komoot

Tiroler Lechtal
 

44

Volgers

Over Tiroler Lechtal
Persoonlijke Collecties
Alle tonen
Recente activiteiten
 1. Tiroler Lechtal heeft een wandeling gepland.

  13 juli 2021

  06:51
  13,4 km
  2,0 km/h
  1.070 m
  1.070 m
  Juliane, Thomas Sauer en 3 anderen vinden dit leuk.
  1. Tiroler Lechtal

   Ben je op zoek naar wat meer uitdaging, veeleisende paden en ongerepte, eenzame natuur? Je vindt het allemaal tijdens deze wandeling die je van Gramais naar twee afgelegen bergmeren brengt. Zekerheid, stevige schoenen, regenkleding en voldoende proviand en drinken behoren hier tot de basisuitrusting, want onderweg vind je geen stopplaatsen.

   U begint bij de dorpsparkeerplaats in Gramais en volgt de borden naar de Roßkarsee. U wandelt langs de Roßkarbach het dal in. Je zult al snel wat puinvelden moeten overwinnen, maar het pad is over het algemeen nog steeds goed te zien. Sommige watervallen stromen de vallei in en hoewel je net bent begonnen, voelt het alsof de beschaving ver, ver weg is.

   Aan het einde van het dal kunt u een eerste pauze nemen voordat u aan de steile klim naar de Roßkarsee begint. Het uitzicht op het groen gloeiende water, waarin de bergen worden weerspiegeld, maakt elke inspanning goed. Vanaf daar leidt het wandelpad je een beetje bergopwaarts en over de Heinzensprossensteig. Zekerheid is hier vereist, want je wandelt over een rotsachtige bergkam en gaat aan beide kanten naar beneden.

   Kort daarna buigt het pad naar de Schafkarsee naar links af. Ingebed in een klein bassin onder de Großer Schafkarspitze, nodigt het kristalheldere bergmeer uit tot een lange pauze. Daarna wandel je weer bergafwaarts over de Hirschleskopf en terug naar Gramais.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 13 juli 2021

 2. Tiroler Lechtal heeft een wandeling gepland.

  5 juli 2021

  01:19
  3,91 km
  3,0 km/h
  190 m
  190 m
  Inge & Friends en O-Two vinden dit leuk.
  1. Tiroler Lechtal

   Op de drieënhalve kilometer lange levensweg in Holzgau maakt u kennis met de vijf elementen van de gezondheidstheorie van Kneipp. Informatieborden langs de weg en enkele stations geven informatie voor iedereen die meer wil weten. En trouwens, prachtige panoramische uitzichten en een van de langste hangbruggen van Oostenrijk wachten op je.

   De start is in Holzgau, dat vanwege de vele rijkelijk beschilderde huizen ook als de parel van de Lechtal wordt beschouwd. Je slentert door het mooie stadje en begint de klim aan de rand. Uw pad leidt u over een bergweide en al snel heeft u een prachtig uitzicht op de Lechtal. Na bijna een kilometer kun je uitrusten bij een kleine berghut en genieten van het uitzicht.

   Kort daarna bereikt u de 200,5 meter lange Holzgau-hangbrug. Het strekt zich uit over de Höhenbach-kloof op een hoogte van meer dan 100 meter en is daarom niet voor mensen met ernstige hoogtevrees. Met uitzicht op het dal wandel je verder langs de berghelling en over een schilderachtig bergweidelandschap. Keer op keer nodigen bankjes langs de weg uit tot korte pauzes. Eindelijk leidt uw pad u weer bergafwaarts en door het bos terug naar Holzgau. Je kunt je wandeling afsluiten met een stop in een van de vele restaurants of cafés in de stad.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 14 juli 2021

 3. Tiroler Lechtal heeft een wandeling gepland.

  5 juli 2021

  Ladinig Richard, Inge & Friends en 2 anderen vinden dit leuk.
  1. Tiroler Lechtal

   Een gemoedelijke wandeling door het oorspronkelijke Hornbachtal met een stop op een rustieke, traditionele alpenweide - dat staat je te wachten tijdens deze tour. Bovendien heb je vrij uitzicht op de majestueuze toppen om je heen.

