4
31

erwinsikkens_com
 

2918

Volgers

Over erwinsikkens_com

> Komoot ambassador 💚
> Shimano Gravel Alliance member, riding multiple awesome gravel events in 2020 & 2021 🤎
> Photographer for Mantel.com, Shimano, Wielrenblad & others 📸
> Follow my bikepacking and gravel adventures via Instagram, GravelUnion.cc and here on Komoot 🔍

Afstand

5.121 km

Beweegtijd

402:44 h

Persoonlijke Collecties
Alle tonen
Recente activiteiten
 1. erwinsikkens_com heeft een gravelrit gepland.

  7 dagen geleden

  07:23
  86,6 km
  11,7 km/h
  450 m
  450 m
  Cyclerob, Mathieu en 2 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Klaar voor een stevig (en zwaar) bosavontuur voor de gravelbike? Dit zou zomaar de route kunnen zijn waar je naar op zoek was. Startend vanuit Arnhem (Mountainbikemuseum) doet de route eerst diverse 'highlights' rondom Arnhem en Nationaal park Veluwezoom aan, maar blijft er als alternatieve route niet te lang hangen (daar heb ik weer andere routes voor gemaakt).Via de Loenermark zet je al snel koers richting het noorden, waar je al kronkelend door de boswachterijen bij Apeldoorn een weg baant richting het beroemde Radio Kootwijk. Niets aan deze paden is echter doorsnee werk. Reken niet teveel op 'echt' gravel, maar bovenal op onbekende (harde) bospaden en zelfs af en toe een stevige maar technisch goed te rijden singletrack met hoogtemeters. Na Radio Kootwijk koers je al snel af op de minder bekende bospaden ten zuiden en westen van het Kootwijkerzand. In deze bossen kom je werkelijkwaar geen mens (of andere fietsers) tegen.Kort ben je vervolgens buiten de Veluwe, want schietterreinen fietsen niet heel veilig ;-) Het uitstapje stuurt je over diverse zandwegen bij Harskamp en Otterlo. Energie over? De vernieuwde mountainbikeroute bij Otterlo is er een die je eenvoudig 'tussendoor' kan lussen en een echte energievreter!Vanaf de Planken Wambuis fiets je ten slotte via een klein stukje singletrack (route Ede) richting de finale kilometers tussen Papendal en park Warsnborn met z'n prachtige gravellanen. Rijd de route 'as is' of pas hem aan naar je eigen wens. Hoe dan ook, veel plezier... en vergeet me niet te taggen als je na afloop je verhalen deelt met de wereld (Instagram @erwinsikkens_com).

   • 7 dagen geleden

 2. erwinsikkens_com heeft een rit gepland.

  7 dagen geleden

  rb92nl vindt dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Voor racefietsers met een 'taste for gravel' is het met al die onverharde paden soms lastig het juiste gravel te vinden op de Veluwe... en dat terwijl juist de Veluwe vol ligt met de mooiste 'strade bianche' gravelstroken van Nederland.Dat gravel fietsen op de Veluwe zo mooi is door de fantastische natuur is natuurlijk een inkoppertje, maar ook de (soms stiekeme) hoogtemeters en algemene diversiteit in landschap gecombineerd met het afgelegen karakter maakt gravel fietsen op de Veluwe een van de beste dagbestedingen denkbaar voor hen die niet bang zijn voor wat gruis onder de 25 mm banden. Het is soms net alsof je niet meer in Nederland aan het fietsen bent!Speciaal voor liefhebbers van een goede 'Strade Bianche' heb ik een aantal racefiets-vriendelijke graveltochten uitgezet over de Veluwe met de naam 'Strade Bianche Veluwe'. Allen starten ze in of bij Arnhem en doen ze de mooiste stukken gravel aan.Het lastige aan sommige van deze tochten is echter dat ze soms door delen van Kroondomein het Loo lopen, die 15 september t/m 24 december ieder jaar gesloten zijn.
   Speciaal voor iedereen die in de laatste 3,5 maanden van het jaar op zoek is naar een mooie Strade Bianche graveltocht voor de racefiets (of gravelbike), nu ook deze 'Kroondomein proof' variant ter waarde van 116 km.
   Voor meer gravel - ook voor de gravelbike - en de andere Strade Bianche routes, bezoek en bookmark vooral mijn 'Veluwe gravel voor de racefiets' collectie of 'Veluwe gravel voor de gravelbike' collectie op mijn Komoot profiel.

   • 7 dagen geleden

 3. erwinsikkens_com heeft een gravelrit gemaakt.

