Shop
2
27

Annafarina 🦝

273

Volgers

Over Annafarina 🦝

"Das Glück ist ein Gespinst aus 1000 Fäden, selbst muss der Mensch es täglich weben..."
Meine Aktivitäten sind im Bereich Mountainbike/E-Mountainbike, Cross-Country, Inlinern, Wandern und Spazieren sowie Klettersteige... und ich tanze gern.

Afstand

3.470 km

Beweegtijd

268:17 h

Recente activiteiten
 1. Annafarina 🦝 heeft een Tour gemaakt.

  30 september 2021

  02:57
  56,8 km
  19,2 km/h
  2.230 m
  2.230 m
  🇨🇭 IceBlazeMp 🇨🇭, Günni en 164 anderen vinden dit leuk.
  1. Annafarina 🦝

   "Het leven is als fietsen. Om je evenwicht te bewaren, moet je in beweging blijven." (Albert Einstein)Na twee dagen wandelen zijn we vandaag op de fiets naar Tsjechië gegaan, tot aan de Klinovec. Daar lieten ze zich uitleven in het Trail Park Klinovec. Dit trailpark biedt geweldige natuurpaden die over meerdere kilometers de vallei in leiden. Het is gewoon leuk om door het bos de berg af te stromen. Tussendoor bieden de routes geweldige uitzichten over het land. U kunt genieten van geweldige wolkenzon-brillen. Het weer zat goed mee, het was droog en de zon bleef maar schijnen. Door de sterrennacht was het echter erg fris. Maar dankzij de adrenalinestoot bleef je het warm krijgen. Met de Prima-Express was het ontspannen terug naar de top van de berg. Na even stoom af te blazen gingen we op de fiets terug naar Duitsland.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 30 september 2021

 2. Annafarina 🦝 heeft een wandeling gemaakt.

  29 september 2021

  1. Annafarina 🦝

   "Je bent pas echt geweest waar je te voet bent geweest." GoetheNa de wandeling van gisteren in de mist klaarde de lucht vandaag op en was de verleiding groot om een wandeling naar de Fichtelberg te maken. Nadat de stoomlocomotief van de Fichtelbergbahn weer was gekeurd, ging deze omhoog, richting de zon. Hoe hoger je kwam, hoe meer het prachtige uitzicht op het dal en het weidse uitzicht op Tsjechië en de Keilberg (Klinovec) duidelijk werd. De zon bracht de kleuren van de natuur prachtig naar voren. De bladeren, die momenteel zo mooi aan het veranderen zijn, glansden intens en de lucht, versierd met witte wolken, schittert in een diepblauw. Op de Fichtelberg wachtte een kleine verzameling gebeeldhouwde dieren, die prachtig poseerden voor de camera. Op de weg van de grote naar de kleine Fichtelberg en terwijl de opwinding over de goed gemarkeerde paden en hun toestand ineens weer een overwoekerd bospad kwam dat door de oogstmachine was opengebroken. Maar dat is slechts een deel van een Komoot-tour.
   Op de terugweg kon je de skispringers zien trainen op de skischans. Het live zien geeft een heel andere indruk en zorgde voor ontzag.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 29 september 2021

 3. Annafarina 🦝 en GMB 🌍🏔🚲🚘🏀😎 hebben een wandeling gemaakt.

  28 september 2021

  themachine (Nobby), Sandro Müller en 137 anderen vinden dit leuk.
  1. Annafarina 🦝

   "Reizen maakt je nederig. Je realiseert je wat een kleine plaats je inneemt in de wereld." Gustave FlaubertZoals Rammstein het zo treffend verwoordde: "Reizen, reizen ... iedereen doet het op zijn eigen manier." Op een gegeven moment moet je het vertrouwde rijk verlaten en een ander gebied verkennen. En dus gingen we dinsdag naar Oberwiesenthal om de omgeving een paar dagen te verkennen. Op de heenweg werd het bewolkt. De zon thuislatend, ging het regelrecht de regen in. In Oberwiesenthal had de Nebel zich beschikbaar gesteld als ontvangstcomité. Maar dat mag geen afschrikmiddel zijn om jezelf direct uit de auto op een eerste wandeling te werpen. De wandeling ging door natte bossen en over mistige velden naar de Kreuzbrückfelsen. Gedeeltelijk ging het mee, op de paden van de Stoneman-Miriquidi route. In de bossen schieten de paddenstoelen momenteel zeer gemotiveerd omhoog en in de stemming voor de herfst. De mist onderstreepte de herfststemming. In de weilanden hingen spinnenwebben versierd met waterdruppels en de koeien genoten van het weelderige gras. Op de terugweg had het geluk dat de Fichtelbergbahn net het station binnenreed. De stoomlocomotief bracht je meteen naar een andere tijd en de geur van stoom riep herinneringen op aan je kindertijd. Na de wandeling gingen we meteen door naar het avondbuffet. Er is geen betere manier om een wandeling en de eerste dag van uw vakantie af te ronden.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 29 september 2021

