Innsbruck

135

Volgers

Over Innsbruck
Persoonlijke Collecties
Alle tonen
Recente activiteiten
 1. Innsbruck heeft een wandeling gepland.

  6 mei 2021

  04:16
  9,30 km
  2,2 km/h
  610 m
  610 m
  1. Innsbruck

   Bereik grote hoogtes in de hoge alpine: tijdens deze wandeling ontdek je de Stubaier Alpen op wederom een bijzonder mooi pad. Je begint de wandeling in Lüsens, en het einddoel is het schilderachtig mooie Westfalenhaus op 2.273 meter boven zeeniveau. Je wandelt over een relatief breed pad bergopwaarts en loopt verderop door het heerlijk geurende gemengde dennenbos. Ruik je de bijzondere geur van de dennenbomen?

   Zodra je de Längentaler Bach oversteekt wordt de natuur wilder, dit is ook een goede plek voor een korte pauze. Een stukje verder bereik je het pad dat bij Praxmar begint en je kunt volgen tot aan de eindbestemming. Vanaf hier loop je over pad nummer 141 naar het Westfalenhaus, dat je al in de verte kunt zien.

   Onderweg geniet je van prachtige uitzichten op de vallei van de Bachfallenferner, maar bij de hut is het pas echt genieten geblazen. Verwen jezelf met een heerlijke hartige of zoete verwennerij en loop helemaal voldaan via dezelfde route weer terug naar Lüsen.

   • 7 mei 2021

 2. Innsbruck heeft een wandeling gepland.

  6 mei 2021

  1. Innsbruck

   Idyllische Almen in een alpiene omgeving: tijdens deze wandeling bereik je grote hoogtes - zeer comfortabel met de trein naar het bergstation. Spaar je knieën en energie om optimaal te genieten van de bergen om je heen.

   De wandeltocht start bij het dalstation Birgitzköpfllift. Vanaf hier ga je met de tweepersoonsstoeltjeslift naar het Birgitzköpflhaus. De wandeling gaat over de Halsl, de Schneiderspitze, de Widdersbergsattel en over de Hochtennboden naar het Hoadlhaus. Na een lekker lange pauze neem je de Hoadlbahn terug naar Axamer Lizum. Je kunt deze wandelroute ook andersom lopen.

   Het hoogtepunt van deze wandeling is deze keer niet het spectaculaire uitzicht, maar de vele alpendieren die je onderweg tegen kunt komen. Langs het wandelpad spot je gemzen, nieuwsgierige marmotten, en de koe begroet je al van verre met haar bel. Het geweldige uitzicht stelt toch ook niet teleur. Het is niet voor niets dat deze wandeling met al zijn leuke tussenstops is bekroond met de titel ‘Tiroler Bergweg mit Auszeichnung’.

   • 7 mei 2021

 3. Innsbruck heeft een wandeling gepland.

  6 mei 2021

  1. Innsbruck

   De wilde beek en het grandioze uitzicht: op de tocht naar de Gacher Blick ontdek je de fantastische natuur van het Miemingergebergte. Je begint de wandeling op de parkeerplaats aan de rand van Obermieming, loop door de poort en volg het grindpad richting Stöttlalm. Voor de Stöttlalm sla je linksaf bij de splitsing en ga je verder door het bos richting Boasligbrücke.

   Dan komt de eerste beklimming via haarspeldbochten. Wanneer je eenmaal de Boasligbrücke hebt bereikt, pauzeer dan vooral even: het uitzicht vanaf de brug is adembenemend mooi. De dramatisch ogende bergen, de wilde beek kabbelt onder je door en je voelt je één met de natuur.

   Ga verder over de Pfarrer-Kathrein-Steig richting Henneberg en klim via het afwisselende, relatief steile pad naar de Gacher Blick. Daar heb je een geweldig uitzicht op de Alpen en de Judenklamm. Op de terugweg kun je de Boasligbrücke overslaan en direct terug lopen over het grindpad over de Kohlgrube.

   • 7 mei 2021

 4. Innsbruck heeft een wandeling gepland.

  6 mei 2021

  1. Innsbruck

   Bergen en een leerzame natuurbelevenis? Het natuurpad Patscherkofel heeft deze leuke combinatie. Het pad van de Jochleitensteig loopt rond de Patscherkofel. Om de paar meter staan informatiepunten met uitleg over het uitzicht en de flora en fauna van het natuurgebied Patscherkofel-Zirmberg. Het hoogteverschil van de beklimming wordt met de Patscherkofelbahn naar het bergstation flink ingekort. Zo blijven er nog maar 200 hoogtemeters over die je vandaag nog moet overwinnen. Goed te doen, toch?

   Vanaf het bergstation loop je in westelijke richting langs de berghut Patscherkofel, die direct verleidt tot een eerste pauze. Vervolg de weg richting Hochmahdalm. Na ongeveer 15 minuten ga je linksaf de Jochleitensteig op. Vanaf hier wandel je door een oud dennenbos. Het is weelderig en mooi en ruikt zo lekker naar de zomer. De steenpijnboom geeft een heerlijke geur af. In de slaapkamer heeft deze geur een rustgevende en slaapverwekkende werking.

