Shop
4
54

erwinsikkens_com
 

6378

Volgers

Over erwinsikkens_com

Party pacing gravelista, bikepacker, photographer & general creative person living at the Veluwe, Netherlands.> Komoot ambassador 💚
> Shimano Gravel Alliance member, riding awesome gravel events 🤎
> Cannondale & Schwalbe ambassador
> Brain behind the GREEN DIVIDE
> Photographer for Mantel.com, Shimano, Wielrenblad & others 📸
Follow my bikepacking and gravel adventures via Instagram, GravelUnion.cc and here on Komoot 🔍

Afstand

9.773 km

Beweegtijd

660:59 h

Persoonlijke Collecties
Alle tonen
Recente activiteiten
 1. erwinsikkens_com heeft een mountainbikeroute gepland.

  4 dagen geleden

  49:11
  608 km
  12,4 km/h
  9.890 m
  9.890 m
  1. erwinsikkens_com

   Dit is mijn volledige route van mijn 11-etappe Tour door het Zwarte Woud en de Elzas.Bekijk hier mijn collectie voor meer: komoot.nl/collection/1014566

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 4 dagen geleden

 2. erwinsikkens_com heeft een rit gemaakt.

  23 oktober 2021

  07:29
  183 km
  24,5 km/h
  2.560 m
  2.580 m
  Andre Arends, Edwin en 51 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   De beroemd-berucht en gevreesde Rapha Prestige is terug! Ieder jaar organiseert Rapha over de hele wereld diverse 'prestige' ritten, die - de naam zegt het al - behoorlijk prestigieus zijn. De locaties zijn bijzonder, vaak zwaar. De ritten lang en prachtig. Het zijn stuk voor stuk ritten die je niet zomaar fietst, maar die altijd de moeite waard zijn.
   Oja... en de kans op iets van onverharde paden die eigenlijk te ruig zijn voor je racefiets, is 99%.
   Deze editie bracht ons naar de lelijkste stad ter wereld(!) *... Charleroi. De voormalige industriestad is ZO troosteloos, dat deze mooi wordt in z'n lelijkheid.
   De omgeving is daarnaast gewoon onvervalst mooi, hoewel de heuvels en de vaak ontzettend aftandse Waalse wegen verraden dat je gewoon in de buurt van armoede bent.
   (* dit bedenk ik niet zelf... het is echt waar: bbc.com/news/av/world-europe-42921726)klinkt vreselijk? Is het niet!!
   Laat het maar aan Rapha Amsterdam over om deze rit om te toveren in een feest voor de fietsliefhebber. Een - zoals gezegd - prachtige rit van dik 180 km, startte in een voormalig klooster, om vervolgens onderweg een prima verzorging met heerlijke koffie te hebben. Na afloop was er de afterparty met fietsers van alle nationaliteiten (en ook bieren van alle nationaliteiten).
   Sociaal tot en met... geweldig genoten!
   Je hebt ze erbij die denken dat Rapha een eliteclubje is... maar die mensen wil ik van harte aanbevelen vooral de Rapha website in 2022 in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat ze 'erbij' zijn als de volgende Rapha Prestige georganiseerd wordt... Ik kan in ieder geval al niet wachten!Check it out!
   rapha.cc/eu/en/prestige

   • 27 oktober 2021

 3. erwinsikkens_com en 2 anderen hebben een gravelrit gemaakt.

  16 oktober 2021

  05:53
  122 km
  20,7 km/h
  1.730 m
  1.750 m
  Patricia, Andre Arends en 85 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Wat krijg je als Laurens ten Dam en Flanders Classics samen een rit organiseren? Juist ja... een supervette combinatie van Vlaams gravel en kasseien uit de Ronde Van Vlaanderen! Als enorm liefhebber van beiden was deze Flanders Gravel absoluut mijn feestje! Gelukkig was ik niet alleen en was naast een boel gezellige gravelliefhebbers zoals Laurens ten Dam zelf, ook mede Shimano Gravel Alliance buddy Henna van de partij :-)Met twee heerlijke GRX Di2 afgemonteerde gravel bikes tackelden we de pittige Vlaamse Ardennen, met afwisselend kasseien, gravelstroken, wegen van beton, bospaden en singletracks. Een prachtige afwisselende route met - naast een goede lunch en meerdere verzorgingsposten - na afloop een puike gravel fuif met Kwaremont bier bij het kampvuur, zoals het hoort na afloop van een goede gravelrit! Flanders Gravel was een echte absolute toprit en ik kan je dan ook van harte aanbevelen erbij te zijn bij de volgende editie, die al gepland staat voor juli 2022:
   flandersgravel.cc

   • 18 oktober 2021

 4. erwinsikkens_com en LtD Gravel Rides hebben een gravelrit gemaakt.