 4. Annafarina 🦝 heeft een wandeling gemaakt.

  18 september 2021

  Annafarina 🦝, DS en 140 anderen vinden dit leuk.
  1. Annafarina 🦝

   "De seizoenen willen zien veranderen is een gelukkiger houding dan hopeloos verliefd zijn op de lente." (George Santayana)De voorzichtige september komt eraan, verspreidt zich over het land, bedekt de weilanden met zilverdraad, kleurt de toppen van de boombladeren en luidt zo stukje bij beetje de herfst in. Verlegen als hij is, gaat hij heel voorzichtig te werk. Hij is terughoudend om de wrok van mensen te trekken omdat hij de zomer vervangt en de herfst inluidt. Maar ik hou van de overgang van zomer naar herfst. "Elk seizoen is het begin van een wonder." (Beat Jan) En waar kun je deze wisseling van seizoenen en het einde van de nazomer beter aanschouwen dan in de loofbossen van Thüringen?! Dus vanmorgen gingen we naar de Wartburg en de omliggende bospaden.
   De zon liet zich zelfs op de Wartburg zien, zodat je je blik heerlijk in de verte kon laten dwalen. Ook de drukte van het toerisme werd binnen de perken gehouden. De Wartburg zelf is indrukwekkend. Het zou prachtig worden gerestaureerd en je naar een andere tijd vervoeren. Je wacht gewoon tot Luther uit het raam kijkt.
   Het uitzicht was adembenemend. Ik kan bijna niet wachten als de bossen helemaal bedekt zijn met hun herfstjurk.
   De wandeling ging van de Wartburg over de Lutherweg naar de Rennsteig. Hier waren de paden prachtig ontwikkeld. Van de Clausberg over de Rabenstein tot aan de Federkopf waren de paden vaak overgroeid. Aan het einde ging het via een bergafwaarts pad de Mädelberg op naar de Wartburg. De individuele paden zijn hier moeilijk te vinden, dus de enige oriëntatie was het pad. Je moet hier zeker opletten om geen fietsers te hinderen.
   In de loop van de tour was de lucht naar binnen getrokken. Maar dat deed niets af aan het landschap. Tijdens de rondwandeling had je steeds weer een geweldig uitzicht op de Wartburg. Het was rustig in het bos, de eerste tekenen van de herfst waren in de lucht en de temperaturen waren aangenaam. Om de idylle perfect te maken, dook een hert schuchter op in het struikgewas.
   Gelukkig kreeg mijn rechterkous tijdens de tour een gat in de zool dat begon te schuren, anders zou deze idyllische wandeling die verdacht was op de Disney-film mijn scepsis hebben gewekt. 😅

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 18 september 2021

 5. Annafarina 🦝 heeft een fietstocht gemaakt.

  21 augustus 2021

  maik242, Maik en 148 anderen vinden dit leuk.
  1. Annafarina 🦝

   “Once the bee disappears from the earth, humans only have four years to live. No more bees, no more pollination, no more plants, no more animals, no more people. ”(Albert Einstein)Today is the national honey bee day - and one should definitely celebrate such a day. Because the honey bee is an important cog in the world transmission. If the bees are fine, we are fine.
   So today in the morning we started by bike, through the meadow landscape around the Drei Gleichen, to Molsdorf Castle. The route offered both mountains with trail routes and flat bike paths along the meadows between the Drei Gleichen. In general, there are many bike paths, single trails and agricultural roads in the area, which can sometimes lead to confusion - precisely because Komoot has marked paths that no longer exist in real life.
   The early morning tour was worth it just because of the cloud formations and the breaking sun. In connection with the haze that was drawn from the meadows, the landscape was wrapped in a late summer, glowing dress. The air was not yet heated and instead filled with the scent of the meadows moistened with the morning dew. However, this changed abruptly shortly before Molsdorf, when the motorway and rail line were crossed. The area is filled with a rather disgusting rubber smell, reminiscent of a tire depot or burnt rubber. I immediately got the picture of the burning pile of tires from the series "The Simpsons" in my head. It's terrifying how far the smell spreads. On the way back I got another smell experience - but this time of a pleasant kind. On the single trail along the Apfelstädt it smelled extremely of glandular balsam. The air was filled with that intense scent. Irritatingly, however, I never got to see the herb. Only at the end of the trail do I discover the plants at the water's edge.
   The bees weren't very active this early in the morning. But as hard-working as they are, they should also sleep in.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 21 augustus 2021