   U start bij Hinterhornbach dat u met de auto goed kunt bereiken. Voorbij de zagerij volg je het goed aangelegde pad de vallei in. Uw wandeling voert u over bloemrijke bergweiden, gegarneerd met pittoreske hutten. Als je graag foto's maakt, vind je hier zeker het ene of het andere leuke fotomotief.

   Na iets meer dan een kilometer condenseren de bomen onderweg en loop je langs de brede rivierbedding van de Hornbach. Het witte grindbed contrasteert mooi met de weelderig groene bomen aan de oevers en de ruige bergen die aan weerszijden van de vallei opdoemen. Over een brug kom je aan de overkant van de rivier en passeer je de rustieke Drähhüttenalm.

   Voorbij de machtige Saalbach-waterval bereikt u na vijf en een halve kilometer de Petersbergalm. Omgeven door machtige bergtoppen ligt het aan de kop van het Hornbachtal. Hier kun je allerlei heerlijke huisgemaakte gerechten krijgen. Vervolgens wandelt u over hetzelfde pad terug naar Hinterhornbach.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 14 juli 2021

 4. Tiroler Lechtal heeft een wandeling gepland.

  5 juli 2021

  04:06
  11,7 km
  2,9 km/h
  600 m
  600 m
  Thomas Crown, adisi en Ladinig Richard vinden dit leuk.
  1. Tiroler Lechtal

   Tijdens deze wandeling zijn er verschillende alpenweiden langs de weg. Wie het liever wat rustiger aan doet, kan de wandeling ook inkorten en alleen tot aan de Vorderbockbachalpe wandelen. Tijdens de hele wandeling naar de Almwirtschaft Älpele op 1.791 meter zult u volop genieten.

   Bij het startpunt van de wandeling zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig en ook de wandelbus stopt hier. U kunt dus ook met het openbaar vervoer reizen. U volgt eerst de smalle, geasfalteerde weg die u in bochten langs de Postalm naar de voorste Bockbachalm leidt. Je hebt constant zicht op de indrukwekkende bergen van de Lechtaler Alpen.

   Vanaf de Bockbachalm volgt u een smal pad dat al snel steil omhoog slingert. Er moet nog ongeveer 300 hoogtemeters worden overwonnen voordat je kunt genieten van het uitzicht op de vallei vanaf de Älpele. Je hebt deze pauze echt verdiend. Via een ander pad daal je dan weer af naar de Vorderbockbachalpe. We raden een korte omweg aan naar snackbar Gamsvroni, waar u weer op krachten kunt komen met een flinke portie Kaiserschmarrn. Op de terugweg kun je weer over de verharde weg wandelen, maar in plaats daarvan kun je ook de oude Bockbacher Weg nemen. Het smalle pad loopt parallel aan de weg en is wat rustiger.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 13 juli 2021

 5. Tiroler Lechtal heeft een bergwandeling gepland.

  5 juli 2021

  06:29
  10,6 km
  1,6 km/h
  1.760 m
  30 m
  Voelkl501 en Alex vinden dit leuk.
  1. Tiroler Lechtal

   On this mountain tour you climb one of the highest peaks in the Lechtal Alps. The way there leads you through an exciting tunnel section and the wild Sulzbachtal. That sounds fun? Then lace up your hiking boots and off you go!

   In order for this tour to be a success, you should not only have waterproof clothing and sturdy shoes, but also have previous alpine experience. A head for heights, surefootedness and climbing skills are required on the last section to the summit. Since this tour is only planned as a way there, you can do it in two days with an overnight stay at the Frederick Simms Hut.

   On the outskirts of Stockach you start your mountain adventure, which from now on leads you steadily uphill and towards the summit. After two kilometers you will immediately reach an exciting section, because you are hiking through several tunnels carved into the rock. Cooling off is very pleasant, especially on hot days. Again and again you can catch a glimpse of the Sulzlbachklamm from here.

   With a moderate gradient and a well-developed forest path you then follow the Sulzlbachtal. You will reach the cultivated Sulzlalm, where you can strengthen yourself before continuing. The forest road ends here and the path becomes a little more impassable. After six and a half kilometers, it is over with comfortable, because now there is another 400 meters of altitude to overcome over one and a half kilometers. The path winds up via a serpentine path to the Frederick Simms Hut, where you really deserve a break.