  25 september 2021

  06:08
  109 km
  17,8 km/h
  2.290 m
  2.310 m
  FUENF VIER, Bert B. en 84 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   LtD GravelRaid... het op de Amerikaanse gravelfeesten gebaseerde gravelevent van Laurens ten Dam in de altijd mooie Duitse Eifel. Een festivalweekend met kampvuren en geweldige muziek, afgemixt met een heerlijke route op de zaterdag.
   De route die ik reed was een combinatie van de lange eerste lus, met na de lunch bij het festivalterrein een heerlijke korte middaglus om het totaal aantal kilometers naar de 109km te brengen. De route had naast gravel vooral ook stenige schutterwegen die soms tegen het mountainbike-eske aan waren. Het materiaal werd daardoor goed op te test gesteld, maar was helemaal op orde! Schwalbe G-One Bite banden met precies de juiste grip, supersnel schakelen met GRX Di2 en zeker ook de 40mm veerweg op mijn Cannondale Topstone maakten het geweldig rondrijden! De schoonmaakbooth van de vrienden van Dynamic zorgde ervoor dat de boel aan het einde van de dag helemaal schoon was.... een geweldige service.
   De route was heerlijk, het feest zo niet nog beter.
   LtD GravelRaid is altijd een heerlijk gravelfeest!

   • 26 september 2021

 5. erwinsikkens_com heeft een gravelrit gemaakt.

  20 september 2021

  06:09
  113 km
  18,4 km/h
  2.030 m
  2.010 m
  Karl Vogel, Markus L en 125 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   '1981 Mosel-Radtour' Gravel TributeToen mijn grootouders wat jonger waren, waren ze - net als mijn ouders - diehard fietsers. Mijn eigen liefde voor de fiets heb ik dan ook niet van een vreemde ;-) Bij het opruimen van een van mijn grootmoeders' kasten, kwam onlangs een stempelkaart van de 'Internationale Mosel-Radtour 1981' naar boven. De aanleiding en inspiratie om samen met Schwalbe op avontuur te gaan... op de dag af precies 40 jaar na de oorspronkelijke tocht!De oorspronkelijke racefiets tocht voerde de deelnemers in '81 vanuit het dorp Ehrang door de Moezel vallei, over een totale lengte van 115 km... met naast fraaie uitzichten ook een aantal fraaie klimmetjes. De meeste kilometers werden echter vlak tot glooiend verreden door de fietspaden langs de rivier te volgen. De 2021 route houdt vast aan de beginselen van de 'Intern. Mosel-Radtour 1981', maar zoekt daarbij zoveel mogelijk onverharde wegen op. Zo start de tocht nu ook nabij de oorspronkelijke start- en finishplaats nabij Ehrang, en doet ook de gravelroute zoveel mogelijk dezelfde dorpen en bruggen aan als de oorspronkelijke tocht. Wel zoekt deze gravelroute het wat vaker hoger op, met alle extra hoogtemeters van dien. De mooiste gravelwegen liggen hier namelijk tussen de wijnranken in de heuvels, wat hem meteen extra speciaal maakt! Dat deze tocht daarmee zwaarder is dan de oorspronkelijke 'Intern. Mosel-Radtour' 1981 moge duidelijk zijn.Wat begon als vondst in een kast bij mijn oma thuis, werd als snel de inspiratie voor een prachtige graveltocht en eerbetoon aan mijn sportieve familie die hier al in de jaren '80 op stalen fietsen en in wollen koerstruitjes hun kilometers weg trapten. Voor mij onderstreept het de tijdloze geest van fietsen en laat het zien dat je overal inspiratie kan vinden voor een mooie fietstocht over nieuwe paden.Binnenkort meer over deze tocht in samenwerking met Schwalbe... Wordt vervolgd.

   • 21 september 2021

 6. erwinsikkens_com heeft een gravelrit gemaakt.

  18 september 2021

  06:52
  141 km
  20,6 km/h
  2.350 m
  2.370 m
  Roeland, Mr. Mirrormountain en 67 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Op uitnodiging van - en samen met - Cannondale bezocht ik de meest zuidelijke Waalse Ardennen en het Franse grensgebied tijdens een prachtige 'Smugglers Path French Borders' Het Smugglers Path gravel event heeft zijn roots in het Belgischs-Nederlandse grensgebied ten zuiden van Eindhoven, maar ook bij de Franse grens viel er genoeg te smokkelen ;-) Over een serie prachtige - hoofdzakelijk onverharde - achterafweggetjes, bospaden en af en toe een trail klommen en daalden we onze weg door het ten onrechte vergeten deel van de Ardennen. Van de prachtige zonsopkomst tot het plots uitgestrekte zicht over de Noord Franse velden en natuurlijk de ontzettend rake afterparty onder het genot van een burger bij het kampvuur... de French Borders graveltocht is een van de mooiste ritten die ik dit jaar maakte!Cannondale bedankt voor de vriendelijke uitnodiging en Smugglers Path bedankt voor deze prachtige tocht en gezellig evenement. Tot volgend jaar? ;-)Meer info:
   smugglers.be
   Ik reed Smugglers Path op deze heerlijk geschikte bike:
   cannondale.com/en/bikes/road/gravel/topstone-carbon

   • 19 september 2021

 7. erwinsikkens_com heeft een gravelrit gemaakt.