 6. Annafarina 🦝 heeft een wandeling gemaakt.

  14 augustus 2021

  04:41
  18,9 km
  4,0 km/h
  580 m
  600 m
  Maik, Pjotre 🚵🏼🥾 en 153 anderen vinden dit leuk.
  1. Annafarina 🦝

   "I love forests. Everything there is full of life and at the same time so quiet and untouched." (Unknown)What do you do on a beautiful sunny Saturday like this one? Do you go to the Getting Tough in Oberhof? Neeeeeeee! It is better to pay a visit to the Falkenstein again, but this time coming from the other direction. And so it went today with the best weather from Oberschönau to the Hohen Möst and the Falkenstein.
   Apparently everyone else was getting tough because the forest was remarkably calm. There weren't many other outdoor enthusiasts out and about. But as Otto Weiß said: "The many trees and the few people - they make the forest so beautiful."
   At the beginning a narrow, steep meandering path went up to the Hohe Möst. Again and again one came to small clearings from which a wonderful view could be enjoyed. Thanks to the clear blue sky, you could see astonishingly far. The grass was still wet because of yesterday evening and the meadows were decorated with spider webs in an Indian summer. When you arrived at the Hohe Möst, you were rewarded with a wonderful foresight. The sky shone wonderfully blue, the forests shone green. However, there were also some bald spots in this green, which showed that the forest was doing well this year.
   From the Hohe Möst it went to the Falkenstein. There were two sections of the path that really clogged the hiking boots with moisture and mud. The trails had once been hiking trails, but now only seemed to be used occasionally by a harvester. At the Falkenstein, enthusiastic climbers were already pursuing their hobby. I thought several times someone was calling me, until it turned out that the climbers were shouting something to each other. At the mountain rescue service there was first a break for the soaked shoes. But finally the way back was started. It went back up to the Rennsteig and back up to Oberschönau. On the way to Oberschönau we went again on a path that was actually impassable because the forest had felled trees on the slope, which were now downhill across the path. But to turn back would have been too idle. That is why they fought their way over and under the trees lying across. In the end everything went well and the car was already waiting.
   All in all, it was a nice tour, but I wouldn't recommend it in this form unless you have a preference for adventurous trails. The advantage of these paths is that you get a little closer to nature, as the forest fully unfolds its wildness on these routes. It exudes its intense scents of moss and resin, it shows its scree and its wild, overgrown meadows as well as its marshy soil and in these sections you can hear the game rustling close by in the bushes.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 14 augustus 2021

 7. Annafarina 🦝 heeft gemountainbiket.

  7 augustus 2021

  02:35
  43,5 km
  16,8 km/h
  970 m
  970 m
  Peter S. " Pe ", Johan Z.🌤 ⛰🦅 en 159 anderen vinden dit leuk.
  1. Annafarina 🦝

   "That's life and that's how you have to take it, brave, undaunted and smiling - in spite of everything." (Rosa Luxemburg)Bob Marley once said, "The best curve on a woman's body is her smile." If that is the case, then I was on the bend today. 😂May the world around you may be so grumpy, that couldn't affect me today. Since Hulk took me to work and home all week and his electric motor should take a breather, he was increasingly driven in bio Bruce banner mode again today. After watching the sun wake up with the inline skates this morning, after breakfast we went to the Spießberghaus in the Thuringian Forest with beautiful music in one ear. The most beautiful wildflowers of the summer appeared on this route: bluebells, tansy, sweet peas, bindweed, raspberry and blackberry bushes, lavender and various thistles. The most beautiful butterflies romped about in them, but none of them were patient enough to be photographed. Other insects, like the little mimicrys, were much more patient. And a herd of cattle was also in very good spirits. These faithful-looking animals alone brought a smile to my face. The forest was filled with the scent of summer. On the heights, the ground was warmed by the sun and carried up the scent of the flowers. But already around the next bend it was suddenly shady and cool again, so that you could smell the scent of resin, damp earth and moss. It was just delightful.
   Since the goal was to ride the Rennsteig loop, it went from the Spießberghaus to the Heuberghaus. Some people romped about here, many of whom did not want to show their "curves". One more reason to shine with my curve. Today nobody could take my joy away from me. And so after a long driveway we went downhill into the Lauchagrund - with a short stop at the smiling stone. The stone face grinned at me and reflected my enthusiasm. 😅
   Back we went past Struwwelpeter-Park and the Marienglashöhle to Wipperoda, to get home from there through the forest and the wonderful grain fields. In addition to the grain, the corn is also sprouting. Fascinating how high the maize plants stand. It's really nice to imagine playing tag in it. The catcher in the maize instead of "the catcher in the rye". 😉

