4
35

erwinsikkens_com
 

Over erwinsikkens_com

> Komoot ambassador 💚
> Shimano Gravel Alliance member, riding multiple awesome gravel events in 2020 & 2021 🤎
> Photographer for Mantel.com, Shimano, Wielrenblad & others 📸
> Follow my bikepacking and gravel adventures via Instagram, GravelUnion.cc and here on Komoot 🔍

Afstand

6.078 km

Beweegtijd

451:04 h

Persoonlijke Collecties
Alle tonen
Recente activiteiten
 1. erwinsikkens_com heeft een gravelrit gemaakt.

  4 dagen geleden

  03:49
  68,6 km
  18,0 km/h
  190 m
  180 m
  Albert, Gert-Jaap en 46 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Toen Herman van der Zandt en Martijn Hendriks onlangs op de Veluwe wilden gaan gravelfietsen, kwamen ze via tips al snel op mijn naam voor wat fraaie routes.
   In de aflevering van 11 februari van hun Tweewielers podcast werd ik dan ook en passant de 'ongekroonde koning van de Veluwe' en 'Koning van het Kroondomein' (sorry Willem) genoemd... wat een eer! ;-)
   Zo'n prachtige titel geeft natuurlijk wel een extra stuk verantwoordelijkheidsgevoel... tijd om mijn kersverse titel wat kracht bij te zetten met een extra verkenningsrit! De westelijke Veluwe was me tot voor kort namelijk nog redelijk onbekend. Ook ontbrak het hier ten onrechte nog aan flink wat Komoot highlights. Dit vroeg om een stevige verkenning. Na flink wat online voorwerk (Googlen waar je eigenlijk wel en niet mag fietsen) ging ik afgelopen zondag op pad met de gravelbike.De route die ik reed bleek op wat schoonheidsfouten en een paar 'on the go' aanpassingen uiteindelijk voor 95% legaal te fietsen... en 110% prachtig! Veel van de mooie paden door bos en heide hebben het geschopt tot highlight, zodat jullie ze eenvoudig terug kunnen vinden en kunnen inplannen in je rit.
   Houd je van gemak en wil je deze route gewoon lekker zelf fietsen? Gebruik dan het beste onderstaande link... daar vind je de aangepaste versie van deze route, maar dan zonder de schoonheidsfoutjes:
   komoot.nl/tour/316737843

   • 2 dagen geleden

 2. erwinsikkens_com heeft een rit gemaakt.

  5 dagen geleden

  02:15
  67,0 km
  29,8 km/h
  680 m
  670 m
  Alfred Bollen 🍀, Els Gies en 42 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Mijn eerste rit op de racefiets in maanden. Een lokale ronde vanaf Arnhem via diverse bekende Veluwezoom klimmetjes zoals de Zijpenberg, de Lange Juffer en de Emma Piramide.Een heerlijke ronde om de benen eens te testen.
   Conclusie? Van eeuwig party pacen op de gravelbike gaat de conditie zeker niet achteruit :-)

   • 5 dagen geleden

 3. erwinsikkens_com en Strade komoot hebben een gravelrit gepland.

  16 februari 2021

  06:15
  92,3 km
  14,7 km/h
  550 m
  560 m
  Seppe, Gijs Bruinsma en 7 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Strade Komoot Veluwe - 6 maart 2021Mijn tribute aan voorjaarsklassieker Strade Bianche.
   Een echte 'Strade Bianche' rit waarbij je van gravelstrook naar gravelstrook fietst en die ook met de racefiets goed te fietsen is. Als kers op de taart en helemaal in lijn met de échte Strade Bianche krijg je in de finale mijn persoonlijke 'Piazza del Campo' klim voor de kiezen - de Emma Piramide - die staand in de pedalen in de binnenbocht bovenaan bijna doet denken aan het betere steile klimwerk van de echte Piazza del Campo!
   Let op! Gravel highlight 'Gravelpad Tunnekesweg' op de Veluwezoom is onderdeel van de officiele MTB route en daarmee is daar een Natuurmonumenten MTB vergunning verplicht. Het is tevens een vrij uitdagend segment voor de racefiets... Geen zin in geploeter of geen MTB vergunning op zak? Verwijder dit highlight dan eenvoudig uit je route door de route aan te passen in Komoot ;-)Zelf ook meedoen? Check komoot.nl/user/stradekomoot voor alle details!

