komoot
  • Routes
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Italië
Campania
Salerno
Cannalonga

Cannalonga

Cannalonga

Mountainbike Highlight

Aanbevolen door 3 mountainbikers

Deze Highlight is in een beschermd gebied

Controleer de lokale regels voor: Parco Nazionale Cilento, Vallo di Diano e Alburni

Fietsen is niet toegestaan op deze locatie

Hier zal je van je fiets moeten afstappen.

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Cannalonga, Salerno, Campania, Italië

Beste mountainbikeroutes naar Cannalonga
Tips
  • Gelegen aan de voet van de Gelbison en met uitzicht op de zee van Velia, geniet het van een uitzonderlijke geografische ligging. Het landschap is van onvergelijkbare schoonheid: uitgestrekte open plekken met mediterraan struikgewas en vervolgens, naar de top, de eeuwenoude kastanjebossen, de grote beukenbossen, de bronnen, de beekjes en de meren Carmine en Nocellito.
    Waarschijnlijk gesticht door de inwoners van Civitella rond de 9e-10e eeuw, schrijft de traditie aan Cannalonga de oorspronkelijke naam Tolve toe van het Latijnse terra ulvae of land van de ulva, een moerasplant die blijkbaar naast het riet bestond waaraan de huidige naam van de stad verwijst.
    Cannalonga werd rond 1450 van groot belang omdat het de locatie was van een grote septembermarkt, de Fiera della Frecagnola (die vandaag de dag nog steeds wordt gehouden) en vooral omdat het de zetel was van de Banco della Giustizia die sinds 1546 jurisdictie had over veel van de berg Cilento. Dit gebied ging in het jaar 1680 als bruidsschat naar de edele van Spaanse afkomst Don Toribio Alfonso Mogrovejo. Het meest illustere lid van de adellijke familie was Toribio, aartsbisschop van Lima en primaat van Peru die, die stierf in 1680, werd zalig verklaard en werd de patroonheilige van het land.
    Het oude dorp omsluit een prachtig plein met uitzicht op het hertogelijk paleis met zijn torens en zijn binnenplaats vol fresco's en marmeren beelden. Traditionele afspraak is de historische Frecagnola-beurs.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 13 juni 2022

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Cannalonga, Salerno, Campania, Italië

Weerbericht - Cannalonga
loading