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 7 augustus 2021

 8. Annafarina 🦝 heeft een wandeling gemaakt.

  31 juli 2021

  05:38
  16,9 km
  3,0 km/h
  160 m
  160 m
  Su, Pjotre 🚵🏼🥾 en 148 anderen vinden dit leuk.
  1. Annafarina 🦝

   “Flowers are the beautiful words and hieroglyphs of nature, with which she indicates to us how much she loves us! " (Johann Wolfgang von Goethe)After the sunrise was already on the bike this morning, a tour to the Federal Garden Show in Erfurt followed after a breakfast.
   The start was at the West car park at the Erfurt Exhibition Center, as the fees there were only € 5 instead of € 8 as at the East car park. After a short walk you came to the egapark-Erfurt. Admission was very quick (thanks to the Luca app and fast cash register system), so that you could quickly get to the flower paradise. It is said that sometimes flowers say more than a thousand words. And it's true! The variety of flowers, color intensity and splendor of colors as well as the wild bustle of insects were simply breathtaking and could not be put into words. The egapark shines independently of the BUGA with its wonderful gardens, flower beds, meadows, greenhouses and exhibitions. But a lot has happened again here thanks to the BUGA. I couldn't get enough of it and had to hold back with pictures. It is fascinating what different types of plants and colors nature has to offer. At this point, I would like to praise the many gardeners who take such devoted care of the plants. The insects enjoy this abundant range of plants and enjoy working on the flowers.
   Areas such as the Danakil and the observation tower were left out due to the large number of visitors and the long queue (for the Danakil you have to register online in advance anyway).
   After the egapark we went downtown to Petersberg Erfurt am Domplatz. I was pleasantly surprised at what the BUGA has done. The exhibition on the paradisiacal gardens is fascinating and the outdoor area was also beautifully designed. You had a great view of the city. There was musical entertainment and many attractions for young and old, such as the three slides to Petersbergstraße, the playgrounds, youth driver training facilities, etc. The Cathedral Stage Festival is currently taking place on the Domplatz, which is an attraction in itself.
   Both in the egapark and on the Petersberg there were numerous snack and beverage stands - whether coffee, ice cream, grilled food, cakes, cool drinks ... physical well-being is taken care of. There are also plenty of chill areas in both places. There are hammocks, deck chairs, cushions and much more to relax and take in the flora. The many culinary and relaxation offers are also necessary with the masses of people. Because, you have to be very clear, the BUGA is well attended and especially on weekends there are crowds here. But especially after the long corona lockdown, Erfurt and the surrounding area are granted. After a walk to Theaterplatz, we went back to the car and to Gotha. There the orangery was paid a visit, but this is no longer recorded here on the tour map. But the photo evidence was deposited. 😉
   It was a very nice day in a wonderful scenic area that can only be recommended.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 1 augustus 2021

