Shop

Ralf 🚶‍♂️🚲 🥾🚶‍♂️🚶‍♀️

22

Volgers

Over Ralf 🚶‍♂️🚲 🥾🚶‍♂️🚶‍♀️
Afstand

1.502 km

Beweegtijd

274:40 h

Recente activiteiten
 1. Ralf 🚶‍♂️🚲 🥾🚶‍♂️🚶‍♀️ heeft een wandeling gemaakt.

  een dag geleden

  01:48
  7,55 km
  4,2 km/h
  350 m
  300 m
  1. Ralf 🚶‍♂️🚲 🥾🚶‍♂️🚶‍♀️

   Vandaag hebben we een "taxi-service" naar Hagen-Haspe gemaakt en hebben we de geschatte wachttijd van ongeveer 2 uur gebruikt voor een rondleiding. En het kostte ons iets minder dan 2 uur voor de ronde.
   Het ging vaak op en neer, en de paden waren meestal modderig. Maar het was het waard want het was een mooie tocht.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • een dag geleden

 2. Ralf 🚶‍♂️🚲 🥾🚶‍♂️🚶‍♀️ heeft een wandeling gepland.

  3 dagen geleden

  03:17
  12,3 km
  3,8 km/h
  130 m
  130 m
 3. Ralf 🚶‍♂️🚲 🥾🚶‍♂️🚶‍♀️ en Katharina hebben een wandeling gemaakt.

  7 november 2021

  00:47
  3,99 km
  5,1 km/h
  90 m
  70 m
  Eva SE vindt dit leuk.
  1. Ralf 🚶‍♂️🚲 🥾🚶‍♂️🚶‍♀️

   Veel wind en relatief weinig mensen (dankzij lunchtijd?)

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 7 november 2021

 4. schubine76, Bernd en 2 anderen vinden dit leuk.
  1. Ralf 🚶‍♂️🚲 🥾🚶‍♂️🚶‍♀️

   Geïnspireerd door een tour van Gabriele reden we vandaag richting Warstein. Ook de heenweg via de A 46 leverde uitzichten op waarvan je meer wilde:
   Heldere blauwe lucht met herfst kleurrijk beboste heuvels.
   Ik nam het startpunt niet van Gabriele over, maar koos de wandelparkeerplaats "Lörmecke-Turm" en keerde de rijrichting om. Hierdoor konden we na 9 km even pauzeren bij de Waldwirtschaft, het vertrekpunt van Gabriele.
   Maar eerst ging het richting de Lörmecke-toren. In de schaduw en wind was het rond 12.30 uur nog fris, maar we liepen snel en het werd al snel warm. Bij het beklimmen van de toren (35 meter hoogte verdeeld over 204 treden van een wenteltrap) zorgde de wind ervoor dat je niet in het zweet brak, maar ik dacht dat ik op de top een paar trillingen voelde. Het ging verder en we passeerden de kruising. Dat valt wel mee, dachten we, want een paar meter verder is een parallel "pad" gemarkeerd. Er waren inderdaad

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 24 oktober 2021

 5. Judith, Bernd en Eva SE vinden dit leuk.
  1. Ralf 🚶‍♂️🚲 🥾🚶‍♂️🚶‍♀️

   Altijd leuk, maar aangezien we er al zo vaak zijn geweest en gisteren heb ik bijna 3.400 foto's van ongeveer 1 1/2 jaar verwijderd, vandaag zonder foto's.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 23 oktober 2021

 6. Bernd en Judith vinden dit leuk.
 7. Ralf 🚶‍♂️🚲 🥾🚶‍♂️🚶‍♀️ en Katharina hebben een wandeling gemaakt.

  18 oktober 2021

  02:16
  11,6 km
  5,1 km/h
  140 m
  170 m
  Judith, schubine76 en Bernd vinden dit leuk.
  1. Ralf 🚶‍♂️🚲 🥾🚶‍♂️🚶‍♀️

