komoot
  • Inspiratie
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Duitsland
Rijnland-Palts
Pfälzerwald
Bad Dürkheim
Elmstein

Gedenkstein Walter Fuchs (Unfall am 23.01.1964)

Gedenkstein Walter Fuchs (Unfall am 23.01.1964)

Wandel Highlight

Aanbevolen door 6 wandelaars

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Elmstein, Bad Dürkheim, Pfälzerwald, Rijnland-Palts, Duitsland

Beste hikes naar Gedenkstein Walter Fuchs (Unfall am 23.01.1964)
Tips
  • "Op 23 januari 1964 kapten Walter Fuchs en zijn collega bomen boven de Speyerbrunner Weiher bij Heinrichental aan de Schacher. Terwijl Walter Fuchs bezig was met het snoeien van een gevelde boom, begon zijn collega met het vellen van een andere boom. Deze viel zo ongelukkig dat Walter dodelijk getroffen werd door de takken van de kruin van de vallende boom. Walter Fuchs liet een vrouw en drie zonen achter.”
    Bron (letterlijk geciteerd): uit een artikel van Fridolin Heintz in het "Elmsteiner Heimatschrift" (nummer 21; editie 2013; pagina 25); elmsteiner-heimatschrift.de
    De gedenksteen bevindt zich onder de noordwestelijke lange zijde van een open plek en is zeer moeilijk te vinden:
    Als je vanaf de (oude) jagerskooi schuin naar links over het weiland kijkt op deze open plek, zie je aan de tegenoverliggende (noordwest) lange zijde van de open plek een sterk gekromde den (richting de open plek). Rechts van deze kromme den leidt een kleine strook ongeveer 50 m naar beneden in een bosgedeelte. Direct achter de gedenksteen staat een opvallend gebogen boom (ziet eruit als een driehoek).
    Om het vinden van de gedenksteen te vergemakkelijken, heb ik een rood waarschuwingsvest aan een boom erachter gehangen, die je vanaf de open plek kunt zien (weliswaar erg klein). - De open plek is ook heel goed te bereiken met de MTB!
    De goudgele letters op de gedenksteen zijn helaas verweerd, maar de gravures (kruis, naam, dag van het ongeval) zijn nog te zien.
    Rust zacht, Walter Fuchs!
    Helaas zijn de KOMOOT-coördinaten voor dit hoogtepunt slechts van beperkt nut. Daarom heb ik mijn zoektocht ook beschreven met foto-ondertiteling: zie onze wandeling op 15 april 2023: komoot.de/tour/1081770556

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 15 april 2023

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Elmstein, Bad Dürkheim, Pfälzerwald, Rijnland-Palts, Duitsland

Weerbericht - Elmstein
loading