4
41

erwinsikkens_com
 

Over erwinsikkens_com

Party pacing gravelista, bikepacker, photographer & general creative person> Komoot ambassador 💚
> Shimano Gravel Alliance member, riding multiple awesome gravel events in 2020 & 2021 🤎
> Cannondale ambassador
> Photographer for Mantel.com, Shimano, Wielrenblad & others 📸
Follow my bikepacking and gravel adventures via Instagram, GravelUnion.cc and here on Komoot 🔍

Afstand

7.328 km

Beweegtijd

507:42 h

Persoonlijke Collecties
Alle tonen
Recente activiteiten
 1. erwinsikkens_com en Bram de Beurs hebben een gravelrit gepland.

  2 dagen geleden

  07:25
  85,2 km
  11,5 km/h
  950 m
  950 m
  1. erwinsikkens_com

   Een heerlijke gravelronde door het prachtige Limburgse heuvelland vanaf Maastricht. Een heerlijke combinatie van brede gravelwegen, hollewegen, singletracks en natuurlijk de nodige heuvels. Als kers op de taart de onverharde Sint-Pietersberg en een koffie of iets sterkers in Maastricht.

   • 2 dagen geleden

 2. erwinsikkens_com heeft een gravelrit gemaakt.

  7 dagen geleden

  04:36
  96,0 km
  20,9 km/h
  440 m
  440 m
  Tommy, Marco en 78 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Een prachtige onverharde route over de midden Veluwe voor de gravelbike op een zeldzaam warme lentedag in mei. De route bestaat voor een groot deel uit harde bospaden, afgewisseld met hardpack gravelwegen en af en toe korte technische uitdagingen zoals een natuurlijke singletrack of ietwat zanderig pad over heide of door het bos. Hij is echter grotendeels goed te fietsen met een gravelfiets en brengt je naar een paar prachtige minder bezochte plekken binnen het Kroondomein en daarbuiten. De tocht is met z'n stiekeme hoogtemeters en diverse ondergronden een prima uitdagende dagbesteding.Ter hoogte van Uddel heeft de route een kleine lus, ontstaan vanuit een spontane zoektocht naar een terras om een bui te ontwijken. Halverwege en later nog eens doet de route Vierhouten aan, wat vandaag perfect was voor een friet to go. De finish terug bij kasteel Cannenburgh en meerdere ontmoetingen met wilde zwijnen en reeën maakte de tocht extra bijzonder. Let op! De route is niet te fietsen tijdens de najaarsafsluiting van het Kroondomein (mid september tot kerst).

   • 6 dagen geleden

 3. erwinsikkens_com heeft een gravelrit gepland.

  8 mei 2021

  07:43
  91,5 km
  11,9 km/h
  440 m
  440 m
  Vincent vindt dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Een prachtige onverharde route over de midden Veluwe voor de gravelbike vanaf Vaassen bij de A1.De route bestaat voor een groot deel uit harde bospaden, afgewisseld met hardpack gravelwegen en af en toe korte technische uitdagingen zoals een natuurlijke singletrack of ietwat zanderig pad over heide of door het bos. Hij is echter grotendeels goed te fietsen met een gravelfiets en brengt je naar een paar prachtige minder bezochte plekken binnen het Kroondomein en daarbuiten. De tocht is met z'n stiekeme hoogtemeters en diverse ondergronden een prima uitdagende dagbesteding, waardoor de optionele cola en friet stop halverwege de route in Vierhouten voor mij persoonlijk erg welkom is.Let op! De route is niet te fietsen tijdens de najaarsafsluiting van het Kroondomein (mid september tot kerst).Fiets of gebruik je deze route? Tag en deel me dan zeker in je avonturen!

   • 6 dagen geleden

 4. erwinsikkens_com heeft een gravelrit gemaakt.

