Shop

Heidiland
 

154

Volgers

Over Heidiland
Persoonlijke Collecties
Alle tonen
Recente activiteiten
 1. Heidiland heeft een e-bikeroute gepland.

  2 mei 2021

  01:18
  17,6 km
  13,5 km/h
  650 m
  660 m
  Reto König, CAschenbrenner en 2 anderen vinden dit leuk.
  1. Heidiland

   Uw panoramaronde op de Flumserberg begint bij de Tannenbodenalp. Om bij het startpunt te komen, kunt u ofwel de PostBus op de Flumserberg-lijn nemen vanuit Sargans via Flums of de gondel nemen vanaf Unterzerten de berg op. Uw fiets kan probleemloos in de gondel vervoerd worden. Daar kan ook geparkeerd worden. Als alternatief kunt u ook een parkeerplaats vinden op de Tannenbodenalp.

   U volgt een brede natuurlijke weg die u langzaam maar zeker naar de Seebenalp brengt. Onderweg kunt u genieten van prachtige uitzichten op de Churfirsten, de Walensee en bij goed zicht zelfs tot aan het meer van Zürich. De Seebenalp ligt halverwege de beklimming en is perfect voor een korte pauze met een prachtig panorama.

   Daarna gaat het naar het laatste deel van de klim naar de Maschgenkamm. Hier neemt het hoogteverschil iets toe. Als beloning lonkt de afdaling binnen handbereik. In het Alprestaurant Panüöl kunt u slechts twee kilometer achter de pas een royale pauze nemen. We raden vooral de Flumserberg Fondue aan, die ook verpakt te koop is - zodat u de Zwitserse bergsfeer thuis opnieuw kunt beleven.

   Nadat u het eerste, ietwat hobbelige deel van de afdaling naar het restaurant met succes heeft doorlopen, kunt u zich nu verheugen op een meer ontspannen route, waarbij u weer van het panorama kunt genieten - dit keer met uitzicht op de Schilstal en de Spitzmeilen.

   Dan rol je vrolijk en vol goede indrukken terug naar het startpunt op de Tannenbodenalp. Eventueel kunt u hier bij een wasplaats in de fietsenstalling overtollig vuil van uw fiets verwijderen. Aan het eind van de dag kunt u een stop maken bij Molseralp.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 2 mei 2021

 2. Heidiland heeft een wandeling gepland.

  28 november 2020

  Carsten vindt dit leuk.
  1. Heidiland

   Deze korte en ontspannen winterwandeling is ideaal om zonder veel moeite te genieten van de frisse lucht. Het startpunt van de gemakkelijke tocht over de doorwaadbare plaats bereikt u gemakkelijk met de Pizolbahn vanuit Wangs. Met de lift kunt u al genieten van het sprookjesachtige winterlandschap. Op de Furt vindt u drie berghotels met restaurants op een afgelegen, panoramische locatie: het Hotel Graue Hörner, het Hotel Furt en het Hotel Alpina.

   Vanaf het liftstation wandel je een stukje richting Maienberg naar het Zürihus-magazijn met zijn stenen gevel. Vanaf daar kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de vallei en de omliggende bergtoppen. Als je wilt kun je een stukje verder lopen langs de lift richting Wangs of je kunt je omdraaien en jezelf belonen met een heerlijke fondue in een van de bergrestaurants. De bergbaan brengt u uiteindelijk terug naar het dal.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 29 november 2020

 3. Heidiland heeft een wandeling gepland.

  28 november 2020

  Michael vindt dit leuk.
  1. Heidiland

   Deze winterwandeling van Pardiel via Obersäss naar Laufböden maakt indruk met zijn prachtige uitzichten: niet alleen naar besneeuwde toppen, maar ook naar beneden in het Sankt Gallen Rijndal. U begint bij het bergstation van de gondelbaan Bad Ragaz - Pardiel. Als je hier al honger hebt, kun je stoppen in een van de drie bergrestaurants bij het gondelstation. Anders wandel je eerst een stukje over het besneeuwde Heidi-pad totdat je scherp naar links gaat. Prachtige panorama's omringen je en laten je diep ademhalen.

   De goed geprepareerde winterwandelroute leidt u verder de berg op. Je steekt verschillende skipistes over, die bij Pardiel samenkomen. U gaat verder onder de stoeltjeslift Wissi Stei door het betoverende sneeuwlandschap. Omgeven door een glinsterende sneeuwdeken bereikt u het bergstation Laufböden.