 9. Annafarina 🦝 heeft gemountainbiket.

  25 juli 2021

  Alf ㊙️, André......a.meise ✌🏼 en 157 anderen vinden dit leuk.
  1. Annafarina 🦝

   "I think that friendliness and helpfulness towards fellow human beings (and towards fellow creatures in general) is the only essential moral content of religions and at the same time the only possible basis for a satisfactory existence from a social point of view." (Albert Einstein)After the somewhat catastrophic tour of yesterday, today we bet on safety. A region was chosen that I know a little better about. The tour led from Georgenthal along the ruins of the Cistercian monastery into the forest to Oberhof. From there it went back over the Ohratalsperre and Wechmacher hut.
   At first, the sun hid behind a blanket of clouds that resembled a dirty cotton wool carpet. It seemed like the sun didn't want to show itself. But that was actually quite pleasant, because today the plan was to use the Hulk engine as rarely as possible, but instead to drive in bio mode. The overcast sky ensured that there was a slight coolness in the air. It was pleasantly quiet in the forest. At one point a path opened up that was a bit overgrown upwards. For this you were rewarded with a wonderful view of Oberhof. You could see the Ahorn Panorama Hotel and the ski jump. However, the path was actually not intended for the bike, because it was extremely steep downhill on a path that was washed out and provided with gravel and stones. First there were deep crevices to the left and right that narrowed the path, and at the end there was a transverse crevice that could not have been traversed. Well, if you love your bike, you push it. Back in the saddle, the path led to Oberhof. This is where the sun finally showed up. A visit was made to the biathlon shooting range, the Oberhof bike park and the ski jump. Since there were a lot of people in Oberhof, it went on quickly, on the former bobsleigh run to the Ohratalsperre. Of course, I had to stop at my favorite vantage point again to take pictures. Unfortunately, I was disturbed by a biker who did not think it necessary to respond to my greeting, nor to take my photoshoot into consideration and instead just stood in the picture to take photos and have a drink. It was actually noticeable that the people were very unfriendly today. A couple just said hello (probably only because we knew each other). Everyone else either looked straight ahead or reacted with frowning looks. I sometimes ask myself whether people are annoyed that they are out and about in nature or that they are doing sports. Is that just a must for you?
   It is really sad how difficult it is for people to face the world with kindness. Mark Twain once said: "Kindness is a language that the deaf can hear and the blind can read." It shouldn't be difficult to "speak" this world language. Anyway, we went home again through the forest via the Wechmacher hut.
   Except for the fellows, it was a pleasant tour. The temperatures were pleasant. The forest with its silence and the wonderful earthy and resinous scents made for relaxation and the view after conquering vertical meters was impressive. In fact, only 15% of the tour route was driven with the engine's E-mode. The rest of the route was covered in bio mode.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 25 juli 2021

 10. Annafarina 🦝 heeft gemountainbiket.

  24 juli 2021

  Daniel Feilmayr, Pjotre 🚵🏼🥾 en 136 anderen vinden dit leuk.
  1. Annafarina 🦝

   "The computer is the biggest detour to yourself." (Hans-Jürgen Krackher)Today, on the day of virtual love, this quote should become the slogan of my tour. I had set myself the goal of the Winterstein castle ruins and of course planned it virtually with Komoot. The virtual bet promised only good things, so I set off with Hulk in the morning. The sun was just creeping up the ladder to heaven and enveloping the landscape in a loving, warm light. The birds chirped to one another awake and the cold gave way to warmth. Love was in the air But after a short time there were problems in paradise. Komoot was apparently dissatisfied with the fact that I did not implement the planned route exactly. The result was that Komoot broke off the rest of the route and wanted to send me back home. This phenomenon should take place 5 times on the tour - operant conditioning doesn't work for me, Komoot darling. I am unable to learn there. The reason for my disregard of the plan was the event: Inselsberg ENDURO. All forest stretches were cordoned off with a tape recorder. Several times I got to racetrack 2 and 3. Again and again I had to take detours, take a look at the planned route again and again, only to find out at some point that the planned route had been deleted again and Komoot whispered in my ear via the in-earbud, I should turn back. Every time I was forced to end the Komoot tour and start the planned tour again. My virtual love for this charming outdoor app suffered a lot today, even if she only meant well to me. But sometimes a detour is a way out, in this case a way out of the event zone. In Bad Tabarz at the beautiful Struwwelpeter Park, I was still amazed at the many bikers parked there who were up so early and enthusiastically "Hi!" and good morning!" shouted, I just hoped that the race didn't start too early and that I would get out of the danger zone in time. Erhard Blanck once said: "It was once claimed that the journey is the destination. A detour and a way out came up." Well how true. The path as such was in parts anything but beautiful. I don't like to drive through towns and so avoid it as much as possible. But this time I often had no other choice.
   But finally I arrived at the castle ruins and I could breathe a sigh of relief. The facility was very idyllic and invited to linger. The small park is nicely planted and the moat is well cared for. After a little photo shoot, it finally went back.
   Since I had no idea of the scope of the event routes, I naturally got into barriers several times and found myself on the racetracks in parts. But somehow I made it to Friedrichroda. On a rapid descent of a single trail, a fox crossed my path so close that I still think about how he might be. I hope he didn’t hurt himself on the undergrowth during his daring move to get into the thicket.
   After a short detour to the candelabra, which shone again with a great view of the country, we finally went home. At this point, Komoot had given up hope that I would listen to her voice again on this tour. Since then there has been radio silence between us.
   But since today is the day of virtual love, I'm sending you on virtual X and Os:

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 24 juli 2021

 11. loading