komoot
6
34

Sven FG ⚒
 

382

Volgers

Over Sven FG ⚒

⚒ Mein Wille ist meine Grenze ⚒

Afstand

2.756 km

Beweegtijd

563:38 h

Persoonlijke Collecties
Alle tonen
Recente activiteiten
 1. Sven FG ⚒ heeft een wandeling gemaakt.

  ongeveer 8 uur geleden

  03:08
  15,5 km
  4,9 km/h
  240 m
  290 m
  Sven FG ⚒, Denise en 48 anderen vinden dit leuk.
  1. Sven FG ⚒

   Vandaag vanwege het weer een etappe met een korte rit. Met de Plusbus 750 gingen we naar Nossen en dan langs de Freiberger Mulde naar Roßwein.
   Eerst een korte lus om verbinding te maken met stage 6.
   Na een kort bezoek aan het kasteel 🏰 Nossen, dan met bridge-hopping via het Altzella-klooster naar Sachseneck. De Sachseneck bij de Muldebrug in Gleisberg is altijd het grenspunt geweest van verschillende "dominions". Ten tijde van de DDR, b.v. de districten Karl-Marx-Stadt 👉 Leipzig 👉 Dresden samen.
   Via de Gersdorfer Bergweg dan naar het wandelrustgebied Wolfstal. Vanaf hier kunt u via de Muldenbrug de mijnbouwleerweg Roßwein/Gersdorf betreden.
   Na de brug sloeg ik echter rechtsaf het bergpad (Bahnweg) naar Roßwein. Het was hier echter een beetje gevaarlijk (ijzig, erg smal op de helling, veel bomen overliggend); met een glijbaan waar ik me aan moest vasthouden, maakte mijn thermoskan een einde aan de relatie met mij.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • ongeveer 4 uur geleden

 2. Sven FG ⚒ heeft een wandeling gemaakt.

  7 dagen geleden

  Sven FG ⚒, Anna Bolika en 115 anderen vinden dit leuk.
  1. Sven FG ⚒

   Vandaag was er weer een stuk langs de Zschopau, Waldheim 👉 Limmritz. De samenvloeiing van de Zschopau en de Freiberg Mulde is ook bij Limmritz, maar de finale is pas aan het einde 😀✌.
   Voor de tocht van vandaag was er de mogelijkheid om de Zschopautalweg naar rechts of links van de faillissementsmijl inclusief de viaducten te volgen 👉 we besloten links te gaan.
   De volkstaal beschrijft het traject Waldheim - Limmritz van de spoorlijn Chemnitz - Riesa als de faillissementsmijl. De hoge bouwkosten voor de bruggen daar waren in 1848 de oorzaak van het faillissement en de daaropvolgende nationalisatie van de "Chemnitz-Riesaer Eisenbahn-Gesellschaft". Langs een traject van 7,5 km moesten onder andere 6️⃣ viaducten worden aangelegd.
   Voor de start in Waldheim was er een kleine ronde met het Lindenhofviaduct (voormalige spoorlijn Waldheim - Kriebethal), het gemeentehuis en het kasteel (JVA) Waldheim.
   Na de stadstour vertrokken we richting Limmritz.
   Bij het viaduct van Diedenmühle veranderden we de rivier en klommen naar de faillissementsmijl. We kwamen weer door het volgende viaduct Kummersmühle. Vanaf de Zschopau zagen we de viaducten Steina en Saalbach en gingen we weer onder het Limmritz-viaduct door.
   Tot slot nog een korte rondrit door Limmritz met de "hangbrug bij Hasennest", de brug over de Mühlgraben en het treinstation.
   Een zeer interessante ronde en enigszins matig vanwege het vrouwelijke, wat oudere gezelschap. De finale met de Zschopau in de Freiberg Mulde komt op het einde, misschien weer met een stukje Zschopautalweg 🤔😅.
   Glück auf 🤠 ⚒ ✌

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 7 dagen geleden

 3. Sven FG ⚒ en Carsten hebben een wandeling gemaakt.

  8 januari 2022

  Jessica, Thomas aus EF en 144 anderen vinden dit leuk.
  1. Sven FG ⚒

   Vandaag weer een tocht langs de Zschopau, deze keer Frankenberg 👉 Mittweida met mijn wandelvriend Carsten Fleischer. Omdat de zon ons pas kort voor Mittweida verzorgde, was het een winterweertocht met sneeuwval .
   Vanaf het treinstation van Frankenberg ging het eerst over het Lützeltalpark onder de BAB 4 langs de Zschopau. Na de hangbrug van Sachsenburg gingen we rechtsaf richting drie. Het pad werd smaller en best avontuurlijk dankzij de sneeuw, het ijs en de modder. "Knijp je billen bij elkaar" was aan de orde van de dag op de stroomversnelling .
   Van het drie worden gingen we verder aan de linkerkant, langs prachtige uitzichtpunten. Kort voor Mittweida ontdekten we een spoorviaduct op het voormalige traject "Mittweida - Drei Werden". De dijk dan helaas zonder sporen en overwoekerd.
   Bij de Zschopaubrug, bij het oude viaduct, was nog een plaquette te bewonderen. Hier ontmoetten het Rode Leger en het Amerikaanse leger elkaar op 7 mei 1945. Dit zou de verste opmars van het Amerikaanse leger naar het oosten in de Tweede Wereldoorlog zijn geweest (een plaquette op de binnenplaats van het stadhuis van Mittweida documenteert dit ook).
   Een paar mooie monumenten gemaakt van steen en een laatste blik op de Zschopau, toen was het op het huis dwars door de stad in de richting van station 🚆 🚞 Mittweida.
   Met de conditie gaat het altijd beter
   Glück op

