5
36

erwinsikkens_com
 

Over erwinsikkens_com

Party pacing gravelista, bikepacker, photographer & general creative person> Komoot ambassador 💚
> Shimano Gravel Alliance member, riding multiple awesome gravel events in 2020 & 2021 🤎
> Cannondale ambassador
> Photographer for Mantel.com, Shimano, Wielrenblad & others 📸
Follow my bikepacking and gravel adventures via Instagram, GravelUnion.cc and here on Komoot 🔍

Afstand

6.964 km

Beweegtijd

487:58 h

Persoonlijke Collecties
Alle tonen
Recente activiteiten
 1. erwinsikkens_com heeft een gravelrit gemaakt.

  5 dagen geleden

  02:18
  44,7 km
  19,4 km/h
  260 m
  280 m
  Marco, Alfred Bollen 🍀 en 28 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   De perfecte #vrimibo. Koud biertje mee in de Detour Studio glovebox en gaan!Gewoon even een klassiek lekkere local trails rit vanuit Arnhem. Extra speciaal vandaag waren de nieuw gegraven MTB trails van verbindingsroute Arnhem. Af en toe nog een beetje stuiterig (want ze moeten nog beter worden ingereden), maar bovenal vooral erg leuk spelen allemaal! Bij Papendal zijn de routes ook opnieuw gegraven...en de richting is toegevoegd, waardoor we pardoes een stukje tegen de richting in fietsten... Wees hier dus scherper op dan ik dat vandaag was ;-)

   • 4 dagen geleden

 2. erwinsikkens_com en AsterC hebben een rit gemaakt.

  10 april 2021

  06:27
  158 km
  24,6 km/h
  220 m
  230 m
  Dominique, JD en 58 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Dit weekend zou normaliter Parijs - Roubaix verreden worden, ware het niet dat deze door Covid naar oktober verplaatst is. Als eerbetoon aan deze hel van het noorden organiseerde Rapha de - A Day In Hell - rit. Ik haakte met buddy for a day Aster aan bij de Rapha Amsterdam rit, die de deelnemers langs de rottigste wegen en paden van Noord Holland nam. Van klinkerstroken langs snelwegen en door duinen, naar gravel en grassige stroken en de enige echte kasseienstrook van Noord Holland, de Munnikenweg in Alkmaar. De rit werd extra 'hellish' door de bijzonder frisse april temperaturen van maar 6 graden, aangevuld met een stevige wind en regen tijdens de laatste 2 uur van de rit. Met vooral erg koude en natte handen knepen we in Amsterdam noord uiteindelijk in de remmen bij Falafellow voor een heerlijke falafel + musette met biertjes en een klakske (koerspet) van het evenement. De rit was een heerlijke echte day in hell.
   Prachtig in z'n lelijkheid!
   Speciale dank aan Nash en Sanne en hun crew voor het windblokken tijdens de eerste uren van de rit en Rapha Amsterdam voor het organiseren van deze heerlijke dag uit in de polder!

   • 11 april 2021

 3. erwinsikkens_com en 2 anderen hebben een gravelrit gemaakt.

  9 april 2021

  04:08
  92,5 km
  22,4 km/h
  590 m
  590 m
  roger jozef, Jonathan en 60 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Wat krijg je als je drie Komoot ambassadeurs bij elkaar zet op de Veluwe... De mooist geplande route aller tijden toch? Niets is minder waar ;-)Samen met William, Gijs en onze gravelfietsen ging ik al freestylend op pad over de Veluwe. Kijken waar het mooi is, spontaan links of rechts gaan waar we dat nog niet eerder deden... of juist eens rechtdoor gaan bij die ene plek waar rechts dat erg mooie Komoot highlight ligt.
   Onderweg kwam de Komoot app een paar keer handig van pas om te corrigeren of te dubbel checken waar we nu precies zaten.
   Het leverde ons een prachtige dag in het zadel op, vol nieuwe mooie paden. Sommigen geschikt, een hoop ook niet geschikt om te fietsen. Maar bovenal was het een klassiek leuke dag verdwalen... althans, soort van verdwalen aangezien ik de weg op de Veluwe vrij goed ken ;-)

   • 12 april 2021

 4. erwinsikkens_com heeft een mountainbikeroute gepland.