   From the hut it is another 800 meters to the summit. You climb over scree fields to the Fallenbacher Joch at 2,727 meters and from there to the summit. The key point, an exposed rock slab, is secured with a steel cable. Overall, the ascent is rated UIAA II. The view from the summit is rewarding for all efforts. The same route then takes you back to the starting point in Stockach.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 13 juli 2021

 6. Tiroler Lechtal heeft een wandeling gepland.

  5 juli 2021

  02:35
  9,23 km
  3,6 km/h
  190 m
  190 m
  Myriam, Inge & Friends en O-Two vinden dit leuk.
  1. Tiroler Lechtal

   Toegegeven, het doel van deze wandeling - de Vorderhornbacher "huisberg" Baichlstein - is met 1.164 meter niet erg hoog, maar biedt toch een prachtig uitzicht op de Lechzopf. En dus is deze tour de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar zijn geluk op de top, maar (nog) niet zeker is van veeleisende bergtochten.

   Het startpunt van uw tour is zowel met uw eigen auto als met de bus te bereiken. Vanuit het natuurzwembad Badino wandelt u door Vorderhornbach en van daaruit bergopwaarts door het bos en over open bergweiden. Na iets meer dan drie en een halve kilometer buigt het pad naar de Baichlstein naar rechts, dat je na een korte, laatste klim bereikt. Daarboven bevindt zich ook een installatie van Porta Alpinae van de Allgäuer kunstenaar Guenter Rauch. De deuren bevinden zich op bijzonder markante plekken in het Alpengebied. Deze deur moet het uitzicht op de Lechzopf openen en met zijn constructie herinneren aan de oude Tiroolse bouwcultuur.

   Nadat je tijdens een uitgebreide pauze van het uitzicht vanaf de top hebt genoten, kun je weer aan de afdaling beginnen. U volgt eerst hetzelfde pad terug en gaat vervolgens bij knooppunt Moos rechtsaf. In een boog loop je weer om de Baichlstein heen en dan langs de Lech terug naar je startpunt. Als u wilt, kunt u zich daarna verfrissen met een koele duik in het natuurzwembad.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 13 juli 2021

 7. Tiroler Lechtal heeft een wandeling gepland.

  5 juli 2021

  Luggi en Myriam vinden dit leuk.
  1. Tiroler Lechtal

   Deze tour combineert wandelen en kunst. Langs het pad van de zintuigen vind je verschillende kunstwerken gemaakt van hout, steen en roestvrij staal door lokale kunstenaars. Het startpunt is de bedevaartskerk "Maria Schnee" in het romantische Bschlabs.

   Volg de borden naar de "Weg van de Zintuigen" en wandel door het bos naar beneden naar de Streimbach. Een bruggetje brengt je over het turquoise blauwe water naar de andere oever. Na een korte klim bereikt u de plaats van stilte, waar u kunt genieten van de natuur om u heen - ver weg van de dagelijkse stress en het lawaai.

   Kort daarna eindigt het pad van de zintuigen, maar uw wandeling gaat verder naar de Hölltal-kloof. Een smalle hangbrug brengt je naar de andere kant van de kloof, terwijl onder je de Streimbach door de 45 meter diepe, maar op het smalste punt slechts 40 centimeter brede kloof raast.

   U wandelt nu weer een stukje omhoog, steekt de weg over en loopt boven de weg over de Bschlaber Höhenweg terug naar Bschlabs. Je wandelt door schaduwrijke naaldbossen en over bloemrijke bergweiden en krijgt keer op keer prachtige uitzichten op het wilde en romantische Hölltal.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 13 juli 2021

 8. Tiroler Lechtal heeft een wandeling gepland.

  5 juli 2021

  03:25
  13,1 km
  3,8 km/h
  90 m
  90 m
  Viktoria, Thomas Sauer en 2 anderen vinden dit leuk.
  1. Tiroler Lechtal

   Deze ontspannen wandeling voert je over makkelijke paden en zonder grote hoogteverschillen langs de Lech en is vooral spannend voor wie geïnteresseerd is in botanie. Omdat u het Frauenschuh-gebied bij Martinau passeert. Deze wandeling is vooral mooi als de zeldzame orchidee in bloei staat tussen half mei en half juni. Maar ook buiten deze tijd zijn de Lechauen de moeite waard.