  12 september 2021

  02:40
  64,8 km
  24,3 km/h
  360 m
  360 m
  Jeroen, Richard van den Broek en 84 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Kroondomein Uitzwaaifeestje 👋🏼... Komoot social ride.Ieder jaar sluit Kroondomein het Loo van 15 september t/m 24 december z'n deuren grotendeels voor het publiek. Dit is lastig voor routes zoals mijn GREEN DIVIDE, een boel andere tochten... maar bovenal is het vooral zo jammer dat we dan met z'n allen niet onze geliefde Kroondomein paden kunnen fietsen in die periode.Om het Kroondomein z'n verdiende afscheid te geven voor dit seizoen, organiseerde ik samen met Komoot deze 'Kroondomein Uitzwaaifeestje' social ride. Met een heerlijke groep van ongeveer 30 mensen vertrokken we vanaf Brouwerij de Vlijt in Apeldoorn, om vervolgens op de Kroondomein een mooie serie van bekende en vooral ook minder bekende paden te fietsen.
   Na afloop dronken we een heerlijk Veluwse Schavuyt biertje na met z'n allen onder het genot van bitterballen en sterke verhalen.
   Het was zo gezellig... ik kijk al uit naar de afsluiting in 2022 ;-)

   • 12 september 2021

 8. erwinsikkens_com heeft een rit gemaakt.

  8 september 2021

  00:40
  52,6 km
  78,4 km/h
  360 m
  320 m
  Andre Arends, Frank Borst en 34 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   #roadbikingisnotdead en daarom dook ik deze woensdagavond weer eens op m’n Cannondale Supersix EVO racefiets om met de ‘Gele Rijders’ groep mee te fietsen.Klassiek hard stampen op de pedalen in een groep door de heuvelachtige achtertuin van Arnhem… en thuiskomen met een gemiddelde van 38,8 km/h.Een heerlijke sportieve avond op de fiets die bewijst dat al dat ge-partypace op de gravelbike - getuige het gemiddelde vandaag - blijkbaar ook training is 😎👍🏼Het biertje na afloop voelde verdiend ;-)

   • 8 september 2021

 9. erwinsikkens_com en True Grit Cycling hebben een gravelrit gemaakt.

  4 september 2021

  03:19
  84,6 km
  25,5 km/h
  140 m
  160 m
  Maarten Tromp, Danny en 88 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   EINDELIJK!!! Een nieuwe editie van een van de moeders aller Nederlandse gravelevents... Where The Streets Have No Name a.k.a. WTSHNN. Na 2 uitgestelde edities door Covid, was het eindelijk een keer raak... en hoe! Al die natte dagen in augustus maakten plots niets meer uit, nu we op deze heerlijke dag konden voor- en nagenieten van een fantastische dag op de gravelfiets... de Cannondale Topstone Lefty om precies te zijn, want ik was aanwezig bij WTSHNN op uitnodiging van de vrienden van Cannondale - waarvoor dank! ;-)Naast een enorm rake sfeer, goede burgers en altijd piekfijne Sanddiver isotonic IPA na afloop, zat de route ook nog eens enorm puik in elkaar! Vanuit de organisatie waren meerdere - normaal afgesloten - paden opengesteld, waardoor het ook voor locals een feest en ontdekkingstocht was. Lees wel... de openstelling op veel paden was eenmalig!
   Rijdt deze route dan ook niet na, want controles zijn streng en diverse paden zijn normaliter echt verboden om te rijden.
   Toch die paden een keer rijden? Volgend jaar (of al dit najaar?) is er ongetwijfeld weer een nieuwe WTSHNN!
   #dabeiseinistalles

   • 4 september 2021

 10. erwinsikkens_com heeft een rit gemaakt.

  3 september 2021

  03:13
  101 km
  31,5 km/h
  510 m
  540 m
  Andre Arends, Els Gies en 60 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Tussen al het gravelgeweld door zou je bijna vergeten dat het ongelooflijk lekker is om te rijden op de racefiets… bijna ;-) Wonende in Arnhem is het erg makkelijk om met de gravelfiets de Veluwe op te duiken. Vandaag reed ik echter met m’n Cannondale Supersix Evo racefiets lekker richting het ook nabije Duitsland. Heerlijk malen met de pedalen over dijken langs de Rijn. Het vakantiegevoel was gelijk aan over de grens en de klimmetjes in het Reichswald zijn - ondanks het slechte asfalt - echt een verademing. Het was heerlijk om in een paar uurtjes 100 km te fietsen, terwijl 100 km op de gravelfiets vaak een hele dag kost. Hard rijden en plekken bezoeken die ik niet vaak bezoek… een heerlijke dag op de racefiets… #roadbikingisnotdead

   • 3 september 2021

 11. loading