   Maar val niet in slaap, anders mis je het prachtige uitzicht over het Stubaital, de Stubaier Gletscherwelt en het Wipptal naar de Brenner. Na zo’n anderhalf uur wandelen bereik je het Alpengasthof Boscheben, een gezellige plek om even te pauzeren. Met hernieuwde energie wandel je verder langs de Zirbenweg in westelijke richting terug naar het bergstation van de Patscherkofelbahn.

   • 7 mei 2021

 5. Innsbruck heeft een wandeling gepland.

  6 mei 2021

  1. Innsbruck

   Enorm en indrukwekkend mooi, dat is de indruk die de ruige wereld van de Karwendel op iedereen achterlaat. Tijdens deze wandeling kun je optimaal genieten van de schoonheid van dit gebied, omdat je dankzij de kabelbaan slechts 450 meter hoogtemeters hoeft te overwinnen. Dankzij de Innsbrucker Nordkettenbahnen geniet je direct aan het begin van de wandeling al van een fantastisch uitzicht vanaf het bergstation Seegrube.

   Via de Goetheweg wandel je verder naar de Gleirschspitze, die met zijn 2.317 meter zeer indrukwekkend is. Het uitzicht met het prachtige kruis op de top is magnifiek: in het noorden zie je de belangrijkste toppen van de Karwendel, in het oosten de Rumerspitze en het Unterinntal, in het zuiden en zuidwesten de Tux- en Stubaier Alpen en de Tiroler hoofdstad Innsbruck.

   De tweede top van de wandeling is de 2.334 meter hoge Hafelekarspitze. Dit adembenemende panoramische uitzicht zal echt nooit vervelen. Is je maag zo langzaam aan gaan rommelen? Dan kun je wat eten bij het bergstation van de Hafelekarbahn of je gaat direct naar Innsbruck en vindt een leuk restaurant in het stadscentrum.

   • 7 mei 2021

 6. Innsbruck heeft een wandeling gepland.

  6 mei 2021

  Cynthia vindt dit leuk.
  1. Innsbruck

   Er lopen veel mooie wandelpaden door het Sellraintal, maar deze route is dankzij de drie meren echt uitzonderlijk mooi. De afstand van de wandeling is goed te doen en de goede paden maken hem perfect voor sportieve gezinnen. In ongeveer acht kilometer wandel je vanuit het wintersportoord Kühtai over bergweiden en bezoek je onderweg drie glinsterende bergmeren.

   Het startpunt van deze wandeling ligt in Kühtai, dat je met buslijnen 4166 en 4196 vanuit Innsbruck bereikt. Er is ook voldoende parkeermogelijkheid. Vanaf de start loopt het pad licht bergopwaarts naar de oever van de Hirschebensee. Nadat je hier van het eerste meerpanorama hebt kunnen genieten, wandel je over een smal pad verder bergopwaarts naar de Mittlerer Plendlersee. Van hieruit leidt het bewegwijzerde pad zonder grote hoogteverschillen naar de gezellige Drei-Seen-Hütte, waar je op het terras even kunt pauzeren.

   Met frisse energie wandel je verder naar het Finstertal-stuwmeer. Het grote stuwmeer is van kunstmatige oorsprong, maar nog steeds erg indrukwekkend. Ook het berglandschap, dat in het water weerspiegeld wordt, is een fotomomentje waard. Het laatste deel van het pad slingert vanaf de dam helemaal terug naar Kühtai.

   • 7 mei 2021

 7. Innsbruck heeft een wandeling gepland.

  6 mei 2021

  1. Innsbruck

   Deze fantastische Tour voert je door het pittoreske Sendertal. Deze tocht van bijna 16 kilometer barst van de fantastische uitzichten en gaat over prachtige wandelpaden. Het startpunt is op de parkeerplaats Kaserl in Senderstal. Voor deze wandeling heb je wel een goede lichamelijke conditie en een zekere tred nodig.

   Je begint met een pittige klim langs de niet-uitgebate Salfeins Alm naar de idyllische Salfeinssee. Op windstille zomerdagen wordt het reusachtige Kalkkögel-massief weerspiegeld in het water. Een perfecte plek voor een korte pauze.

   Het pad gaat omhoog, maar de helling wordt wel wat vlakker. Je staat al bijna op de 2.170 meter hoge Grieskogel waar je pas echt geniet van het prachtige panorama! Ook de rest van de route word je beloond met geweldige uitzichten. Het mooiste deel van deze tocht komt nog: het nokpad van de Grieskogel naar de Schaflegerkogel. Je wandelt hier op een smal pad over de bergkam en hebt links en rechts een geweldig uitzicht op de omringende pieken.

   Bij het Kreuzjoch brengt het pad je vervolgens naar het Senderstal waar je de Kemater Alm kunt bezoeken. Het gezellige restaurant heeft een zonnig terras. Het laatste stuk van deze Tour gaat langzaam bergafwaarts over de Sendersweg terug naar het startpunt Kaserl.