   Ik had al lang een tour rond de Neyetalsperre gepland. De tourbeschrijving van Mo vorige week deed me denken aan de tour en vandaag was het zover.
   Onderweg kwam ik door mijn "domein", want na mijn eerste ballonvaart werd ik gedoopt "Ralf, Wolkenprins von Schwenken". In tegenstelling tot toen leidde een naderend onweer tot het voortijdige einde van de ballonvlucht, vandaag was het prachtig wandelweer. Vanaf de parkeerplaats zijn we naar de dam gegaan en vervolgens tegen de klok in rond de dam. De zuidkant vonden we niet zo leuk als de noordkant, omdat direct na de dam het pad met wat hellingen en afdalingen vaak niet direct langs de kust leidde. De dam was niet of alleen door veel bomen te zien. Dat was mooier aan de noordkant, die door de uitlopers van de dam langer bewandeld kan worden. Op het einde moesten we nog een paar hoogtemeters overwinnen

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 18 oktober 2021

 8. Ralf 🚶‍♂️🚲 🥾🚶‍♂️🚶‍♀️ en Katharina hebben een wandeling gemaakt.

  17 oktober 2021

  01:01
  5,30 km
  5,2 km/h
  40 m
  50 m
  Judith vindt dit leuk.
  1. Ralf 🚶‍♂️🚲 🥾🚶‍♂️🚶‍♀️

   Ineens kwam vandaag de zon door en daar maakten we snel gebruik van . Er liepen een paar mensen langs het Ruhrgebied, maar het was niet te druk. Op de "terugweg" was het behoorlijk leeg.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 17 oktober 2021

 9. Judith en Bernd vinden dit leuk.
  1. Ralf 🚶‍♂️🚲 🥾🚶‍♂️🚶‍♀️

   Het hoogtepunt van de tocht is de Externsteine. De betere derde wilde daarheen en de kinderen hadden voor hun verjaardag een familie-uitstapje naar de stenen gegeven.
   Het cadeau is vandaag ingewisseld.
   Vanaf de parkeerplaats (€ 4) ben je snel op de Externsteinen. Voor de beklimming heb je € 4,- per persoon en een 3G-certificaat nodig. Je kunt 2 rotsen beklimmen als je kleine, smalle, maar soms hoge treden niet erg vindt. Vanaf de top heb je een mooi uitzicht. Eenmaal beneden zou het pad ons naar de ruïnes van de Falkenburg moeten leiden. Zodra je de Externsteine achter je hebt gelaten, zie je dat er een steile klim naar boven komt. Een paar honderd meter gaat het met gemiddeld 10% omhoog. Natuurlijk gaat het daarna weer bergafwaarts. Het is gewoon dom als Komoot zegt: sla nu rechtsaf, maar het pad is er niet meer (en meerdere dwarsliggende boomstammen laten zien dat je daar niet meer heen moet). Een slim alternatief was evenmin voor de hand liggend.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 16 oktober 2021

 10. Ralf 🚶‍♂️🚲 🥾🚶‍♂️🚶‍♀️ en Katharina hebben een wandeling gemaakt.

  10 oktober 2021

  Gabriele, Judith en Bernd vinden dit leuk.
  1. Ralf 🚶‍♂️🚲 🥾🚶‍♂️🚶‍♀️

   Zondag in oktober en veel zon? Het kon vol raken en dat wilden we niet. Dus kozen we de tour bij Fröndenberg die ik ongeveer een jaar geleden gepland had. Ik was vergeten dat hoewel enkele meters langs het Ruhrgebied ook verticale meters aan de orde van de dag waren.
   De eerste ging over min of meer grote straten en kleine steegjes, waarvan we sommige slecht vonden (we dachten dat het huistoegangen waren) via Fröndenberg. De volgende twee kilometer waren voornamelijk door bossen en velden, maar deels goed bergopwaarts (100 meter tot 2 km). De eerste mooie vooruitzichten waren er al. Maar de tour bracht ons de volgende 4 kilometer naar het Ruhrgebied, opnieuw met prachtige uitzichten. Eerst was het Ruhrgebied nauwelijks zichtbaar, maar dat veranderde later, omdat het toen over een platgetreden pad direct langs de kust ging.
   Pas bij het Ketenmuseum liep het helemaal vol, want daar stonden een paar kraampjes voor een feestje.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 10 oktober 2021

 11. loading