komoot

S-Bahn Berlin

1244

Volgers

Over S-Bahn Berlin
Persoonlijke Collecties
Alle tonen
Recente activiteiten
 1. S-Bahn Berlin heeft een wandeling gepland.

  23 november 2021

  01:49
  7,15 km
  3,9 km/h
  20 m
  20 m
  Bonnie24, maxie en 2 anderen vinden dit leuk.
  1. S-Bahn Berlin

   Aan één ding ontbreekt het Spandau eigenlijk niet: water! De Havel strekt zich kilometer na kilometer uit langs de meest westelijke wijk van Berlijn. Met deze tour laten we je niet alleen de populaire oevers van de Havel zien. Met de Grimnitz en Südparksee ontdekt u midden in Spandau twee schilderachtige wateren, die vooral in de winter een prachtige flair ontwikkelen. Als het lange tijd bijzonder koud is geweest, is het zelfs de moeite waard om schaatsen in te pakken.Met de S-Bahn lijnen S3 en S9 zoef je elke 20 minuten in een warme wagen naar Spandau. Snel je handschoenen aan en in je winterkleren gewikkeld kuier je naar de oevers van de Havel. Zelfs in het koude seizoen zie je hier de machtige vrachtschepen passeren.Je gaat maar een klein stukje van het water weg, dan gaat het door het Grimnitzpark over een smalle landtong naar een mooi uitkijkpunt op de Freybrug. Talloze auto's rollen hier dag in dag uit van het stadscentrum naar Spandau en terug. Een klein pad leidt u langs de Grimnitzsee, die in de op twee na laatste ijstijd is ontstaan. Je kunt de kou gewoon heel goed begrijpen. Zodra u de Pichelsdorfer Straße bent overgestoken, wandelt u al door het volgende idyllische park. Het zuidelijke park met zijn gelijknamige meer en talrijke watervogels lokt in elk seizoen de bewoners van Spandau. Of het nu gaat om korte wandelingen of zelfs een rondje met lopers over het ijs - maar onthoud dat een afgesloten ijsoppervlak altijd een gevaar in zich draagt.Typische Spandau charme omhult je op de terugweg door kleine straatjes en langs de gracht. Als je wilt, kun je een snel bezoek brengen aan de oude binnenstad voordat de S-Bahn je terug naar huis brengt.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 23 november 2021

 2. S-Bahn Berlin heeft een wandeling gepland.

  23 november 2021

  Bonnie24, maxie en 5 anderen vinden dit leuk.
  1. S-Bahn Berlin

   IJs en sneeuw, de winterse, laagstaande zon en een paar prachtige bosmeren - het Mühlenbecker Land verandert tijdens het koude seizoen in een winterdroom, die rust en sereniteit met zich meebrengt. Pak een thermoskan met hete thee, punch of glühwein en loop met ons mee naar de Tegeler Fließal met zijn ijskoude, magische wateren.Het begint bij het S-Bahn-station Mühlenbeck-Mönchmühle, waar de S8 elke 20 minuten aankomt. De rails zullen je een tijdje vergezellen. Zodra je echter de A10 bent overgestoken, laat je de drukte van de stad achter je en duik je het rustige bosgebied in. Een prachtig beukenbos verwelkomt u, de takken bedekt met ijzige kristallen.Na vijf kilometer vindt u de oever van het Mühlenbeck-meer, dat in de winter in een prachtige sneeuwwitte jurk kan worden gehuld. U wandelt van de zuidoever naar de noordoever, langs de Summter-karpervijvers en verder naar het Summtermeer. In de zomer ben je hier zelden alleen, maar in de wintermaanden is er ook rust op de ijzige oever. Tijd voor het stomende drankje dat je hebt meegenomen naar een magisch meer op de achtergrond.De terugweg brengt u door de mooie stadjes Summt en Feldheim, en na een kort stuk over het veld verschijnen de eerste huizen van Mühlenbeck voor u. Sla bij de dorpskerk de Berliner Straße in en volg deze totdat u de S-Bahn-rails weer tegenkomt. De verwarmde wagens van de S8 brengen je veilig terug naar de stad.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 23 november 2021

