komoot

Het is Koers
 

405

Volgers

Over Het is Koers

Welkom op de Het is Koers pagina. Graag bundelen wij hier de mooiste routes in Nederland voor alle wielerliefhebbers. Volg ons en deel je route met ons. Gpx of strava-link sturen mag ook. Wij verwerken het verder. Stuur je route op naar: pedaleurs.podcast@gmail.com

Afstand

1.728 km

Beweegtijd

74:38 h

Persoonlijke Collecties
Alle tonen
Recente activiteiten
 1. erwinsikkens_com en Het is Koers hebben een gravelrit gepland.

  2 dagen geleden

  02:55
  45,3 km
  15,5 km/h
  320 m
  320 m
  Bjornridesꓸcc en Johnny Young vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Aan mij de eer deze keer, om voor de Pedaleurs podcast de Groute van de week op te maken... en dat is natuurlijk een gravel route! 💚Deze 45 kilometer lange (g)route is een mooi voorbeeld van een 'locals rondje' zoals ik hem zelf graag fiets. Natuurlijk heb je in de buurt van Arnhem prachtige bekende gravelplekken zoals de Loenermark en het Deelerwoud (bekend van de 2 dode bomen / het nationale gravelmonument), maar onderschat zeker niet hoe fantastisch mooi het voor de gravelbiker buiten deze plekken om is rondom Arnhem.Van gravelstroken tot pittige klimmetjes, singletracks en met een beetje pech / geluk een paar modderige plekken, tegen een achtergrond van bos en heide... alles ga je tegenkomen in deze piekfijne ronde die start en finisht bij Arnhem Centraal. Aanbevolen is om met minimaal 40mm banden aan de start te staan. Er is verder geen vergunningsplicht op deze route.De smaak te pakken en meer gravellen in de buurt van Arnhem? Ik heb op mijn profiel twee piekfijne gravelcollecties voor je klaar staan speciaal voor de gravelbike en zelfs - Strade Bianche stylo - voor de racefiets.Veluwe gravel voor de gravelbike:
   komoot.com/collection/1058505/-veluwe-gravel-voor-de-gravelbike
   Veluwe gravel voor de racefiets:
   komoot.com/collection/907646/-veluwe-gravel-voor-de-racefiets
   Tot op de Veluwe! 💚(G)route(n) van Erwin 👋🏼

   • 2 dagen geleden

 2. Het is Koers en Hengelahr hebben een rit gemaakt.

  7 dagen geleden

  05:17
  135 km
  25,6 km/h
  80 m
  120 m
  Jeroen Gerrits, Rutger en 11 anderen vinden dit leuk.
 3. Het is Koers heeft een gravelrit gepland.

  18 januari 2022

  03:56
  56,8 km
  14,4 km/h
  160 m
  160 m
  1. Het is Koers

   Dit rondje start op heilige grond: de plek waar het beroemde Diekman stadion stond.
   De route voert je langs veel gravel ten zuidwesten van Enschede. Je komt o.a. langs recreatieplas het Rutbeek, door de bossen van het Buurserzand, over het Haaksbergerveen (de 2e stilste plek van Nederland!) en over prachtige oude smokkelpaden die exact op de grens met Duitsland lopen.
   Kaffee und Kuchen doe je halverwege bij de Hahrmühle, een populair Duits restaurant met een nog werkende watermolen.
   Hierna pak je het prachtige Witteveen mee en sta je oog in oog met Schotse hooglanders. Als toetje pak je landgoed het Stroink en het Aamsveen mee. Vlak voor het einde kun je bij IJssalon de Singel nog even genieten van een lekker schepijsje voordat je weer op heilige grond terugkeert.

   • 4 dagen geleden

 4. Het is Koers heeft een gravelrit gemaakt.

  15 januari 2022

  04:17
  102 km
  23,8 km/h
  220 m
  240 m
  Manasinho, Jeroen Gerrits en 15 anderen vinden dit leuk.
 5. Het is Koers heeft een gravelrit gemaakt.

  14 januari 2022

  00:09
  2,16 km
  13,9 km/h
  10 m
  0 m
  Jeroen Gerrits, Rutger en 4 anderen vinden dit leuk.
  1. Het is Koers

   De favoriete gravel strook van uw favoriete Tukkers.

