5
51

erwinsikkens_com
 

5921

Volgers

Over erwinsikkens_com

Party pacing gravelista, bikepacker, photographer & general creative person living at the Veluwe, Netherlands.> Komoot ambassador 💚
> Shimano Gravel Alliance member, riding multiple awesome gravel events in 2020 & 2021 🤎
> Cannondale & Schwalbe ambassador
> Brain behind the GREEN DIVIDE
> Photographer for Mantel.com, Shimano, Wielrenblad & others 📸
Follow my bikepacking and gravel adventures via Instagram, GravelUnion.cc and here on Komoot 🔍

Afstand

9.206 km

Beweegtijd

633:01 h

Persoonlijke Collecties
Alle tonen
Recente activiteiten
 1. erwinsikkens_com heeft een gravelrit gemaakt.

  7 dagen geleden

  02:40
  64,8 km
  24,3 km/h
  360 m
  360 m
  Jeroen, Richard van den Broek en 74 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Kroondomein Uitzwaaifeestje 👋🏼... Komoot social ride.Ieder jaar sluit Kroondomein het Loo van 15 september t/m 24 december z'n deuren grotendeels voor het publiek. Dit is lastig voor routes zoals mijn GREEN DIVIDE, een boel andere tochten... maar bovenal is het vooral zo jammer dat we dan met z'n allen niet onze geliefde Kroondomein paden kunnen fietsen in die periode.Om het Kroondomein z'n verdiende afscheid te geven voor dit seizoen, organiseerde ik samen met Komoot deze 'Kroondomein Uitzwaaifeestje' social ride. Met een heerlijke groep van ongeveer 30 mensen vertrokken we vanaf Brouwerij de Vlijt in Apeldoorn, om vervolgens op de Kroondomein een mooie serie van bekende en vooral ook minder bekende paden te fietsen.
   Na afloop dronken we een heerlijk Veluwse Schavuyt biertje na met z'n allen onder het genot van bitterballen en sterke verhalen.
   Het was zo gezellig... ik kijk al uit naar de afsluiting in 2022 ;-)

   • 7 dagen geleden

 2. erwinsikkens_com heeft een rit gemaakt.

  8 september 2021

  00:40
  52,6 km
  78,4 km/h
  360 m
  320 m
  Andre Arends, Frank Borst en 29 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   #roadbikingisnotdead en daarom dook ik deze woensdagavond weer eens op m’n Cannondale Supersix EVO racefiets om met de ‘Gele Rijders’ groep mee te fietsen.Klassiek hard stampen op de pedalen in een groep door de heuvelachtige achtertuin van Arnhem… en thuiskomen met een gemiddelde van 38,8 km/h.Een heerlijke sportieve avond op de fiets die bewijst dat al dat ge-partypace op de gravelbike - getuige het gemiddelde vandaag - blijkbaar ook training is 😎👍🏼Het biertje na afloop voelde verdiend ;-)

   • 8 september 2021

 3. erwinsikkens_com en True Grit Cycling hebben een gravelrit gemaakt.

  4 september 2021

  03:19
  84,6 km
  25,5 km/h
  140 m
  160 m
  Maarten Tromp, Danny en 83 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   EINDELIJK!!! Een nieuwe editie van een van de moeders aller Nederlandse gravelevents... Where The Streets Have No Name a.k.a. WTSHNN. Na 2 uitgestelde edities door Covid, was het eindelijk een keer raak... en hoe! Al die natte dagen in augustus maakten plots niets meer uit, nu we op deze heerlijke dag konden voor- en nagenieten van een fantastische dag op de gravelfiets... de Cannondale Topstone Lefty om precies te zijn, want ik was aanwezig bij WTSHNN op uitnodiging van de vrienden van Cannondale - waarvoor dank! ;-)Naast een enorm rake sfeer, goede burgers en altijd piekfijne Sanddiver isotonic IPA na afloop, zat de route ook nog eens enorm puik in elkaar! Vanuit de organisatie waren meerdere - normaal afgesloten - paden opengesteld, waardoor het ook voor locals een feest en ontdekkingstocht was. Lees wel... de openstelling op veel paden was eenmalig!
   Rijdt deze route dan ook niet na, want controles zijn streng en diverse paden zijn normaliter echt verboden om te rijden.
   Toch die paden een keer rijden? Volgend jaar (of al dit najaar?) is er ongetwijfeld weer een nieuwe WTSHNN!
   #dabeiseinistalles

   • 4 september 2021

 4. erwinsikkens_com heeft een rit gemaakt.

