komoot
4

Kulturland Kreis Höxter
 

326

Volgers

Over Kulturland Kreis Höxter

Zwischen Weser und Teutoburger Wald erwarten euch zahlreiche Touren - vom gemütlichen Spaziergang bis zur sportlichen Herausforderung ist alles möglich. Während ihr von den Weserhängen bei Höxter ganz wunderbar den Sonnenaufgang über der Weser beobachten könnt, ist der markante Desenberg in der Warburger Börde genau der richtige Ort, um die prächtigen Schwalbenschwänze bei ihrem „Tanz auf dem Vulkan“ zu beobachten. Und auch ein Sonnenuntergang ist hier ein unvergessliches Erlebnis.
Während im Frühling Leberblümchen, Lerchensporn und Schlüsselblumen die Buchenwälder der Region wie mit einem bunten Teppich auslegen, erlebst der Wald selbst im Herbst eine wahre Farbexplosion: Indian Summer an der Weser.
Historische Fachwerkstädte, imposante Klöster (darunter das UNESCO-Weltkulturerbe Corvey) und tolle Aussichtspunkte wie der Weser-Skywalk machen eure Touren zu einem runden Erlebnis.

Afstand

552 km

Beweegtijd

99:19 h

Persoonlijke Collecties
Alle tonen
Recente activiteiten
 1. Katjas Blick. Winkel en Kulturland Kreis Höxter hebben een wandeling gemaakt.

  7 januari 2022

  02:00
  10,4 km
  5,2 km/h
  240 m
  270 m
  Joschy 🚵, Hk en 34 anderen vinden dit leuk.
  1. Katjas Blick. Winkel

   Pfoe, op de een of andere manier waren mijn benen behoorlijk zwaar vandaag ... of ik was gewoon vergeten hoe steil het pad naar de Heiligenberg is. Het deed het nog steeds goed :-).Vanaf Lütmarsen leidt het pad het dorp uit en over de Jakobsweg tot net achter de Heiligenbergkapel. Zoals het pad hier is gemarkeerd, lijkt iemand met veel hart en ziel gehecht aan de pelgrimsroute. Ook de vele gegraveerde stenen op de kapel getuigen hiervan. Even later maakte ik dit jaar ook mijn eerste sneeuwpop (of wat het ook is) - helaas was het niet genoeg voor meer 😂.Hier boven fluit de wind aardig, d.w.z. warme kleding is zeker aan te raden met de temperaturen.Voorbij de Kreisferienstraße leidt de tocht naar de Bismarck-toren en vervolgens bergafwaarts richting Lütmarsen. De kleine padverbinding bij km 7,9 was in het spoor opgenomen, maar bestaat niet echt als pad. Hier is het soms behoorlijk modderig, maar dat hoort bij het weer.In het laatste stuk gaat het pad weer behoorlijk steil bergafwaarts naar Lütmarsen met prachtige uitzichten.Behalve het gedeelte vanaf de Bismarck-toren en ongeveer 2 km voor Lütmarsen, gaat de tocht over onverharde wegen.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 7 januari 2022

 2. Katjas Blick. Winkel en Kulturland Kreis Höxter hebben een wandeling gemaakt.

  15 december 2021

  Sandra 🚶‍♀️🚴‍♀️, Hubertus en 30 anderen vinden dit leuk.
  1. Katjas Blick. Winkel

   Rondwandeling op het prachtige natuurpad "Visiting Paradise", dat gedeeltelijk samenvalt met de "Water Dragon Tour" - begint alleen direct in Höxter en niet in Godelheim. Een beetje mystiek vandaag: ergens tussen herfst en winter, met motregen en mist - en veel rust.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 15 december 2021

 3. Katjas Blick. Winkel en Kulturland Kreis Höxter hebben een wandeling gemaakt.

  11 december 2021

  1. Katjas Blick. Winkel

   Het was vanmorgen ijskoud en prachtig. Het rondje rond het vliegveld in Höxter-Brenkhausen duurde twee keer zo lang als normaal: er waren tenslotte veel kleine ijswonderen om je over te vergapen ;-) :-).

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 11 december 2021

 4. Kulturland Kreis Höxter heeft een wandeling gepland.

  6 december 2021

  1. Kulturland Kreis Höxter

   Op de historische Corvey-wijngaard verbindt de oecumenisch-bijbelse wijnroute de thema's wijn en de Bijbel op 7 boekstations over een lengte van 2,3 km.Dit geeft gasten en wandelaars de mogelijkheid om in de voetsporen te treden van de wijngeschiedenis van Corvey. Omdat de benedictijnen in de middeleeuwen tot de grootste eigenaren van wijngaarden behoorden, zoals de voormalige keizerlijke abdij van Corvey duidelijk laat zien.Zeven bijbelse stations bieden onderweg spirituele ervaringen. Deze ankerpunten moedigen je aan om te pauzeren, een pauze te nemen, het dagelijkse leven achter je te laten en meer te weten te komen. Aan elke eiken stèle is een opengeslagen boek bevestigd, waarin de wandelaar op de ene pagina wordt geïnformeerd over het belang van de Corvey-abdij in de middeleeuwen en haar wijngeschiedenis, aan de andere kant staan bijbelteksten.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 6 december 2021

 5. Kulturland Kreis Höxter heeft een wandeling gepland.

  3 december 2021

  05:02
  18,6 km
  3,7 km/h
  250 m
  240 m
  Schieder-Karl 58 vindt dit leuk.
  1. Kulturland Kreis Höxter