   • 7 mei 2021

 8. Innsbruck heeft een wandeling gepland.

  6 mei 2021

  1. Innsbruck

   De Mieminger-keten ten westen van Innsbruck is een compacte bergketen van uitzonderlijke schoonheid. Het gebergte loopt parallel aan het Wettersteingebergte en heeft altijd een beetje in de schaduw gestaan ​​van zijn beroemde buurman – gelukkig maar, want hierdoor is het landschap van de Mieminger-keten bijzonder ongerept en natuurlijk. De beklimming naar de Wankspitze is perfect om warm te draaien voor meer wandelingen in de bergen. De top is relatief gemakkelijk te bereiken en je komt onderweg langs een gezellige berghut en pittoreske lariksbossen.

   Het startpunt van de wandeling is de wandelparkeerplaats Arzkasten. Vanaf hier leidt een bewegwijzerde wandelroute je langs de Sturlbach naar het Lehnberghaus. Je wandelt hier eerst over een breed grindpad en kort daarna over een natuurlijk wandelpad. Als je wilt, kun je het in Lehnberghaus stoppen voor een pauze tijdens de beklimming.

   Ongeveer een kilometer van het Lehnberghaus, biedt het uitkijkplatform Lacken een adembenemend panoramisch uitzicht op het Mieminger plateau. Nu wordt het pad merkbaar smaller en, kort voor de top, ook steiler. Over de zuidrug gaat het uiteindelijk naar het kruis op de top, waar je wordt beloond met een prachtig uitzicht. Vanaf de top is het dezelfde weg terug het dal in.

   • 7 mei 2021

 9. Innsbruck heeft een wandeling gepland.

  6 mei 2021

  1. Innsbruck

   De noordelijke keten van de Karwendel is niet te missen vanuit Innsbruck. En ook al lijkt de enorme rotswand van het Inntal onoverwinbaar, dankzij de kabelbaan naar de Hafelekarspitze kun je er in een mum van tijd hoge hoogten bereiken. De Goetheweg - ook wel Hermann-Buhl-Weg genoemd - loopt vanaf het bergstation naar de Pfeishütte en biedt continu een adembenemend uitzicht over Innsbruck en de Karwendel-toppen.

   Er zijn verschillende mogelijkheden om vanaf de Pfeishütte af te dalen:
   Optie 1: Loop dezelfde weg terug en ga met de Hafelekarbahn naar het dal.
   Optie 2: Daal vanaf de Pfeishütte af over de Kreuzjöchl. Je passeert de Vintlalm en Rumer Alm en neemt vanuit het vakantiedorp Rum de bus terug naar Innsbruck.
   Optie 3: Ga over de Arzler Scharte naar beneden naar de Arzler Alm, vanaf de Alm wandel je ongeveer 40 minuten naar de Hungerburg. Vanaf hier reis je met het openbaar vervoer snel en gemakkelijk naar Innsbruck.

   De Goetheweg gaat van start bij het bergstation van de Hafelekarbahn. Volg het bewegwijzerde wandelpad naar de Mühlkarscharte terwijl je geniet van een schitterend uitzicht op de woeste pieken van de Hafelekarspitze en Gleirschspitze. Het bergwandelpad leidt je langs de noordflank van de Mandlspitze. Na de oversteek over de Mandlscharte verandert het landschap. Het pad loopt nu langzaam bergafwaarts door de alpenweiden en langs bergdennen. Na een welverdiende rustpauze bij de Pfeishütte kun je aan de terugweg beginnen.

   • 7 mei 2021

 10. Innsbruck heeft een wandeling gepland.

  6 mei 2021

  1. Innsbruck

   De Patscherkofel is de huisberg van Innsbruck – en dankzij de kabelbaan ook nog eens gemakkelijk te bereiken zonder lang te moeten klimmen. Op de bergkam en de brede hellingen ligt een van de grootste dennenbossen in de Alpen. Op de bewegwijzerde Zirbenweg kun je op eigen gelegenheid het bos verkennen en word je onderweg keer op keer verwend met prachtige uitzichten op de Tiroolse hoofdstad. De wandelroute is bekroond met het keurmerk Tiroler Mountain Trail en is ook geschikt voor gezinnen.

   Aan het begin van de wandeling neem je bij Igls de gondels van de Patscherkofelbahn naar het bergstation. Hier begint de Zirbenweg. Eerst loopt de route over open bergweiden en dan het bergdennenbos in. De natuurlijke wandelroute slingert de bergkam tussen Patscherkofel en Neunerspitze op en af. Onderweg kun je even uitrusten in de gezellige Bochebenhütte.

   Je kunt er ook voor kiezen om je pas aan het einde van de tour te laten verwennen, in de Tulfeinalm, omgeven door uitgestrekte alpenweiden. Slechts een paar minuten verwijderd van de Alm brengt de Glungezer Bahn je naar Tulfes. Vanaf hier is er een busverbinding terug naar het startpunt in Igls of rechtstreeks naar Innsbruck.

   • 7 mei 2021

 11. loading