  3 september 2021

  03:13
  101 km
  31,5 km/h
  510 m
  540 m
  Andre Arends, Els Gies en 57 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Tussen al het gravelgeweld door zou je bijna vergeten dat het ongelooflijk lekker is om te rijden op de racefiets… bijna ;-) Wonende in Arnhem is het erg makkelijk om met de gravelfiets de Veluwe op te duiken. Vandaag reed ik echter met m’n Cannondale Supersix Evo racefiets lekker richting het ook nabije Duitsland. Heerlijk malen met de pedalen over dijken langs de Rijn. Het vakantiegevoel was gelijk aan over de grens en de klimmetjes in het Reichswald zijn - ondanks het slechte asfalt - echt een verademing. Het was heerlijk om in een paar uurtjes 100 km te fietsen, terwijl 100 km op de gravelfiets vaak een hele dag kost. Hard rijden en plekken bezoeken die ik niet vaak bezoek… een heerlijke dag op de racefiets… #roadbikingisnotdead

   • 3 september 2021

 5. erwinsikkens_com heeft een gravelrit gepland.

  1 september 2021

  05:42
  65,9 km
  11,6 km/h
  390 m
  390 m
  Roebijn Schijf, Dirk van der Meer en 7 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   ---------------------
   KROONDOMEIN UITZWAAIFEESTJE 👋🏼🌲🍻
   ---------------------
   Ieder jaar sluit Kroondomein het Loo - een van de mooiere gravelhemels die ons land rijk is - van 15 september t/m 24 december grotendeels zijn deuren.Terwijl onze majesteit in deze periode zijn beheer uitvoert in dit prachtige stuk natuur, zijn - op een aantal hoofdaders na - veel prachtige plekken tijdelijk niet te bezoeken. Van die ene verstopte singletrack net ten zuiden van de Hofweg naar de heuvelachtige Paalweg, of die prachtige uitkijkplek over de savanne net buiten Hoog Soeren... allemaal verdwijnen ze voor een stevige 3 maanden achter slot en grendel. Als ode aan dit prachtige gebied, maar vooral ook om nog eens een potjes stevig te genieten van al het moois dat het Kroondomein te bieden heeft, houden we op zondag 12 september 2021 ons Kroondomein uitzwaaifeestje. Een heerlijk gravellige social ride! 👋🏼🌲🍻Bekende plekken, maar vooral ook minder bereden paden en met een beetje geluk een hike-a-bike of twee... het zit er allemaal in! Natuurlijk beginnen we de dag met een lekkere kop koffie ☕️ en sluiten we hem af met een heerlijke 'Veluwse Schavuyt' 🍺 en een portie bitterballen 🧆 bij brouwerij De Vlijt. ---------------------
   Update: Deze social ride is inmiddels verreden... Maar de rit is - buiten de najaarssluiting om - natuurlijk nog prima na te rijden en daarom vanaf nu te vinden in mijn 'Veluwe Gravel voor de Gravelbike' collectie!
   Het biertje na bij Brouwerij de Vlijt is nog steeds een aanrader! Veel plezier!
   ---------------------

   • 2 september 2021

 6. Roebijn Schijf en 4 anderen hebben een gravelrit gemaakt.

  29 augustus 2021

  02:53
  75,7 km
  26,2 km/h
  230 m
  230 m
  Isabel, Tobias en 127 anderen vinden dit leuk.
  1. Roebijn Schijf

   Met de snelle jongens raggen door het bos en kei vies worden. This was Graveller! Dank dank voor de fantastische route en het mega goeie weekend op de Veluwe.