 3. S-Bahn Berlin heeft een wandeling gepland.

  12 oktober 2021

  Senior K, Peter Staasmeyer en 4 anderen vinden dit leuk.
  1. S-Bahn Berlin

   Als de postbode tegenwoordig aanbelt, zit hij meestal op de fiets die in een van de vele distributiecentra is gevuld. Maar dat was niet altijd zo. Volgepakte rijtuigen rammelden met paarden ingespannen over geplaveide bospaden van Hamburg naar Berlijn. Met deze prachtige herfsttour volgt u de sporen van de Alte Hamburger Poststraße diep in het kreupelhout van het Krämerbos.De regionale treinen RE 6 of RB 55 rijden elk uur van het centraal station naar Velten (Mark). In het weekend rijdt de RB 55 echter maar om de twee uur. Als alternatief kunt u de S-Bahn naar Hennigsdorf nemen en vanaf daar de RE 6 nemen. Vanaf hier is het nog maar vijf minuten met de regionale trein naar de start. De eerste kilometers leiden je door Velten en haar voorsteden, omlijst door heldere velden.Kort voor de 62 meter hoge Kalittenberg draai je naar het zuiden en duik je in de kleurrijke bladerenzee van het Krämerbos. Aan de rand van de Pfannberge komt u de Alte Hamburger Poststraße tegen en volgt u de talrijke mijlpalen en posten die hun geschiedenis vertellen. Op de Ziegenkrug is geen herberg meer, maar op een paar houten banken kunt u even uitrusten en de herfststemming opsnuiven. Een goede kilometer verder verleidt het Waldhaus zur Saubucht u echter tot een lange pauze met een stevige Duitse keuken. Ter hoogte van de Kalittenberg kom je elkaar weer tegen op het pad dat je kent, dat je weer bij station Velten en de treinen brengt.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 13 oktober 2021

 4. S-Bahn Berlin heeft een wandeling gepland.

  12 oktober 2021

  Senior K, Andrea en 6 anderen vinden dit leuk.
  1. S-Bahn Berlin

   Als de zon in de herfst lager en lager aan de hemel staat, ontvouwen zich de mooiste oranje en rode tinten, die het merenlandschap rond de hoofdstad baden in een warme, romantische sfeer. Ver weg van de drukte van de grote stad, kun je je hart ophalen in het noordoosten van Berlijn en de heerlijke sfeer opsnuiven.Elke 20 minuten kunt u de S-Bahn S5 naar station Strausberg nemen. Een paar treden leiden u door de Strausberger Vorstadt en langs de wijk Postbruch naar de pittoreske Bötzsee. Een populair zwemmeer in de zomer, het rivierpad rond de Bötzsee ontwikkelt zich tot een kleurrijk herfstspektakel. Op de noordelijke oever nodigt een mooie houten bank uit tot een pauze met uitzicht.De route gaat verder tussen Bötzsee en Fängersee, eerst over de landverbinding, dan aan de oever van de beboste Fängersee naar het noorden. De boomvegetatie gaat steeds weer open en geeft je een geweldig uitzicht op het glinsterende water. Bij de Wesendahler Mühle slaat u af richting Straussee, waar u in de Roten Hof kunt stoppen voor een kopje koffie en een stuk taart. Als je de kinderen bij je hebt, zullen ze zeker blij zijn met de liefdevol beheerde kinderboerderij. Vanaf de S5 kun je op de terugweg genieten van het voorbijtrekkende landschap voordat je weer de stad in gaat.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 13 oktober 2021

 5. S-Bahn Berlin heeft een wandeling gepland.

  11 oktober 2021

  Senior K, Iris en 7 anderen vinden dit leuk.
  1. S-Bahn Berlin

   Gebraden wild zwijn met veenbessen of toch liever een lekkere paddenstoelenpan? Welk heerlijk eten u ook kiest tijdens uw wandeling, het prachtige uitzicht over het Boddenmeer is altijd inbegrepen. Die verdien je op deze rondreis met een wandeling over kronkelende houten wandelpaden door betoverd moerasland.Met de S-Bahn lijnen S1 of S8 tuft u comfortabel naar Birkenwerder. Hier voel je bijna niets van de grote stad. In plaats daarvan volgt het ene meertje het andere. Of het nu Mönchsee of Boddensee is, de idyllische wateren worden omlijst door prachtig contrasterend gebladerte. Het gelijknamige rustieke restaurant steekt uit in het water aan de oever van de Bodensee. Met behaaglijke warmte kunt u hier echt genieten - bij mooi weer ook op het panoramische terras aan het meer.Onder het motto "duizend stappen na het eten" maak je een omweg naar de Briesesee met de pittoreske Briesesteig, die je droge voeten door het moerassige landschap brengt. U wandelt dan terug door de uitlopers van het Briesetal naar het S-Bahn-station Birkenwerder.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 13 oktober 2021