   Daar nodigt de Laufbödenstübli uit tot een pauze voordat u te voet of met de stoeltjeslift terugkeert naar Pardiel. Je kunt de winterwandeling ook in omgekeerde richting lopen (van Laufböden naar Pardiel). Als u de prachtige wandeling wilt verlengen, heeft u de mogelijkheid om de Pizol Panorama Höhenweg te bevestigen.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 29 november 2020

 4. Heidiland heeft een wandeling gepland.

  28 november 2020

  Andrew Groves vindt dit leuk.
  1. Heidiland

   Zoals de naam al doet vermoeden, wordt deze rondwandeling gekenmerkt door een fantastisch bergpanorama. Het startpunt bij het Laufböden-liftstation bereikt u vanuit Bad Ragaz met de bergbanen.

   Op meer dan 2.000 meter boven zeeniveau volgt u het prachtige winterwandelpad, dat afwisselende uitzichten biedt op de Churfirsten, het Rijndal, de bergen van Graubünden en de UNESCO-werelderfgoed "Tectonic Arena Sardona". Op een unieke manier zie je het stoten en ontvouwen van verschillende rotslagen die leidden tot de vorming van de Alpen. Er zijn borden langs de weg met nuttige informatie over dit onderwerp.

   Een ander hoogtepunt van de Panorama Höhenweg is de Wangersee, waarop zich in de winter een glinsterende ijslaag vormt. We gaan verder door het prachtige winterlandschap naar de moderne Pizolhütte. Hier kunt u even uitrusten en u laten verwennen met Zwitserse lekkernijen. Gesterkt wandel je terug naar de Wangersee en sla je daar linksaf. Onder begeleiding van een schitterend panorama wandelt u over een geprepareerd winterwandelpad terug naar het station Laufböden.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 28 november 2020

 5. Heidiland heeft een wandeling gepland.

  28 november 2020

  1. Heidiland

   Op deze winterwandeling kunt u zich verheugen op prachtige landschappen, stille bossen en veel afzondering. Je begint bij het dalstation van de Maschgenkamm-gondel en steekt dan de piste over - met je ogen open voor naderende skiërs. Het brede pad slingert zich dan onder de Floomzer-rodelbaan door.

   Het gaat gestaag bergopwaarts door besneeuwde bossen en langs glinsterende sneeuwvelden. Op de route kunt u genieten van fantastische uitzichten op de Churfirsten en de Walensee. Na de pittoreske Alp Winkelzahn, waar de sneeuw tot aan de dakgoten van de hutten reikt, loop je langs de flank van de Nargenchopf. In het sprookjesachtige winterlandschap ontdek je sporen van konijnen en herten.

   Op de idyllische Seebenalp wachten drie pittoreske meren en het nostalgische Hotel Seebenalp, dat perfect is voor een tussenstop, op u. Vanaf het terras van het hotel heb je uitzicht op de bevroren Grosssee en de markante top van de Leist. U kunt terug naar Tannenboden met de bergbanen of via dezelfde route die u gekomen bent.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 28 november 2020

 6. Heidiland heeft een wandeling gepland.

  28 november 2020

  1. Heidiland

   Deze afwisselende winterwandeling maakt indruk met besneeuwde bossen, rustieke bergrestaurants en prachtige uitzichten. Vanaf het dalstation van de gondel Maschgenkamm in Tannenboden loopt u langs het kinderland en steekt u de skipiste over. Pas op voor naderende wintersporters. Na de piste loopt het brede wandelpad gestaag omhoog en onder de moderne Floomzer-rodelbaan door.

   Je komt dan in een winters bosgebied waar je veel sporen van de bosbewoners in de sneeuw kunt ontdekken. Hoe verder u de besneeuwde helling oploopt, hoe indrukwekkender het uitzicht op de Churfirsten en de Walensee wordt. Het gezellige bergrestaurant Chrüz is de perfecte plek voor een pauze. Vanaf het terras zie je een prachtig winterlandschap.