  3 april 2021

  08:19
  98,0 km
  11,8 km/h
  810 m
  800 m
  Jesse Beuker en León vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   2021 updates version of my Groesbeek & Reichswald gravel & dirt route. The update now excludes the former (now illegal) Sint Jansberg MTB paths and some overgrown paths in the Reichswald area. The rest of the route is still an original and beautiful gravelbike or MTB adventure through the most beautiful places of both the Nijmegen / Groesbeek forests and the German Reichswald. Preprare for a lot of climbing and maybe even a great bratwurst over in the altstad of Kleve.

   • 3 april 2021

 5. erwinsikkens_com en ORBIT 360 hebben een rit gemaakt.

  28 maart 2021

  joriskeizers, Williamvt79 en 84 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Super Pathfinder x Orbit360#rideFAR, ride for a reason.Patfhinder Giro is een van de fijnere gravel events op de Nederlandse kalender, althans, pre-corona. Om het gemiste feestje een beetje te compenseren, besloot organisator Yorit een 'Super Pathfinder' te organiseren van 320 km. Een DIY route waarbij je zelf kon bepalen wanneer je vertrok vanaf verschillende startplekken.Tegelijkertijd bedachten de organisatoren van Orbit360 in Berlijn een soortgelijke DIY challenge, waarbij je zelf een route van 360 km moest fietsen. De opbrengsten van het inschrijfgeld gaan naar diverse non profits. #rideFAR, ride for a reason. Samen met fiets veteraan en Bas Rotgans besloot ik de twee events in 1x te tackelen en van de Super Pathfinder 360 km te maken.... wel met een overnighter natuurlijk, want party pace wins the race. Bas sloot er zelfs zijn populaire fietsenwinkel Wheelrunner in Amsterdam voor af op een zaterdag. Pure toewijding :-)Op dag één werden we goed uit de wind gehouden door meesterknecht Jan Koelmans a.k.a. mr. WIELRENBLAD. Dat mocht ook wel met windkracht 4 uit het zuid westen, precies de richting waar het grootste deel van de route heen liep. Een overnachting vonden Bas en ik uiteindelijk in een voormalig klooster, waar we in een zaaltje onze slaapzakken mochten neerleggen, om vervolgens de tweede dag de laatste 140 km terug naar Eindhoven te fietsen, weer met veel wind. Al met al een kneiter van de een tocht in de categorie 'type 2 fun'. Vooral na afloop erg tof om gedaan te hebben. Voor het officiële Orbit360 #rideFAR klassement een eindtijd in de titel van de verstreken tijd. Ruim 32 uur van deur tot deur, waarvan maar 14:43:52 daadwerkelijk gefietst. Als dat geen party pace is, dan weet ik het ook niet meer ;-)Links voor de liefhebber:
   Pathfinder Giro:
   instagram.com/pathfinder_giro
   Orbit 360:
   orbit360.cc
   instagram.com/orbit360_
   Bas Rotgans:
   instagram.com/basrotgans
   instagram.com/wheelrunnercc
   Mijn eigen avonturen, zoals altijd:
   instagram.com/erwinsikkens_com

   • 28 maart 2021

 6. erwinsikkens_com heeft een rit gemaakt.

  20 maart 2021

  03:10
  90,6 km
  28,6 km/h
  170 m
  150 m
  Marty, Joost Hofman en 55 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Milaan - San Remo kijken in Eindhoven op de eerste dag van de lente... dat doen we natuurlijk op de fiets! Voor de afwisseling niet met de gravelbike, maar met de racefiets van Milaarnhem naar San Reimdhoven, natuurlijk met de nodige gravelstroken... om vervolgens te genieten van de profs op de Poggio.

   • 20 maart 2021

 7. erwinsikkens_com en Schwalbe Tires hebben een gravelrit gepland.

  10 maart 2021

  05:23
  82,2 km
  15,3 km/h
  460 m
  460 m
  Leon, Jan Hendrik en 4 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Welcome to the Veluwe! The biggest stretch of forest within the Netherlands, that is (for Dutch standards) surprisingly hilly and exceptionally beautiful to ride through with your gravel bike. A great mixture of forest and heather fields, as well as rolling farm tracks just outside of the forest. This route is a typical 'Erwin' route, that has it all. Double tracks, small forest paths, sandy patches and of course... gravel! Starting just north of my hometown Arnhem, the route takes you north via national park Veluwezoom past the beautiful Loenermark. Just past Apeldoorn you hit the town of Hoenderloo, where you can make a small stop for the best ice cream of the Veluwe! A last local loop near Arnhem shows you some more beautiful heathlands and forest gravel roads, before you finish back where you started your ride. A perfect ride for Schwalbe G-One Bite or Ultra Bite tires, especially due to the sometimes loose rocky or sandy corners and multiple foresty surfaces. Ride it fast, or do like me and 'party pace' your way through the beautiful Veluwe. Have a nice ride!