   Ga op zoek naar sporen van de eerdere nieuwsuitzending in koninklijk Pruisen. De "Royal Prussian Optical Telegraph Line" liep over in totaal 62 stations van Berlijn naar Koblenz. Tussen 1833 en 1849 werden via seinvleugels op de daken van stations, torens of kerken over het bijna 600 km lange traject militaire berichten verzonden. Je kunt tijdens deze tour drie van de voormalige stations bezoeken en tegelijkertijd genieten van fantastische uitzichten.Pad van gevleugelde woorden
   Op de Telegrafenweg wandelt u ca. 18 km van het bijna 600 km lange optische communicatiepad. Het pad leidt je kort door het zuidelijke bos bij Bilster Berg en vervolgens door het heuvelachtige landschap van de hagen van Nieheim. Zorg ervoor dat u een verrekijker meeneemt, zodat u de volgende halte gemakkelijk kunt zien. Want de drie telegraafpalen zijn weer voorzien van elk zes vleugels en kunnen daadwerkelijk met elkaar communiceren. Een interessante en indrukwekkende ervaring, niet alleen voor vrienden van optische telegrafie.
   Mooi uitzicht
   vanaf 350 m hoogte Wie de steile klim naar de Hungerberg en de ca. 90 treden naar het uitkijkplatform heeft beklommen, wordt beloond met een geweldig uitzicht. Tegelijkertijd bewaart de toren de herinnering aan station nr. 30 van de optische telegraaflijn die daar 175 jaar geleden werd gebouwd. De toren staat in de directe omgeving van het voormalige station, dat in 1850 werd afgebroken en op wiens fundament nu de Hungerbergkapel staat.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 3 december 2021

 6. Kulturland Kreis Höxter heeft een wandeling gepland.

  2 december 2021

  42:19
  151 km
  3,6 km/h
  3.050 m
  3.060 m
  1. Kulturland Kreis Höxter

   De Diemeltaler Butterfly Trail verbindt de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Hessen en laat je over 150 kilometer onderdompelen in de kleurrijke wereld van vlinders. Geurige kruiden, jeneverbesheide, zeldzame orchideeën en de daarbij behorende verscheidenheid aan vlinders zijn de bijzondere kenmerken van deze meerdaagse tocht.Meer informatie en een indeling in negen fasen vindt u op komoot.de/collection/974938.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 2 december 2021

 7. Kulturland Kreis Höxter heeft een fietstocht gepland.

  2 december 2021

  18:56
  308 km
  16,2 km/h
  2.390 m
  2.390 m
  Schieder-Karl 58 vindt dit leuk.
  1. Kulturland Kreis Höxter

   Verspreid over het Höxter-district zijn talrijke kloosters, aristocratische woningen en hun tuinen. Deze zijn met elkaar verbonden langs de 300 kilometer lange kloostertuinroute, die zich in de vorm van een acht door het landschap slingert.Meer informatie en een onderverdeling in vijf fasen vindt u op komoot.de/collection/930274.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 2 december 2021

 8. Kulturland Kreis Höxter heeft een wandeling gepland.

  2 december 2021

  11:15
  40,4 km
  3,6 km/h
  710 m
  860 m
  Schieder-Karl 58 vindt dit leuk.
  1. Kulturland Kreis Höxter

   Het pad van de stilte leidt je langs vier bijzondere plekken in een vakantieregio die vaak wordt aangeduid als "de helende tuin van Duitsland". De langeafstandswandelroute loopt door het natuurgebied Teutoburger Woud/Eggegebirge tussen Schwalenberg en Corvey.Meer informatie en een indeling in drie fasen vindt u op komoot.de/collection/927635.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 2 december 2021

 9. Katjas Blick. Winkel en Kulturland Kreis Höxter hebben een wandeling gemaakt.

  25 oktober 2021

  02:30
  12,6 km
  5,0 km/h
  610 m
  630 m
  Hexe-marian 🧙, Michael en 32 anderen vinden dit leuk.
  1. Katjas Blick. Winkel

   Ook een van de mogelijke rondreizen in de omgeving van Fürstenau / Bödexen, die we momenteel nader bekijken - vandaar de omweg bij kilometer 4,3. We wilden hier een mogelijk alternatief testen, maar het werkte niet.Al met al een mooie rondreis vanuit Bödexen. Bijzonder indrukwekkend is de oude eikenlaan na ca. 2,5 km - een prachtig deel van het pad. Verder wat weidepaden en veel bos-bospaden en dan het doel: de Köterberg. Het prachtige uitzicht rondom was een beetje bewolkt vandaag - het was erg wazig. Maar de wind blies des te sterker. Vanaf de Köterberg is het dan alleen nog maar bergafwaarts naar het start/finishpunt in Bödexen, soms weer over hele mooie smalle paadjes.Als je de tocht volgt, moet je bij kilometer 9,8 het pad rechtdoor nemen - de andere wordt versperd door meerdere dwarse boomstammen. We zouden het ook op prijs stellen als u een opmerking maakt over hoe u van de tour hebt genoten.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 25 oktober 2021

 10. Katjas Blick. Winkel en Kulturland Kreis Höxter hebben een wandeling gemaakt.

  24 oktober 2021

  reinholdm, Ansgar en 35 anderen vinden dit leuk.
  1. Katjas Blick. Winkel

   Veelbelovende ronde tussen Fürstenau, Bödexen en Brenkhausen. Weidepaden, smalle bospaden en onverharde wegen wisselen elkaar af. De ronde is nog niet bewegwijzerd! Vandaag was bij wijze van spreken de testrit met betrekking tot een eventuele markering ... op een of twee plaatsen kan het opgenomen spoor dan ook niet helemaal optimaal zijn. Al met al echter een super leuk en afwisselend rondje!

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 24 oktober 2021

 11. loading