  21 november 2020

  04:44
  87,2 km
  18,4 km/h
  480 m
  470 m
  Alfred Bollen, John Oppers en 41 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Big Veluwe forest loop with loads of forest track and sometimes some sandy *(hiking) stretches, especially near the Kootwijkerzand. Especially challenging is the Otterlo mountainbike loop at km 64. There's a tiny error in the route here (wrong direction MTB route) at first. After that we rode the MTB loop with high difficulty. Be aware of this before copying.
   The extra MTB loop can easily be left out of the route.
   A nice long winterloop for those seeking adventure with their gravelbikes. Don't underestimate this one ;-)Want to ride the route without the hiccups?
   Visit this clean version of the route:
   komoot.nl/tour/288043395

   • 7 dagen geleden

 4. erwinsikkens_com en 2 anderen hebben een gravelrit gepland.

  18 november 2020

  1. erwinsikkens_com

   Klaar voor jouw perfecte winterse gravelrit?Ideale fiets: gravelfiets
   Ideale bandbreedte: 40 mm of breder
   In het hart van de Veluwe start deze route het pittoreske Hoog Soeren. Al direct vanaf de start rol je over de heerlijke gravelwegen van Kroondomein het Loo... om precies te zijn de prachtige verbindingswegen die het hele jaar geopend zijn, zodat je je geen zorgen hoeft te maken om de najaarssluiting van dit stuk natuur.Ondanks dat de route je doorlopend langs afgelegen plekken voert, fiets je iedere zoveel kilometer door Veluwse dorpen met de mogelijkheid te schuilen tegen plots slecht weer of om op te warmen aan een kop warme chocolademelk bij een lokale bakkerij.Ben je een daypacker? Neem je brander en donsjas mee en stop ter hoogte van km 36 voor een eigengemaakte koffie langs de gravelstrook over de prachtige Uddelse heide.
   Vanaf het Eethuis Halte Assel kort de route in ten opzichte van de oorspronkelijke (67 km lange) route en sla je linksaf terug richting Hoog Soeren.
   Hoog Soeren stikt van de gezellige restaurantjes, dus genoeg mogelijkheden om na afloop van je rit jezelf te trakteren op een warme drank of maaltijd.
   Happy gravel grinding!

   • 18 november 2020

 5. erwinsikkens_com en 2 anderen hebben een gravelrit gepland.

  15 november 2020

  04:06
  67,3 km
  16,4 km/h
  320 m
  320 m
  🚲Dietrich🚲 (spechtX), Up/Down Magazine en 2 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Klaar voor jouw perfecte winterse gravelrit? Ideale fiets: gravelfiets
   Ideale bandbreedte: 40 mm of breder
   In het hart van de Veluwe start deze route het pittoreske Hoog Soeren. Al direct vanaf de start rol je over de heerlijke gravelwegen van Kroondomein het Loo... om precies te zijn de prachtige verbindingswegen die het hele jaar geopend zijn, zodat je je geen zorgen hoeft te maken om de najaarssluiting van dit stuk natuur. Ondanks dat de route je doorlopend langs afgelegen plekken voert, fiets je iedere zoveel kilometer door Veluwse dorpen met de mogelijkheid te schuilen tegen plots slecht weer of om op te warmen aan een kop warme chocolademelk bij een lokale bakkerij. Ben je een daypacker? Neem je brander en donsjas mee en stop ter hoogte van km 36 voor een eigengemaakte koffie langs de gravelstrook over de prachtige Uddelse heide.
   Ook een snackstop bij km 46 behoort tot de mogelijkheden, wanneer je langs Eethuis Halte Assel rolt (zie de ingekorte variant van deze route voor deze route).
   De zuidelijke lus brengt je op alternatieve (en heel mooie) wijze langs Radio Kootwijk, om vervolgens een van de mooiste - niet al te technische - singletracks van de regio aan te doen.Slaat het weer plots om of slaat de kou op de benen? Deze route is op meerdere plekken eenvoudig in te korten.
   Een van die plekken is het eerder genoemde eethuis in Assel. Er is daar een eenvoudige en fraaie mogelijkheid tot inkorten door linksaf te slaan, de Pomphuisweg op terug richting Hoog Soeren.
   Hoog Soeren stikt van de gezellige restaurantjes, dus genoeg mogelijkheden om na afloop van je rit jezelf te trakteren op een warme drank of maaltijd. Happy gravel grinding!

   • 15 november 2020

 6. erwinsikkens_com heeft een gravelrit gemaakt.