 6. S-Bahn Berlin heeft een wandeling gepland.

  11 oktober 2021

  Torstman, Bonnie24 en 3 anderen vinden dit leuk.
  1. S-Bahn Berlin

   Spandau was en is altijd iets bijzonders. Hoewel het officieel een district van de hoofdstad is, heeft Spandau alleen al door zijn ligging zijn eigen karakter en onafhankelijkheid behouden. Er zijn maar weinig bruggen die naar het meest westelijke westen van Berlijn leiden, naar de oude stad, die betovert met oude gebouwen. Midden in dit alles staat de gezellige brouwerij, die tot ver buiten de districtsgrenzen bekend en geliefd is.De S-Bahn lijnen S3 en S9 gaan elke 20 minuten naar station Spandau, uw startpunt. U bevindt zich op een steenworp afstand van de oevers van de Havel, waarlangs u heerlijk slentert naar de straat Am Juliusturm. Een snel bezoek brengt je naar de imposante citadel gemaakt van gloeiende rode baksteen, een van de best bewaarde renaissanceforten in Europa. In het koele en koude seizoen vinden vleermuizen hier hun winterverblijf en zelfs tijdens rondleidingen kunt u veel leren over de fascinerende dieren.Van daaruit gaat het terug over de Havel en over de Mühlengraben. Na een korte ronde door het Wröhmännerpark slaat u af naar het Brauhaus Berlin. Rustiek eten, sterk bier dat hier nog steeds wordt gebrouwen en enorme koperen ketels laten je wel even zinken. Een lekkere Havelbräu mag je niet missen. Als u de knusse sfeer kunt doorbreken, kunt u door de oude stad met zijn prachtige vakwerkhuizen teruglopen naar het treinstation.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 13 oktober 2021

 7. S-Bahn Berlin heeft een wandeling gepland.

  11 oktober 2021

  Wandertrude, Torstman en 5 anderen vinden dit leuk.
  1. S-Bahn Berlin

   Verborgen diep in het bos is een betoverd heksenhuis - een klassieker. Aan de poorten van Berlijn hoef je echter niet ver het kreupelhout in te duiken om betoverd te worden door magische culinaire kunsten. Met deze tour nemen we je mee naar veldlandschappen met pittoreske loopgraven in het zuiden van de hoofdstad, die natuurlijk wordt bekroond met een stevige stop.Elke tien minuten stopt de S-Bahn lijn S2 in Lichtenrade, uw startpunt. Slechts een paar honderd meter verder steekt u de stadsgrenzen over, die worden omgeven door geurige bossen. Voorbij de nederzetting Waldblick volgt u een smal pad dat u door riet en riet langs de Mahlower Seegraben leidt. Absoluut idyllisch! Halverwege de route sta je voor een knus, klein herbergje dat je achter de hoge heg uitkijkt. Sohny's Hexenhaus verwent je met koffie, cake, maar ook hartige gerechten zoals schnitzel en soms zelfs varkensschenkel en gebraden gans. Elke stap verder is een beetje moeilijk.Tevreden en tevreden verlaat je het dorp Birkholz en wandel je over veldpaden terug naar de rand van het bos en de stad. Over een zachte bosbodem bedekt met kleurrijk gebladerte, gaat het de stad in naar het S-Bahn-station Schichauweg, waar u terug kunt op de S2 en naar huis kunt gaan.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 14 oktober 2021