  27 april 2021

  05:11
  90,1 km
  17,4 km/h
  1.080 m
  1.220 m
  Bert B., Jochem en 71 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   De tweede dag van een heerlijk tweedaags gravelweekend in het Limburgse heuvelland. In plaats van in een tent of tarp, wakker worden in een heerlijk bed in B&B de Smockelaer, net ten noorden van de Nederlands-Belgische grens. Een ontbijt achter de kiezen en na een kilometer fietsen alweer op het gravel... Oja, wat was het mooi! :-)
   Van gruis naar gravel en weer terug. Strook na strook is het genieten. Een kleine tegenvaller bij het niet varende fietserspondje bij Eijsden, maar dit probleem is met de Komoot app en een brug even ten zuiden van de grens eenvoudig verholpen.
   Rondom het Albertkanaal een paar mooie gravelstroken en uitzichten, om vervolgens in Maastricht te stoppen voor een verdiende kop koffie en koek bij Fixed Gear Koffie... ja, hier mag de fiets gewoon binnen staan zelfs bij het afhalen :-)Na Maastricht blijft het mooi-mooier-mooist. De ene rustige gravelweg na de andere leuke klim blijven ons aangenaam verrassen. Van gravel in het heuvelland krijg je niet snel genoeg. Tegen de avondzon terug bij de auto bij de P+R van station Schin op Geul... precies waar we hem een dag eerder hadden achtergelaten.

   • 2 mei 2021

 5. erwinsikkens_com heeft een gravelrit gemaakt.

  26 april 2021

  04:45
  76,7 km
  16,1 km/h
  1.490 m
  1.360 m
  Danny, Bert B. en 63 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   De eerste dag van een heerlijk tweedaags gravelweekend in het Limburgse heuvelland. Veel van de geasfalteerde wegen hier kon ik al dromen, maar onverhard was er nog veel te ontdekken. Het verlengde Koningsdag weekend, gecombineerd met het heerlijke weer, bood de perfecte gelegenheid om hier eens twee dagen te gaan gravelpacken. Superdeluxe met B&B overnachting in plaats van in een tent of tarp. Deze eerste dag parkeerden we onze auto bij de P+R van station Schin op Geul, nabij Valkenburg. Al snel kregen we de eerste onverharde klim - de onverharde Keutenberg - voor onze kiezen... waarna vele klimmetjes, maar vooral ook mooie rustige gravelwegen en prachtige uitzichten volgden. Een soms wat technische, maar over het algemeen goed te fietsen graveltocht voor iedereen met een gravelbike. Een aantal bossen van Staatsbosbeheer bleken vrij rondfietsen niet toe te staan, wat een kleine noodzakelijke omzwerving net over de grens in Wallonië veroorzaakte. Al snel zaten we in het bos tussen Camerig en Vaals echter op de officiële MTB route van Epen, die ook met een gravelbike prima te fietsen is.De dag eindigde - na een verdiende friet in Epen - bij B&B de Smockelaer nabij Heijenrath (zie highlight).

   • 30 april 2021

 6. erwinsikkens_com en Carly Zoë hebben een gravelrit gemaakt.

  25 april 2021

  03:27
  64,6 km
  18,7 km/h
  190 m
  200 m
  Carly Zoë, Karl Vogel en 37 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   De NH65... natuurlijk een knipoog naar de NH100 route van Laurens ten Dam & co. Helaas was voor de volledige afstand vandaag geen tijd. Er moest nog gesocialized worden in Alkmaar en natuurlijk wilde ik op tijd terug thuis zijn voor de finale van Luik-Bastenaken-Luik... een leuke 65 km moest vandaag voldoende zijn.Het resultaat? Een ingekorte versie van de - inderdaad erg mooie - onverharde route door de Noord Hollandse duinen en vervolgens terug over het strand. De meest zuidelijke lus en de befaamde MTB route van Schoorl heb ik vandaag niet gereden, maar erg mooi was de NH100 route desalniettemin. Fietsen in de branding van het strand blijft een heerlijke ervaring, zeker met het #primastrandje van vandaag!Kijk voor de oorspronkelijke NH100 route vooral even op Laurens' profiel: komoot.nl/collection/901754/-noord-holland-100Praktische voetnoot:
   De onverharde paden in de duinen (op de officiële MTB route van Schoorl na) mogen alleen bereden worden met de fiets van zonsopkomst tot 10.30 uur (!). Wandelaars die na mijn bellen eerst op hun horloge keken voor ze aan de kant stapten, bevestigden me dat deze deadline zeer serieus genomen wordt.
   Vergeet ook niet je duinpas te kopen voor €2,- per dag om vervelende boetes te voorkomen.