   Het startpunt van deze wandeling is in Elmen. Via de Klimmbrücke komt u aan de andere kant van de Lech en passeert u Hotel LechZeit. Zelfs als het na slechts een kilometer eigenlijk nog te vroeg is om te stoppen voor een pauze, nodigen gebak en de goede keuken van het hotel uit tot een korte rustpauze.

   We gaan verder op een goed ontwikkeld pad langs de oevers van de Lech. Je houdt de hele tijd de prachtige bergen in de gaten. U loopt door Martinau en kort daarna ligt het Frauenschuhgebied aan de rechterkant van het pad. Tijdens de bloeiperiode wordt het gebied verzorgd door de Tiroler Bergreddingsdienst en kunt u over smalle paden wandelen door een geel bloementapijt. Maar ook buiten de bloeiperiode kun je met behulp van vele displayborden meer te weten komen over de verschillende soorten planten.

   U blijft de oevers van de Lech volgen tot kort voor Stanzach, waar u weer van kant verandert en aan de andere kant de terugweg begint. U keert dan terug naar Elmen door het schaduwrijke bos en over de velden. Als u honger heeft, kunt u uw wandeling in Landhasthof Kaiserkrone afsluiten met een heerlijke maaltijd.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 13 juli 2021

 9. Tiroler Lechtal heeft een wandeling gepland.

  5 juli 2021

  Thomas Crown, Viktoria en 2 anderen vinden dit leuk.
  1. Tiroler Lechtal

   Als je wandelen en eten graag combineert, is het circuit van Geierwally misschien iets voor jou. Op deze gemoedelijke rondwandeling passeert u twee rustieke verfrissingen: Kasermandl en Gibler Alm.De bijna zeven kilometer lange rondwandeling wordt bekroond met enkele mooie uitzichten op de Lechtaler Alpen en schaduwrijke stukken door stille bossen.

   Je start op de parkeerplaats Geierwally in Elbigenalp en voorbij het openluchtpodium verlaat je de plaats. Nu wacht een behoorlijke klim op je. In de eerste twee kilometer moet bijna 400 hoogtemeters worden overwonnen. Hiervoor kun je jezelf direct hierboven voor het eerst versterken. In de Kasermandl kunt u kiezen uit vele klassiekers uit de Oostenrijkse keuken.

   Het gaat dan veel vlakker in het wilde en romantische Bernhardstal. Er wachten altijd prachtige uitzichten op je. Tenslotte steekt u de Bernhardsbach over en keert u aan de andere kant van het dal terug. Vanaf nu gaat het bergafwaarts en al snel bereikt u de Gibler Alm. Vers verstevigd gaat u dan de laatste kilometer terug naar Elbigenalp.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 13 juli 2021

 10. Tiroler Lechtal heeft een wandeling gepland.

  5 juli 2021

  04:14
  10,2 km
  2,4 km/h
  330 m
  870 m
  1. Tiroler Lechtal

   Deze wandeling wacht op u met fantastische uitzichten op de Lechtaler Alpen en inzicht in het harde, traditionele leven van bergboeren. De wandeling van tien kilometer is gezinsvriendelijk, maar moet nog steeds worden gelopen met stevige schoenen en geschikte wandelkleding.

   Het startpunt is het bergstation van de Jöchelspitzbahn. Ambitieuze wandelaars kunnen natuurlijk op eigen kracht de 500 meter hoge klim over iets minder dan vier kilometer vanuit het dal overwinnen. Je wandelt over weelderige bergweiden en langs het botanische natuurpad naar de Lachenkopf, waar je allerlei interessante dingen leert over de flora van de Alpen. Er is geen moment waarop u niet wilt stoppen om te genieten van het prachtige uitzicht over de vallei. Met een beetje geluk kunt u ook de paragliders zien die hier op en rond de Sonnalm graag starten.

   Vlakbij de Lachenkopf passeer je het Bergheu Museum. In de rustieke, kleine hut vindt u een tentoonstelling over het werk en de levenswijze van de Lechtaler bergboeren. Na een korte pauze verder op de Alpenrosensteig richting Bernhardseck. Je houdt de hele tijd de prachtige bergen in het oog - pas op dat je niet struikelt over het adembenemende uitzicht!

   Bij Berggasthof Bernhardseck kunt u een stop maken en u versterken voor de laatste afdaling in het dal. Van daaruit gaat het pad steil bergafwaarts en terug naar het dalstation van de Jöchelspitzbahn.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 13 juli 2021

 11. loading