   De winterwandelweg loopt langs het dalstation van de Stelli-stoeltjeslift en wordt gevolgd door een korte, steile klim. Daarna gaat het comfortabel en met prachtig uitzicht langs de bosrand naar Prodalp. Daar is een modern restaurant waar je even kunt stoppen. Om weer bij het startpunt te komen, kun je ofwel met de lift ofwel met de zogenaamde slee naar Tannenheim. Van daaruit rijdt de PostBus gratis naar Tannenboden.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 28 november 2020

 7. Heidiland heeft een wandeling gepland.

  28 november 2020

  1. Heidiland

   Deze winterwandeling is geschikt voor het hele gezin, omdat hij meestal langs gemakkelijk begaanbare zijstraten en paden loopt. Het startpunt is bij de bushalte Tannenheim Post. Vanaf daar volgt u de Schwendiwiesenstrasse naar het zuiden en passeert u besneeuwde chalets en houten huizen. Nadat u het kabbelende Ruslenbach bent overgestoken, gaat het zigzaggend omhoog door een klein vakantiehuisgebied.

   Op het volgende gedeelte kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de Churfirsten. De Cafridastrasse loopt onder de Prodalp-Express door en brengt u naar Mittenwald. Aan het einde van uw winterwandeling kunt u een stop maken bij restaurant Alpenblick. U kunt met de bus of te voet terugkeren naar Tannenheim via de Flumserbergstrasse.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 28 november 2020

 8. Heidiland heeft een wandeling gepland.

  28 november 2020

  1. Heidiland

   Deze korte en gemakkelijke rondwandeling is geschikt voor het hele gezin, zelfs voor kinderwagens. U begint bij het dalstation van de gondel Maschgenkamm en loopt langs de wintercamping, die een onderscheiding verdient voor het mooiste uitzicht van Zwitserland.

   Het goed geprepareerde pad brengt je naar een uitkijkpunt met houten bankjes, vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt over het Walenmeer. Het glinsterende meer en de ruige toppen van de Churfirsten liggen voor je. Als je jezelf kunt losmaken van het prachtige uitzicht, ga dan verder naar restaurant Molseralp. Het gezellige zonneterras nodigt uit tot een laatste stop.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 28 november 2020

 9. Heidiland heeft een wandeling gepland.

  28 november 2020

  1. Heidiland

   Vanaf het bergstation Maschgenkamm en het daar gelegen panoramarestaurant wandelt u naar beneden naar de Maschgenlücke. Het eerste gedeelte loopt relatief steil naar beneden en overwint 60 meter hoogte naar restaurant Maschgenlücke. We raden je daarom aan om wandelstokken mee te nemen en uit te kijken voor ijzige gebieden.

   Daarna volgt u het pad dat zelfs in de zomer wandelaars inspireert met zijn schilderachtige panorama. Voordat u linksaf gaat, steekt u een skihelling over. Hier moet je oppassen voor naderende wintersporters.

   Met uitzicht op de markante top van de Spitzmeilen wandel je door het winterse landschap. Het gaat gestaag licht bergafwaarts naar een klein bos van waaruit je je bestemming al kunt zien. Op een brede alp ligt het gezellige restaurant Panüöl, dat u verwent met Zwitserse lekkernijen. U kunt met de stoeltjeslift terug naar de Maschgenkamm of u wandelt verder naar Prodalp.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 28 november 2020

 10. Heidiland heeft een wandeling gepland.

  28 november 2020

  1. Heidiland

   Deze afwisselende winterwandeling brengt je van Prodalp naar Alp Panüöl. Als alternatief kunt u ook in Tannenalp starten, het netwerk van winterwandelpaden is hier uitgebreid en deze tocht is een van de mooiste op de Flumserberg. Het startpunt bereikt u te voet of met de Prodalpexpress vanuit Tannenheim.

   Vanaf het liftstation volg je het parcours van de ijzige, glinsterende Rustenbach. Het pad klimt continu en voert je afwisselend door kleine bossen en brede sneeuwvelden. Ook langlaufers gaan hier graag op pad, maar op de brede weg is er voor iedereen makkelijk plaats.

   Je wandelt door het besneeuwde, rustige winterlandschap richting Panüöl. Het pittoreske alpenrestaurant werd in 2012 geopend en verwent u met regionale lekkernijen zoals raclette of fondue. Vanaf het terras kunt u genieten van een indrukwekkend uitzicht over de omgeving van Spitzmeilen. De terugweg is hetzelfde of met de bergbanen.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 28 november 2020

 11. loading