   • 16 februari 2021

 4. erwinsikkens_com heeft een gravelrit gepland.

  16 februari 2021

  05:27
  66,9 km
  12,3 km/h
  260 m
  270 m
  MeneerG en Roebijn Schijf vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Wie met z'n gravelbike op de Veluwe gaat fietsen, zal als snel uitkomen bij gravel hotspots als Kroondomein het Loo of plekken als de Loenermark tussen Arnhem en Apeldoorn. Een plek om echter zeker niet over het hoofd te zien als het gaat om prachtig onverhard fietsen, is de westelijke Veluwe!Deze ronde door voornamelijk het Leuvenumse Bos, met uitstapjes naar de prachtige Elspeetsche Heide en de flanken van het Speulderbos ter hoogte van Ermelo, brengt je langs een aantal van de mooiste gravel/bospad highlights van deze hoek van de Veluwe.De route brengt je bijvoorbeeld langs een prachtige bosbeek - met overstromingsgevaar, zie 'langs de beek' highlight - en fantastische slingerende double track zandpaden over de heide bij Vierhouten. Ook de gravelpaden die je bij Ermelo over de heide en door landgoed Oud Groevenbeek voeren doen bij verre niet onder voor de mooiere gravelstroken in het Kroondomein. De route is vergunningsvrij te fietsen, maar deelt diverse paden met wandelaars. Hierdoor is deze route niet geschikt om echt hard op te fietsen. Het is daarentegen wel de perfecte route om heerlijk van de natuur te genieten en eens een ander deel van de Veluwe te bezoeken!

   • 2 dagen geleden

 5. erwinsikkens_com heeft een gravelrit gepland.

  15 februari 2021

  05:57
  70,2 km
  11,8 km/h
  560 m
  550 m
  1. erwinsikkens_com

   Gravelroute (a.k.a. MTB route) Veluwezoom XL
   > Natuurmonumenten MTB vergunning verplicht <
   In nationaal park de Veluwezoom is het lastig gravelfietsen. Beheerder Natuurmonumenten stuurt fietsers de fietspaden, of de officiële MTB route op. Dat laatste is voor een geoefend gravelbiker niet direct een probleem. Minder leuk wordt het echter wanneer je plots op een technische singletrack met flink hoogteverschil, of een wortelpad van de bovenste plank terecht komt.Deze aangepaste 'gravelroute Veluwezoom XL' voert je met een kleine aanloop vanaf de P+R aan de A50 over de officiële MTB route van Natuurmonumenten, met hier en daar een kleine aanpassing om het voor de gravelbike leuk te houden. Zo behoudt de aangepaste route de pittige hoogtemeters aan de zuidkant die deze route zo uitdagend maken, terwijl het wortellige en zeer technische stukken singletrack overslaat. Wat overblijft is deze heerlijke - voor echte mountainbikers veel te saaie - gravelroute door de Veluwezoom en Loenermark.Om wat extra afstand te creëren pakt deze XL variant een extra lus mee via de MTB route van Apeldoorn. Een route die vanwege z'n vele bospaden niet erg technisch, maar zeker de ook de moeite waard is.Zoals aangegeven is voor het fietsen op deze route een de officiële Natuurmonumenten MTB vergunning verplicht: mantel.com/natuurmonumenten-mtb-vergunning

   • 15 februari 2021

 6. erwinsikkens_com heeft een gravelrit gepland.