   • 29 augustus 2021

 7. erwinsikkens_com heeft een gravelrit gemaakt.

  21 augustus 2021

  Mhendriks, Andre Arends en 132 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   De vierde en laatste dag van ons Sauerlandse bikepacking avontuur was een heerlijke en relaxte dag. De route doet het duidelijk rustiger aan zo aan het einde van de rit, waarschijnlijk om je al vermoeide benen wat te sparen. Toch was de rit verre van een 'walk in the park'. Ondanks de grotere hoeveelheid afgelegen asfaltweggetjes, was het meerendeel van de route nog steeds het klassieke onverharde schutter, afgewisseld met alles wat je in een bos verder mag verwachten... inclusief een boel modder ontstaan door lokale bosbouwvoertuigen. De dag begon bij de heerlijke Postdammer Platz hütte, om na een heerlijke afdaling vanaf de start gelijk weer langzaam omhoog te klimmen over een onverhard pad. Dit zou ook de laatste dag het verhaal van de dag worden. Op en neer en ondertussen volop genieten!Bijzonder fraai was aan het begin van de dag het groene dal incl. beek die we met de route volgden en zelfs doorkruisten (zie foto). Hoewel er ook een bruggetje aanwezig was bij de desbetreffende oversteek, is het natuurlijk veel leuke om door het water de crossen!Halverwege de finale heeft de maker van de route nog een sadistische maar heerlijk steile grasklim in de route verwerkt, die voor de meesten onder ons hike-a-bike betekent. Ik kreeg de meeste meters echter nog fietsend voor elkaar... tot mijn eigen genoegen ;-) Na een heerlijk enigszins vervroegd diner aan de waterkant bij het bijna on-Duits hippe 'Ommi Kese' (aanrader!) aan de Biggesee, reden we onze finale richting de auto terug. Niet echter zonder slag of stoot. Nog in de laatste paar kilometers kregen we een klassiek Sauerlandse blokkade voor de kiezen van omgezaagde bomen die het pad onmogelijk blokkeerden... modder en een zoveelste hike-a-bike tot gevolg, maar niets wat de pret mocht drukken.Perfecte afsluiter van de rit was het gastvrije biertje en waterslang om de fietsen mee schoon te spuiten net voor het dorp Fumberg. De desbetreffende bewoner bleek zelf ook een fietser... en die begrijpen elkaar ;-)

   • 23 augustus 2021

 8. erwinsikkens_com heeft een gravelrit gemaakt.

  20 augustus 2021

  Mhendriks, Leon en 84 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Dag 3 van ons Sauerlandse bikepacking avontuur startte na een heerlijke goede nachtrust in schutzhütte Roland. Vriendelijk begroet door wat bosarbeiders die in de vroege ochtend even verderop begonnen met hun vroege kap- en zaagwerkzaamheden ontbeten we en genoten we van onze zelfgemaakte koffie, alvorens we koers zetten terug richting de hoofdroute die we de dag ervoor verlieten voor deze hut.Dag 3 zou een prachtige dag blijken te zijn. De ochtendzon gaf ons prachtige uitzichten zowel in als buiten het bos. Daarnaast reden we op en gegeven moment als het ware het bos uit in de regio die het meest oostelijke punt van de route vormt. Alp-achtige weilanden met bijpassende dorpen zorgen voor een fantastische afwisseling en 100% genot.Na een lunch bij de lokale bakker van Hallenberg, zetten we koers richting het westen, met meteen vanuit het dorp de zoveelste stevige klim. Wel veel asfalt ditmaal, wat het lijden wat dragelijker maakte. Gelukkig veranderde al ergens onder de top het asfalt terug in het bekende Duitse schutter... een steenachtig gravel. Slingerend door de prachtige onverharde wegen en landschappen die Sauerland rijk is bewogen we ons van de ene prachtige verlaten plek naar de andere. Een kleine tegenvaller was de enorme modderpoel die plots in een deel van de route verscheen... ontwijken was niet mogelijk en een zoveelste kleine omweg was met behulp van de KOMOOT app nodig. Diezelfde app leidde ons uiteindelijk naar de door mijzelf gevonden 'Postdamer Platz' schutzhütte, een kilometer of 3 van de hoofdroute af. De Postdamer Platz hut bleek de mooiste tot dusver. Met om de hoek (300 meter) een waterbron, een prachtige rustige plek met open zicht en perfect hout voor een klein kampvuurtje, was de hut onze perfecte laatste overnachting in het Sauerlandse bos.