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 8 januari 2022

 4. Sven FG ⚒ heeft een wandeling gemaakt.

  2 januari 2022

  Sven FG ⚒, Sven en 136 anderen vinden dit leuk.
  1. Sven FG ⚒

   Begin van het jaar 2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣ - 🎊🎉🥂🍾 - Nieuwjaarswandeling.Proost 🍻 Nieuwjaar iedereen daar.Begin 2022 een etappe op de Zschopau, van Braunsdorf via Lichtenwalde & Frankenberg naar Sachsenburg. Op de Zschopau was het stil en idyllisch.Toen sloeg ik vandaag de Zschopau in Sachsenburg af omdat ik Schloss 🏰 Sachsenburg, Bergstadt Bleiberg (openluchtmuseum) wilde zien. Verder nog een extra rondje in Sachsenburg, want ik heb een beloofde koffie gehaald .Aan het einde van de tour gingen we door het beukenbos naar de halte Dittersbach en vandaar terug met de City Bahn 🚆 Chemnitz. Ik zal dan aansluiten op de volgende etappe van Frankenberg, daar het gat dan wordt gedicht bij de "Schlange Frankenberg".De paden zijn weer deels modderig, de bezienswaardigheden zijn geweldig en de conditie wordt langzaamaan beter.Glück auf 🤠 ⚒ ✌

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 2 januari 2022

 5. Sven FG ⚒ heeft een wandeling gemaakt.

  31 december 2021

  Sven FG ⚒, Titus 🇸🇪🇪🇺🇨🇿 en 135 anderen vinden dit leuk.
  1. Sven FG ⚒

   Eindejaarstour 2️⃣0️⃣2️⃣1️⃣ met het Kunnersdorf Kerstbomenpad.Ik wens al mijn wandelvrienden en alle lieve mensen die met Komoot op tour gaan een Gelukkig Nieuwjaar 🥂🍾🎉🎊 en een gelukkig nieuwjaar 2022.Het einde van het jaar is voor ons een podium op de Zschopau. Ik heb de naam van de collectie veranderd in Zschopau, omdat ik vooral de Zschopautalweg wil volgen, maar ook mooie plekjes links en rechts van de rivier wil bezoeken.Eerst ging het over het kerstboompad van Hennersdorf naar Kunnersdorf, daarna over de Zschopau naar Flöha. In Flöha hebben we de laatste bruggen over Zschopau en Flöha bezocht voor de unie naar Zschopau. De paden waren deels Morrast, het weer leek meer op de lente. Het was in ieder geval een mooie afsluiter van een memorabel jaar.Glück auf 🤠 ⚒ ✌

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 31 december 2021

 6. Sven FG ⚒ en Erik hebben een wandeling gemaakt.

  18 december 2021

  Sven FG ⚒, Coriander en 133 anderen vinden dit leuk.
  1. Sven FG ⚒

   Vandaag tour nr.: 2️⃣0️⃣0️⃣ 🥂.
   Om de dag met het gezin te vieren, route en hoogte te overzien, maar mooi langs de Zwickauer Mulde. Zoals ik al zei, er was veel hol, veel bos en geweldige en interessante paden.
   Met deze tour heb ik de route van Rochsburg via Wechselburg naar Rochlitz uitgebreid, de etappes rond de Muldevereinigung vanaf Rochlitz en vervolgens vanuit Leisnig in 2022.
   Na een uitstapje via de abdij van Wechselburg gingen we naar de Sörnzig-hangbrug en vervolgden we op prachtige paden naar Rochlitz. Het kasteel 🏰 is er pas vanaf 01.04. - 31.10. geopend, maar niets. Daarna een kleine wandeling door Rochlitz, waar nog veel interessante bezienswaardigheden te bewonderen waren. Na ondersteuning van bus 629 eindigde de tocht bij de wandelparkeerplaats "An der Bleiche", waar de witte reus ons opwachtte.
   Dat was een mooie en geweldige dag, zelfs het weer zat mee, de motregen viel pas op de laatste kilometer.
   Glück op