 8. S-Bahn Berlin heeft een wandeling gepland.

  11 oktober 2021

  Zikade_, Torstman en 9 anderen vinden dit leuk.
  1. S-Bahn Berlin

   Een uitgebreide herfstwandeling door kleurrijke loofbossen, langs romantische beekjes en sprankelende meren. Het geheel gegarneerd met knapperige salades, knapperige schnitzel of heerlijke wildgoulash - klinkt als een perfecte dag in het koelere seizoen! Nog een pluspunt bij een wandeling door de natte weiden en moerassen van het Löcknitztal in de herfstmaanden: u kunt de muggenspray gerust thuislaten.De S3 S-Bahn is uw feeder naar de natuur. Deze stopt elke 20 minuten bij station Erkner. U loopt over de Flakenfließ, volgt een tijdje de rails en gaat dan het lieflijke dal van de Löcknitz in. Het riviertje kronkelt schilderachtig door het bosrijke landschap. Vier stenen kikkers waken over de vallei onder een brug. De prachtige Löcknitztalweg blijft altijd heel dicht bij de Löcknitz totdat u deze ter hoogte van de Chausseestrasse oversteekt.Langs de landweg gaat het Grünheide (Mark), waar van woensdag tot zondag met veel gezelligheid en een warm restaurant de Heydewirt lonkt aan het verbindingskanaal tussen Peetzsee en Werlsee. Van vers tot hartig tot zoet en sappig, alles wat uw smaakpapillen wensen is inbegrepen. Het uitzicht op de prachtige Peetzsee is de kers op de taart.De terugweg brengt u ten noorden van de Werlsee naar Fangschleuse en verder langs kleinere meren. De Löcknitz is even je metgezel, daarna is het nog maar een paar stappen naar Erkner, waar je weer op de trein stapt.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 14 oktober 2021

 9. S-Bahn Berlin heeft een wandeling gepland.

  11 oktober 2021

  Torstman, maxie en 4 anderen vinden dit leuk.
  1. S-Bahn Berlin

   Familie bosidylle en een mooie boswandeling met uitzicht op het water? Op deze tocht tussen Eichwald en Grünau heb je naast een charmante herfstbladerenzee het gezellige bosrestaurant Hanff's Ruh op de lijst.Vertrek naar het zuidoosten van Berlijn naar Eichwalde. De lijnen S8 en S46 stoppen elke 20 minuten bij het gelijknamige S-Bahn-station. Alleen al de reis ernaartoe is een belevenis, want de S-Bahn tuft al door het kleurrijke bosgebied dat je gaat oversteken. Je volgt een tijdje de rails in de richting waar je vandaan kwam. Dan ga je het stadsbos van Berlijn in. Altijd rechtdoor naar het Lange Meer, een verbreding van de Dahme. Hier wandel je een stukje langs de kust met een mooi uitzicht.Even later verlaat je het meer ten gunste van het bos en volg je al snel de bochten van het Krummemeer, dat mystiek door het bos kronkelt. Aan het einde wacht het rustieke Hanff's Ruh-bosrestaurant al op u. In de zomer lonkt de natuurlijke biertuin, in het koele seizoen wordt u verwend met glühwein en braadworst. De laatste meters naar de finish bij het S-Bahn-station Grünau zijn heel eenvoudig. Met de S-Bahn-lijnen S46 en S8 kunt u gemakkelijk terug naar het stadscentrum.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 14 oktober 2021

 10. S-Bahn Berlin heeft een wandeling gepland.

  11 oktober 2021

  Torstman, maxie en 3 anderen vinden dit leuk.
  1. S-Bahn Berlin

   Aan de rand van Berlijn zijn traditie en authenticiteit nog steeds erg belangrijk in de wijk Lübars. Het is het oudste dorp in de hoofdstad, waar nog steeds landbouw wordt beoefend. Lübars heeft zijn dorpse karakter behouden en dus in het hart vindt u de Alte Dorfkrug, een typische herberg zoals deze tientallen jaren geleden bestond. Onze tour brengt je naar dit juweeltje en naar het prachtige natuurgebied rond de Tegeler Fließ, dat in de herfst een bijzondere charme ontvouwt.Je startpunt voor de wandeling is het S-Bahn-station Waidmannslust, waar de S-Bahn-lijnen S26 en S1 elke 20 minuten stoppen. Tussen de soms hoge wooncomplexen loopt een kleine groene corridor langs de Packereigraben. U volgt het pad naar de Klötzbecken en slaat hier af richting Lübarser Felder. Zo laat je de grote stad stukje bij beetje achter je verdwijnen.Alt Lübars verwelkomt u met zijn dorpse karakter en alles wat daarbij hoort: de mooie dorpskerk, dorpsvijver, brandweerkazerne en een rustieke herberg. In de Alten Dorfkrug kunt u van woensdag tot en met zondag naast Duitse gerechten ook Franse en Mediterrane gerechten krijgen. Er is dus iets voor elke smaak en elke stemming.Uw spijsverteringswandeling brengt u vervolgens naar de heideweiden en het natuurgebied van de Kindel en Tegeler Fließ. Brede houten loopbruggen brengen je droge voeten door het heidelandschap en steeds weer lokt een bankje om even uit te rusten met uitzicht. Voorbij de steenfabriek en Hermsdorfer See wandelt u terug de stad in en terug naar uw startpunt bij het S-Bahn-station Waidmannslust.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 14 oktober 2021

 11. loading