   • 23 augustus 2021

 9. erwinsikkens_com heeft een gravelrit gemaakt.

  19 augustus 2021

  Mhendriks, Anne en 129 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Dag 2 startte vanuit de Vierkreuze schutzhütte, waar we prima droog en windstil sliepen tijdens een toch wat buiige nacht.Er is niets beter voor je vakantiegevoel dan ergens anders wakker worden en je rit beginnen dan van waar je bent vertrokken... zo ook tijdens deze tweede van vier dagen. Al vanaf de start direct het gravel op en dat de rest van de dag. Deze tweede dag zou een prachtige dag worden. Ondanks de nattigheid, konden we vrij prima warm (en vies van modder) blijven. De route is prachtig, hoewel de Sweet & Sauerland route op diverse plekken verouderd bleek. Op een aantal plekken heeft de KOMOOT app redding gebracht bij het maken van een korte omleiding. De route was wederom prachtig afwisselend. Van bos naar vergezichten tot weilanden met een Alpenkarakter en singletracks. Een aantal bosbouwsegmenten waren niet goed te fietsen, maar een goede hike-a-bike hoort bij het avontuurlijke karakter van een bikepacking als deze. De dag was hierdoor wel een van de zwaarste dagen van de reis.Na een heerlijke schnitzel met friet in het dorpje Reiste, brak de zon plotseling door en genoten we van een heerlijke avondrit tegen een ondergaande zon. We hadden drie schuthütten op het oog om eventueel in te slapen, waarvan de laatste uiteindelijk het beste bleek.
   Dit betekende wel dat we ook een deel in het donker moesten nightbiken, wat me op een modderige trail helaas op een kleine valpartij en een kapotte knie kwam te staan. De Roland Hütte, net van de officiële route af, was echter een fijne pleister op de wonde.

   • 23 augustus 2021

 10. erwinsikkens_com heeft een gravelrit gemaakt.

  18 augustus 2021

  STEFAN KÄSEBERG, Bert B. en 104 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Dag 1 van de Sweet & Sauerland bikepacking route gaf ons een prachtig beeld van wat we nog een paar dagen zouden gaan meemaken. Harde schutterwegen, gravelpaden, boslanen en een sporadische natuurlijke singletrack. Helaas tussendoor ook veel modderige paden door de vele bosbouwlocaties en regen van de laatste dagen.Een eerste dag in de bergen met een zwaar beladen fiets is altijd een kwestie van omschakelen naar een andere mindset. Je moet weer even wennen aan de fiets en het gewicht, alsmede de vele hoogtemeters die je aan het wegtrappen bent. Door dit alles maakten we deze eerste dag niet bijzonder veel kilometers, maar was het toch een heerlijke dag fietsen en acclimatiseren. Nabij Attendorn zijn we van de route afgebogen om in het dorp Attendorn bij een supermarkt boodschappen te doen. Met de KOMOOT app was het eenvoudig om een mooie onverharde route naar het dorp en terug naar de route te plannen. Vanuit Attendorn klommen we terug naar de oorspronkelijke route, alwaar we bovenop de berg in de remmen knepen bij 'Vierkreuze', waar een rustige en degelijke schutzhutte stond waar we onze nacht zouden doorbrengen.

   • 23 augustus 2021

 11. loading