   • 25 april 2021

 7. Merlijn Spenkelink en erwinsikkens_com hebben een rit gemaakt.

  22 april 2021

  01:45
  36,4 km
  20,8 km/h
  200 m
  220 m
  Niek Spijkerboer, DeMegens en 20 anderen vinden dit leuk.
  1. Verena MV

   Nice pics 👍

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 3 mei 2021

 8. erwinsikkens_com heeft een gravelrit gemaakt.

  16 april 2021

  02:18
  44,7 km
  19,4 km/h
  260 m
  280 m
  Marco, Alfred Bollen 🍀 en 37 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   De perfecte #vrimibo. Koud biertje mee in de Detour Studio glovebox en gaan!Gewoon even een klassiek lekkere local trails rit vanuit Arnhem. Extra speciaal vandaag waren de nieuw gegraven MTB trails van verbindingsroute Arnhem. Af en toe nog een beetje stuiterig (want ze moeten nog beter worden ingereden), maar bovenal vooral erg leuk spelen allemaal! Bij Papendal zijn de routes ook opnieuw gegraven...en de richting is toegevoegd, waardoor we pardoes een stukje tegen de richting in fietsten... Wees hier dus scherper op dan ik dat vandaag was ;-)

   • 17 april 2021

 9. erwinsikkens_com en AsterC hebben een rit gemaakt.

  10 april 2021

  06:27
  158 km
  24,6 km/h
  220 m
  230 m
  Dominique, JD en 65 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Dit weekend zou normaliter Parijs - Roubaix verreden worden, ware het niet dat deze door Covid naar oktober verplaatst is. Als eerbetoon aan deze hel van het noorden organiseerde Rapha de - A Day In Hell - rit. Ik haakte met buddy for a day Aster aan bij de Rapha Amsterdam rit, die de deelnemers langs de rottigste wegen en paden van Noord Holland nam. Van klinkerstroken langs snelwegen en door duinen, naar gravel en grassige stroken en de enige echte kasseienstrook van Noord Holland, de Munnikenweg in Alkmaar. De rit werd extra 'hellish' door de bijzonder frisse april temperaturen van maar 6 graden, aangevuld met een stevige wind en regen tijdens de laatste 2 uur van de rit. Met vooral erg koude en natte handen knepen we in Amsterdam noord uiteindelijk in de remmen bij Falafellow voor een heerlijke falafel + musette met biertjes en een klakske (koerspet) van het evenement. De rit was een heerlijke echte day in hell.
   Prachtig in z'n lelijkheid!
   Speciale dank aan Nash en Sanne en hun crew voor het windblokken tijdens de eerste uren van de rit en Rapha Amsterdam voor het organiseren van deze heerlijke dag uit in de polder!

   • 11 april 2021

 10. erwinsikkens_com en 2 anderen hebben een gravelrit gemaakt.

  9 april 2021

  04:08
  92,5 km
  22,4 km/h
  590 m
  590 m
  roger jozef, Jonathan en 66 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Wat krijg je als je drie Komoot ambassadeurs bij elkaar zet op de Veluwe... De mooist geplande route aller tijden toch? Niets is minder waar ;-)Samen met William, Gijs en onze gravelfietsen ging ik al freestylend op pad over de Veluwe. Kijken waar het mooi is, spontaan links of rechts gaan waar we dat nog niet eerder deden... of juist eens rechtdoor gaan bij die ene plek waar rechts dat erg mooie Komoot highlight ligt.
   Onderweg kwam de Komoot app een paar keer handig van pas om te corrigeren of te dubbel checken waar we nu precies zaten.
   Het leverde ons een prachtige dag in het zadel op, vol nieuwe mooie paden. Sommigen geschikt, een hoop ook niet geschikt om te fietsen. Maar bovenal was het een klassiek leuke dag verdwalen... althans, soort van verdwalen aangezien ik de weg op de Veluwe vrij goed ken ;-)

   • 12 april 2021

 11. loading