   • 10 maart 2021

 8. erwinsikkens_com heeft een mountainbikeroute gepland.

  10 maart 2021

  04:12
  62,5 km
  14,9 km/h
  240 m
  240 m
  Marco vindt dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Een ode aan de 'Cannondale Topstone Carbon Lefty'.Een fantastische speelse rit met start / finish bij het Cannondale Europe HQ, kasteel Geerestein, die je alles uit je Lefty gravelbike laat halen. Een route vol onverharde gravelstroken, boerenpaadjes, zandwegen en in de eerste helft van de route ook nog eens een stevige dosis singletracks... want ook daar raak je met de Topstone Lefty natuurlijk meer dan prima uit de voeten! Praktisch:- Het terrein direct rondom kasteel Geerestein is privé terrein van Cannondale. Parkeren is hier enkel toegestaan voor gasten en medewerkers van Cannondale. - Deze route maakt gebruik van MTB routes op de Utrechtse Heuvelrug en Den Treek. Voor beiden geldt een vergunningsplicht. Je koopt deze vergunningen eenvoudig online:MTB vergunning Utrechtse Heuvelrug (€7,50 per jaar)
   mtb-utrechtseheuvelrug.nl/mtbvignet
   mantel.com/recreatie-midden-nederland-mtb-vignet-utrechtse-heuvelrug-2020
   MTB vergunning Den Treek (€5,- per dag, €25,- per jaar)
   dentreekhenschoten.nl/mtb/#vignet-bestellen

   • 10 maart 2021

 9. erwinsikkens_com en 2 anderen hebben een rit gemaakt.

  6 maart 2021

  03:24
  89,5 km
  26,3 km/h
  570 m
  570 m
  Aaron_Gri, Alfred Bollen 🍀 en 46 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   De Strade Komoot Veluwe, mijn tribute aan de enige echte moeder der gravelwedstrijden... de Strade Bianche!Samen met Komoot, fietsbuddy Merlijn en vele andere wereldwijd reed ik deze zaterdag 6 maart op de dag van 'de' Strade een persoonlijke Strade Bianche rit door de Veluwe. Zoals dat hoort bij een Strade Bianche rit, op de racefiets, van strook naar strook. De zon scheen, het gravel lag er perfect bij en we waren ook nog eens op tijd thuis om welgeteld 2 Nederlandse winnaars te zien finishen in Siena onder het genot van een koude Kwaremont. Een geweldig eerbetoon aan deze prachtige koers!

   • 8 maart 2021

 10. erwinsikkens_com heeft een gravelrit gemaakt.

  28 februari 2021

  02:32
  50,6 km
  20,0 km/h
  40 m
  30 m
  Alfred Bollen 🍀, Rimko en 60 anderen vinden dit leuk.
  1. erwinsikkens_com

   Een heerlijke ronde onverhard met afwisselend eens een verlaten boerenweg door het prachtig rustige Sallandse landschap tussen Zwolle en Raalte. Fietsend over boerenlandweggetjes, afgewisseld met de mooiste bospaden langs havezaten en kastelen uit vroegere tijden. Een perfecte ronde leuke landelijke ronde voor de gravelbike die overigens eenvoudig uit de bouwen is richting de bossen bij Dalfsen.Onderweg kwamen we langs een paar paden waar bleek dat fietsen officieel niet toegestaan was. Dikwijls waren dit brede onverharde lanen waar soms ook lokaal autoverkeer nog wel komt en gezien de vele bandensporen van andere fietsers niet veel gehandhaafd wordt. Wees echter gewaarschuwd dat fietsen via Velner, delen van 't Neijenhuis en Colckhof officieel niet toegestaan is. Een gekuiste versie van de route waar de grootste pijnpunten uit zijn gehaald vind je hier:
   komoot.nl/tour/323093398

   • 1 maart 2021

 11. loading