  15 februari 2021

  04:36
  54,6 km
  11,9 km/h
  460 m
  460 m
  Marijn, Tom van Gessel en Jos vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Gravelroute (a.k.a. MTB route) Veluwezoom
   > Natuurmonumenten MTB vergunning verplicht <
   In nationaal park de Veluwezoom is het lastig gravelfietsen. Beheerder Natuurmonumenten stuurt fietsers de fietspaden, of de officiële MTB route op. Dat laatste is voor een geoefend gravelbiker niet direct een probleem. Minder leuk wordt het echter wanneer je plots op een technische singletrack met flink hoogteverschil, of een wortelpad van de bovenste plank terecht komt.Deze aangepaste 'gravelroute Veluwezoom XL' voert je met een kleine aanloop vanaf de P+R aan de A50 over de officiële MTB route van Natuurmonumenten, met hier en daar een kleine aanpassing om het voor de gravelbike leuk te houden. Zo behoudt de aangepaste route de pittige hoogtemeters aan de zuidkant die deze route zo uitdagend maken, terwijl het wortellige en zeer technische stukken singletrack overslaat. Wat overblijft is deze heerlijke - voor echte mountainbikers veel te saaie - gravelroute door de Veluwezoom en Loenermark.Zoals aangegeven is voor het fietsen op deze route een de officiële Natuurmonumenten MTB vergunning verplicht: mantel.com/natuurmonumenten-mtb-vergunning

   • 15 februari 2021

 7. erwinsikkens_com en Joost hebben een gravelrit gemaakt.

  14 februari 2021

  03:06
  51,8 km
  16,7 km/h
  540 m
  540 m
  Martin Ganser, Martijn van Strien | Fernwee en 64 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   De voorlopig laatste sneeuwdag na een week lang sneeuwpret, dat vroeg om een betere Veluwe expeditie!Samen met Joost die overkwam vanuit Amsterdam reden we een combinatie van ondergesneeuwde gravelwegen in het Deelerwoud en de Loenermark, om vervolgens via de meer doorgaande 'graveldelen' van de MTB route Veluwezoom (MTB vergunning verplicht) koers te zetten richting de klassieke klimmetjes rondom de deze week autovrije en ijzige Posbank. Daar aangekomen genoten we van de welverdiende 'koek en zopie' Veluwe Tripel er akelig prima in ging ;-)Een route vol heerlijke rustige natuur, kleine glijpartijtjes, weinig snelheid en maximaal genieten.

   • 14 februari 2021

 8. erwinsikkens_com heeft een Tour gemaakt.

  13 februari 2021

  02:05
  19,8 km
  9,5 km/h
  20 m
  20 m
  oranjefan, Kees v.d Heijden en 26 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   8 cm of meer aan ijs? Dan is het hier op de Oude Rijn perfect schaatsen! De drukte viel reuze mee en daarmee was het prima corona-proof schaatsen.
   Heerlijk ijs, goede temperatuur en volop zon + een eigen 'koek & zopie'... een heerlijke middag op de lange ijzers!

   • 13 februari 2021

 9. erwinsikkens_com heeft een gravelrit gemaakt.

  10 februari 2021

  01:56
  30,7 km
  15,8 km/h
  270 m
  290 m
  Alfred Bollen 🍀, Carsten en 34 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Een uniek pak sneeuw dat ook nog eens blijft liggen, vraagt om wat verkenning op de gravelbike! Samen met Mantel collega Roel ging ik op jacht naar de mooiste plaatjes op en om een besneeuwde en autovrije Posbank. Dik inpakken en genieten... oja en af en toe even een voet aan de grond, want fietsen in de sneeuw is niet altijd even makkelijk ;-)

   • 11 februari 2021

 10. erwinsikkens_com heeft een gravelrit gemaakt.

  5 februari 2021

  03:51
  91,4 km
  23,8 km/h
  50 m
  60 m
  Gerrit, Tom en 73 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Een fijne gravelroute collaboratie tussen mezelf en Gravelrides.cc. Die laatste legde de basis van deze route door de MTB route bij Winterswijk voor te stellen. Een MTB route die bekend staat om z'n vele gravel-kilometers en daarom evengoed gravelroute genoemd kan worden. Zelf heb ik de afstand wat langer gemaakt (van 45 tot 92 km) met een eigen gravellus door de achterhoek en kleine stukken net over de Duitse grens. Het resultaat? Deze heerlijke onverharde route vol harde zandwegen en knisperpaden in het meest oostelijke puntje van de Achterhoek!Praktisch: Op moment van rijden (feb. '21) zaten er een paar onhandigheden in de route. Wat diep blubber, een modderweg in Duitsland en een pad waar niet gefietst mag worden. Deze route fietsen? Bezoek dan onderstaande link voor de definitieve route:
   komoot.nl/tour/288615150

   • 6 februari 2021

 11. loading