komoot
 • Inspiratie
 • Routeplanner
 • Features

What's New

Lees hier over updates en nieuwe features. Nu allemaal op één plek!

Komoot is nu beschikbaar op alle nieuwe Garmin-apparaten en de app heeft een prachtige nieuwe navigatiemodus

Navigatie

28 oktober 2022

Om je ervaring met het navigeren van Tours op je Garmin nog soepeler te laten verlopen, hebben we grote verbeteringen in de app aangebracht! Ten eerste hebben we een nieuwe interface speciaal voor komoot toegevoegd, waarmee je nog beter je avonturen kunt opnemen op je Garmin. Je hoeft de volgende keer dat je een Tour start op je horloge alleen maar komoot te kiezen als je favoriete navigatiemodus. Daarna profiteer je van de turn-by-turn

We lanceren 3D-kaarten, komoot Premium’s nieuwste feature

Routeplanner

25 oktober 2022

Krijg met 3D-kaarten bij het kijken op de kaart al het gevoel dat je op avontuur bent. De 3D-kaarten zijn onderdeel van komoot Premium en je kunt ze gebruiken op komoot.nl. Ze helpen je om virtueel het landschap in te duiken en het gevoel te krijgen dat je er al bent. Met natuurgetrouwe overzichten van prachtige landschappen over de hele wereld, bieden ze je de mogelijkheid om nog preciezer routes te plannen en geven ze je nog meer inspiratie

Veilig op pad - met de nieuwe Highlight- en Tour-waarschuwingen

Routeplanner

26 september 2022

We hebben nieuwe waarschuwingen toegevoegd aan onze Android- en iOS-app en op de website. Zo weet je altijd van tevoren of een Tour of Highlight gevaarlijke segmenten heeft. Plan je een hike langs een ravijn of wil je een trail fietsen die alleen geschikt is voor ervaren MTB’ers? Komoot laat je weten of je gevorderde ervaring of speciale spullen nodig hebt voor een route - zo kun jij je richten op het beleven van een mooi avontuur.

Dankzij nieuwe waarschuwingen voor Highlights en Tours in nationale parken weet je meteen of je een avontuur in een beschermd gebied plant

Routeplanner

5 september 2022

Met de verbeterde waarschuwingen en tips voor je Tours, krijg je nu meteen  bericht als je avontuur door een nationaal park of beschermd gebied gaat. Deze tips en waarschuwingen geven je extra informatie over lokale regels. Zo kun je zonder per ongeluk de regels te overtreden of schade aan te richten een beschermd gebied verkennen.

Je kunt nu de satellietkaart gebruiken tijdens het plannen op Android of iOS

Routeplanner

15 augustus 2022

De komoot satellietkaart was eerst alleen beschikbaar op de website, maar nu kun je ‘m ook in de iOS- en Android-app gebruiken! Klik op het icoontje voor de verschillende kaartlagen en je ziet meteen hoe het terrein waar je doorheen gaat eruitziet. 

Probeer het zelf uit in de komoot iOS- en Android-app en plan meteen je volgende avontuur.

We hebben het makkelijker gemaakt om tijdens het plannen op de website tussen verschillende kaarten te schakelen. En je kunt nu de sport-specifieke details zien op de satellietkaart!

Routeplanner

12 augustus 2022

Gebruik de komoot-kaart om duidelijk de details van het landschap en de contouren te zien, of schakel over naar de satellietkaart om te zien hoe groen een gebied waar je doorheen komt echt is. Welke reden je ook hebt om de kaart te veranderen, dit is nu makkelijker dan ooit op komoot.nl.

En voor we het vergeten: voor alle Premium-gebruikers is het nu ook mogelijk om de sport-specifieke gegevens te zien op de satellietkaart.

Breng de kaart tot leven met Trail View foto’s

Routeplanner

5 augustus 2022

Trail View brengt de lijnen van de kaart tot leven met foto’s van de trail die door gebruikers zijn gemaakt en beoordeeld door een geavanceerd beeldherkenningsysteem. Aangegeven met groene bolletjes op de nieuwe Trail View kaartlaag van komoot.nl, geven deze foto’s wandelaars, gravelbikers en mountainbikers een beeld van hoe de trail er in het echt uitziet.

Komoot is nu beschikbaar in nog veel meer talen! 👋🏻

Inspiratie
Community

26 juli 2022

We hebben ondersteuning voor 6 nieuwe talen toegevoegd, zodat het nog makkelijker is om in je eigen taal avonturen te vinden, plannen en beleven. Je kunt komoot nu in de volgende 11 talen gebruiken:

 • Japans 🇯🇵

 • Koreaans 🇰🇷

 • Pools 🇵🇱

 • Portugees 🇵🇹

 • Braziliaans Portugees 🇧🇷

 • Duits 🇩🇪

 • Nederlands 🇳🇱

 • Frans 🇫🇷

 • Spaans 🇪🇸

 • Italiaans 🇮🇹

 • Engels 🇬🇧/ 🇺🇸

Klaar om van start te gaan?

Creëer zelf inspirerende meerdaagse routes met bewerkbare Collections

Routeplanner

29 juni 2022

Je kunt een heleboel inspiratie voor meerdaagse avonturen op komoot vinden. Helaas stonden tot nu toe de dagetappes van deze avonturen vast, waardoor het lastig was om de etappes in de route aan te passen op jouw stijl van fietsen. Nu kun je gelukkig de volledige route opgeslagen in één compacte route bovenaan de meerdaagse Collecties vinden. Dit maakt het veel makkelijker om de route te kopiëren, opslaan en uiteindelijk te bewerken in

De ‘Inspiratie’ tab is nu wereldwijd beschikbaar 🌏

Inspiratie

29 mei 2022

Om meer mensen over de hele wereld te kunnen inspireren, hebben we de ‘Inspiratie’ tab wereldwijd gelanceerd. Tot nu toe was deze alleen beschikbaar in delen van Centraal Europa en het VK. Met de tab kun je op komoot naar Highlights, Collecties en routes zoeken en zie je een overzicht van de beste avonturen bij jou in de buurt in je feed.

Je kunt nu andere gebruikers noemen in reacties op Tours, Collecties en Highlights

Community

29 april 2022

Om het je gemakkelijker te maken om een gesprek te beginnen, kun je nu je vrienden noemen in reacties op komoot. Typ @ + een naam en selecteer de betreffende persoon uit de lijst die verschijnt. We sturen je vriend(in) vervolgens een notificatie om te laten weten dat iemand hun genoemd heeft. Nu beschikbaar op iOS en web.

Goed nieuws voor de mountainbikers: we hebben onze routering voor mountainbiken sterk verbeterd!

Routeplanner

28 februari 2022

Na een hele hoop testen en veel feedback van jullie – onze community gepassioneerde mountainbikers – te hebben gekregen, hebben we een paar grote verberingen aan onze mtb-routering doorgevoerd. Als je nu een mountainbikeroute plant, zal komoot altijd leukste optie kiezen: weg van brede boswegen en over leukere flowy singletracks. Precies datgene waar je fiets voor gemaakt is.