   • 16 januari 2022

 6. Het is Koers heeft een gravelrit gepland.

  6 januari 2022

  03:41
  47,5 km
  12,9 km/h
  160 m
  160 m
  1. Het is Koers

   Eind december 2020 begon ik met het ontwerpen van deze route. Mijn idee was de langste en mooiste gravelstroken in de wijde omgeving van Breda combineren tot één heerlijke gravelroute. Vijf maanden en vele uren van verkennen en hertekenen later is dit het definitieve resultaat. Uiteindelijk bleek het ook de ideale route voor de eerste editie van de Kamu Gravel Series.Deze route is circa 140 kilometer lang, waarvan ruim 100 kilometer onverhard. Het is op een paar stukken met singletrack na nergens super technisch.
   Vanuit Kamu Bikes & Coffee fiets je in oostelijke richting Breda uit over één van de mooiste gravelstroken in Breda, om vrijwel direct daarna de enige serieuze hoogtemeters van de dag te maken over de hoogste geluidswal van Nederland. Geniet niet al te veel van het uitzicht, want dit stuk singletrack ligt er listig bij. Nadat je van het uitzicht over Breda hebt kunnen genieten daal je af richting het Ulvenhoutse Bos.
   Via brede bospaden, een paar singletracks en doubletracks, eeuwenoude karrensporen, gravelpaden en wat brede zandwegen knal je richting Alphen en Goirle. Hier liggen kilometers aan brede gravelpaden.Na een eindeloos lange gravelweg, fiets je over smallere gravelwegen naar landgoed de Utrecht. Via een korte maar mooie asfaltpassage duik je weer het bos in. Hier passeer je de grens tussen België en Nederland. Via een Scandinavisch ogende dirtroad van bijna 7 kilometer vlieg je naar Turnhout.
   Een kort stuk asfalt en een oversteek via de brug brengen je naar de overkant van het kanaal waaraan Turnhout ligt. Na enkele kilometers zwaar lopend gravel draai je de binnenstad van Turnhout in. Hier kun je bij Barzoen genieten van een welverdiende lunch.
   Zodra je de binnenstad van Turnhout hebt verlaten fiets je alweer over gravel. Via diverse lange gravelwegen en een pittige zandstrook fiets je terug naar de Nederlandse grens. Bij Zondereigen passeer je de grens weer via een tractorpad. Hierna volgen enkele zeer zware kilometers over zandpaden en boerenwegen.Bij de Strijbeek gravel je dwars over de heide richting Galder. Waarna je via enkele achteraf gelegen paden richting het Markdal bij Breda rijdt. Hier liggen de laatste kilometers gravel langs de meanderende Mark voordat je aan een welverdiend biertje kan beginnen bij Kamu.Groute(n)!Bjorn

   • 5 januari 2022

 7. Het is Koers heeft een rit gemaakt.

  3 januari 2022

  01:42
  42,8 km
  25,3 km/h
  310 m
  290 m
  Marco Walenberg, Bert B. en 4 anderen vinden dit leuk.
 8. Het is Koers heeft een gravelrit gepland.

  22 december 2021

  03:26
  43,7 km
  12,7 km/h
  120 m
  120 m
 9. Het is Koers heeft een fietstocht gepland.

  16 december 2021

  06:58
  109 km
  15,6 km/h
  260 m
  260 m
  Thomas van der Meij en GIE vinden dit leuk.
  1. Het is Koers

   De route begint bij een parkeerplaats (geen kosten). De parkeerplaats is vrij eenvoudig te bereiken ook via snelweg (A-28).Tevens de route deels door de binnenstad Zwolle laten voeren en tevens langs de Mechanieker (Thorbeckegracht / Henk Zuidema).
   Op de gravelpaadjes direct nabij Zwolle svp fietsvriendelijk rijden dit ivm ook gebruik hondenuitlaters / wandelaars. Dit is echter maar kleine stukjes.
   De route voert over goed te gebruiken paden/wegen. Ploeterstroken (modder) heb ik niet opgenomen in route, het moet tenslotte wel rollen he. Route is jaar rond te rijden, Echter bij langdurige regen vooraf zou ik niet gaan.

   • 16 december 2021

 10. loading