  14 november 2020

  05:19
  118 km
  22,2 km/h
  340 m
  320 m
  Niek Spijkerboer, Derek en 72 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Rock Solid is een gravelride georganiseerd door True Grit, met een gezond randje 'ruig'. Een gravelrit waar je met de racer van weg moet blijven en 40 mm banden de perfecte keuze zijn.De tocht was dit jaar vanwege covid natuurlijk net even iets anders dan anders. De creatieve oplossing vanuit de organisatie? We hakken de start op in 3 weekenden en maken de ride self-supported, met koffie's to go bij de start en onderweg + een heerlijke burger met een biertje na afloop, ook to-go. De rit zelf bestond uit meerdere afstanden, waarbij ik koos voor de 120 km lange middenweg, die ons behalve over de Utrechtse Heuvelrug ook door de vaak vergeten regio rondom Lunteren bracht. De tocht had dan ook genoeg nieuws te ontdekken en bleek precies een rit naar mijn smaak. Nooit gedacht dat je 'in the middle of nowhere' nog zoveel toffe gravel highlights kon vinden! Met nog een flinke goodie-bag onder de arm gingen we tevreden naar huis en kunnen we ook na afloop thuis nog even met zo'n Rock City Brewery biertje proosten op een heerlijke rit!

   • 15 november 2020

 7. erwinsikkens_com heeft een gravelrit gepland.

  11 november 2020

  03:00
  35,2 km
  11,7 km/h
  230 m
  220 m
  🚲Dietrich🚲 (spechtX) en Friso vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Een 'quick and dirty' gravelrit vanuit Arnhem. Perfect als je er even kort tussenuit wil op de gravelbike, maar toch het fraaiste van het fraaiste mee wilt pakken. 35 km gravel pracht en praal rondom het Deelerwoud en de Loenermark, om vervolgens weer op tijd thuis te zijn.

   • 15 november 2020

 8. erwinsikkens_com heeft een gravelrit gepland.

  11 november 2020

  03:57
  47,1 km
  11,9 km/h
  340 m
  340 m
  Friso vindt dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Een 'quick and dirty' gravelrit vanuit Arnhem. Perfect als je er even kort tussenuit wil op de gravelbike, maar toch het fraaiste van het fraaiste mee wilt pakken. 50 km gravel pracht en praal rondom het Deelerwoud en de Loenermark, om vervolgens weer op tijd thuis te zijn. De perfecte avondrit.

   • 15 november 2020

 9. erwinsikkens_com heeft een gravelrit gepland.

  5 november 2020

  06:21
  98,8 km
  15,6 km/h
  570 m
  560 m
  erwinsikkens_com vindt dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Vaak krijg ik de vraag of ik nog een mooi rondje heb voor mensen die met de gravelbike naar de Veluwe komen.
   Speciaal voor jullie heb ik deze 100 km lange route samengesteld!
   De fraaiste gravelwegen, harde bospaden en een paar - goed te rijden - singletracks op de zuidelijke Veluwe, brengen je een goede dosis pracht en praal, avontuur en met een beetje geluk een paar korte hike-a-bikes... en dat alles tegen de achtergrond van de mooiste plekken van de zuidelijke Veluwe!Doordat er af en toe wat bossige stukken in zitten kun je dit geen klassieke graveltocht noemen. Toch zal menig gravelaar bezitter z'n vingers aflikken bij deze route! Vooral met 40mm banden of breder is de route goed te rijden. Met de racefiets is deze route slecht tot niet te rijden!
   De route is verder vergunningsvrij, met start en finish vanuit het mooie Arnhem.
   Ga je deze route - of een aanpassing ervan - rijden?
   Ik zou het dan zeker leuk vinden wanneer je me noemt in je Instagram avonturen (@erwinsikkens_com).
   Veel plezier!

   • 10 november 2020

 10. erwinsikkens_com heeft een gravelrit gemaakt.

  31 oktober 2020

  05:05
  122 km
  23,9 km/h
  680 m
  650 m
  Gina, Coco en 53 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Tamara reed nog nooit gravel en vroeg me een rit met haar te rijden waarbij ik haar meenam over het fijnste gravel bij haar woonplaats Apeldoorn. #roadbikesoffroad
   Omdat Tamara (nog) geen gravelbike heeft, moesten de gravelstroken racefiets-vriendelijk zijn. Gelukkig zijn er rondom Apeldoorn veel 'Strade Bianche' hardpack gravelwegen te vinden die je toevallig ook nog eens naar de mooiste en meest rustige plekken brengen. Veel van die gravelwegen heb ik overigens al gehighlight in Komoot ;-)
   Om het gravel avontuur af te ronden besloot ik er een vleugje 'daypacking' aan toe te voegen, door in mijn bikepackingtas een brandertje en pan mee te nemen en onderweg van een kop soep en koffie te genieten. Volgens mij heeft de gravel community er een enthousiasteling bij hoor mensen!

   • 31 oktober 2020

 11. loading