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 18 december 2021

 7. Sven FG ⚒ en Erik hebben een wandeling gemaakt.

  16 december 2021

  Sven FG ⚒, Sachsen Onkel en 130 anderen vinden dit leuk.
  1. Sven FG ⚒

   Vandaag hebben we het redelijk acceptabele weer gebruikt voor een nieuwe etappe op de Mulde, op de Zwickauer Mulde van Rochsburg naar Wechselburg. Aankomst vanaf de wandelparkeerplaats Wechselburg met de Plusbus 629 naar Rochsburg.
   Na een kort vliegend bezoek aan de Rochsburg, gingen we naar Lunzenau, met een avontuurlijke "bufferstop" en Muldenbrücke. Via de brug van Kübler gingen we naar het viaduct van Göhren. De spoorlijn onder het viaduct met Rochsburg - Rochlitz is afgesloten, maar we zijn op het viaduct met de spoorlijn Leipzig - Chemnitz overgestoken.
   Van Göhren ging het via Altzschillen naar de Zwickauer Mulde en verder naar Wechselburg. Bovenop de berg keken we naar het kasteelpark, het benedictijnenklooster met de kloosterkerk en tal van historische bezienswaardigheden. Gelukkig kwam het rotweer met motregen pas op de laatste kilometer.
   Via Markt Wechselburg naar beneden naar de wandelparkeerplaats.
   Conditie en lucht werken steeds beter en wordt ook steeds leuker.
   Vandaag af en toe een stukje weg en asfalt, af en toe een stukje weg van de Mulde, maar fantastische bezienswaardigheden bij start en finish.
   Het was leuk, succes ermee.
   🤠⚒✌

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 16 december 2021

 8. Sven FG ⚒ heeft een wandeling gemaakt.

  12 december 2021

  Sven FG ⚒, "Sachsenmädel" en 129 anderen vinden dit leuk.
  1. Sven FG ⚒

   Vandaag weer een conditietest, dit keer met een paar Hm. Voor vandaag was het genoeg voor mij, maar een geweldige ervaring met veel zuurstof in het bos.
   Vandaag stond een etappe van de Zwickauer Mulde van Aue naar Hartenstein op het programma.
   U kunt rechts van de Mulde gaan met Schacht en Prinzenhöhle, ik heb besloten aan de linkerkant met de Niederschlema-, Isenburg- en Raubrittersteig-spoortunnels, plus de stations Aue en Schlema.
   In Aue was ook de kleine kloostercel, de bakermat van de stad Aue.
   Met de Isenburg konden we de ruïnes van een middeleeuws kasteelcomplex ontdekken.
   Bij de finish in Hartenstein wachtten twee grote hoogtepunten op het rechte stuk: Kasteel 🏰 Wolfsbrunn en Burg 🏰 Stein.
   Al met al een mooie etappe, lichaam en geest uitgeschakeld, maar als zeer tevreden.
   Glück auf 🤠 ⚒ ✌

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 12 december 2021

 9. Sven FG ⚒ en Erik hebben een wandeling gemaakt.

  11 december 2021

  Sven FG ⚒, KatjaS en 110 anderen vinden dit leuk.
  1. Sven FG ⚒

   Vandaag weer een hike voor conditionering na Corona & quarantaine.
   In plaats daarvan was er de tocht op de Mulde met de etappe Großbothen 👉 Grimma, een aansluiting op de tocht van Grimma naar Trebsen.
   De start was vandaag op het treinstation van Großbothen met aankomst en vertrek via RB 110 vanuit Döbeln.
   Na Großbothen was de eerste stap om de Muldenbrücke Kasten over te steken naar het prachtige landhuis Kösser. Via Förstgen naar Höfgen. In Höfgen kon je in ieder geval de watermolen Höfgen en de Höfgen-kabelveerboot van buitenaf zien, hoewel de veerboot op 31 oktober 2021 het einde van het seizoen had.
   Voorbij de scheepsmolen Höfgen en het uitkijkpunt Rabenstein ging het over de grote hangbrug naar Grimma.
   Bij de Großmühle Grimma was er een geweldige 🤣🥰✌ Open-Air-Bratwurst voor 3,- €.
   De tour van vandaag eindigde op het treinstation van Grimma, ik ben erg blij met mezelf en mijn gezondheid.
   Glück auf 🤠 ⚒ ✌

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 11 december 2021

 10. Sven FG ⚒ heeft een wandeling gemaakt.

  5 december 2021

  Sven FG ⚒, "Sachsenmädel" en 112 anderen vinden dit leuk.
  1. Sven FG ⚒

   Na een lange pauze vanwege de slechte gezondheid en quarantaine vandaag de eerste "stappen". Voor de condities en de adem was vandaag de perfecte route en ruim voldoende.
   Voor het project "Die Mulde" heb ik het gedeelte van de Zwickauer Mulde van Moezel tot Glauchau gekozen, dat qua profiel ook ruim voldoende is.
   Vanaf de Moezel ging het langs het landhuis naar de Zwickauer Mulde. Door de waterkeringsdijk zie je in eerste instantie weinig van de Mulde, maar de bruggen en het stuwmeer zijn geweldig, net als de stuwen.
   In Glauchau, na de Gründeldeich, gingen we naar de Ford en Hinterglauchau Castle.
   Door een bijna verlaten voetgangersgebied, dat is omzoomd met interessante gebouwen, gingen we naar de bestemming van de etappe van vandaag, het 🚆 🚞 Glauchau treinstation.
   Er zijn nog een paar kilometer te gaan voor fitness, maar voor vandaag ben ik trots en tevreden.
   Glück op

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 5 december 2021

 11. loading