komoot
2
143

Anette
 

545

Volgers

Over Anette

Ich freue mich, dass du meine Seite gefunden und vielleicht schon in meinen Touren gestöbert hast. Ich bin als Wahlberlinerin hauptsächlich in Berlin und, für das Kontrastprogramm, im ländlichen Brandenburg unterwegs. Bereits seit Jahren nutze ich komoot für meine Wanderungen und Radtouren. Zuerst ging es mir nur um die grobe Planung, aber sehr schnell wurde die App dann auch mein persönliches Reisetagebuch. Schließlich habe ich meine Touren veröffentlicht, individuelle Collections erstellt – und das Feedback aus der Community als wunderbare Bestätigung und als eine großartige Quelle der Inspiration erfahren. Als freie Collection-Redakteurin plane ich seit Anfang 2021 nicht mehr nur meine Touren, sondern auch, wenn du magst, deine. Viele der Touren kenne ich gut. Superspannend ist es für mich, völlig neue Gebiete zu erkunden, Routen zu planen und interessante Highlights zu finden. Wenn du feststellst, dass bei meinen Touren ein Weg nicht mehr passierbar ist oder ein Highlight den Namen nicht länger verdient, dann lass es mich wissen, damit die Tour aktualisiert und verbessert werden kann. Ich freue mich aber auch sehr über deine Anregungen, Fragen oder Ideen zu gemeinsamen Aktivitäten: anette013014@googlemail.comHier geht´s zu meiner Uckermark-Collection: komoot.de/collection/890366/-uckermark-brandenburg

Afstand

9.978 km

Beweegtijd

1660:23 h

Persoonlijke Collecties
Alle tonen
Recente activiteiten
 1. Anette heeft een wandeling gepland.

  ongeveer 20 uur geleden

  09:58
  32,3 km
  3,2 km/h
  890 m
  1.580 m
  1. Anette

   Op deze lange tocht word je een topklimmer. Met de Belchen en de Blauen wachten twee van de hoogste toppen van het Zwarte Woud op u. Met de beklimming naar de Belchen kun je je vaardigheden bewijzen: de Belchen wordt beschouwd als de meest alpine top van het Zwarte Woud. Het is niet voor niets dat het altijd een mythische plaats is geweest die Keltische druïden als heilige berg aanbaden.Nadat je de blauwe hebt beklommen, gaat het alleen maar bergafwaarts: met de afdaling naar het Markgräfler Land richting Kandern neem je langzaam afscheid van het legendarische Zwarte Woud.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • ongeveer 20 uur geleden

 2. Anette heeft een wandeling gepland.

  ongeveer 20 uur geleden

  1. Anette

   Vandaag wacht u ongetwijfeld de koningsrit van elke Zwarte Woud-tour: over de Feldberg. Ontdek de hoogste top van het Duitse middelgebergte.Langs het idyllische natuurparadijs Feldsee klimt de route steil naar de winderige top van de Feldberg. Tijdens de beklimming ga je je in het zweet werken en eenmaal boven kun je genieten van het overweldigende uitzicht op de top. Na de beklimming heb je nog wat reserves nodig: de weg naar de Wiedener Eck is lang. U wordt echter beloond met een prachtige, alpine-achtige flora en fauna.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • ongeveer 20 uur geleden

 3. Anette heeft een wandeling gepland.

  ongeveer 20 uur geleden

  1. Anette

   Vanaf de Kalten Herberge loopt de weg door altijd dicht sparrenbos omhoog naar het Lachenhäusle. U wandelt afwisselend tussen bos en weilanden over sprookjesachtige wortelpaden en bereikt al snel de sublieme Weißtannenhöhe. Vanaf hier zie je al het indrukwekkende Feldbergmassief.Geniet van de fantastische boswereld en de heerlijke rust in het hoge bos voordat je je bestemming bereikt, langs de beroemde Titisee, in het rustige Hinterzarten.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • ongeveer 20 uur geleden

 4. Anette heeft een wandeling gepland.

  ongeveer 20 uur geleden

  1. Anette

   Deze etappe voert je door een van de mooiste en meest mythische landschappen van het Zwarte Woud: in de richting van de legendarische Blindensee klim je door een oud hoogveengebied en wandel je langs machtige rotsformaties door een van de mooiste bossen van het Zwarte Woud .Midden in de diepe en donkere bossen rond Brendt kun je raden waarom er zoveel horrorverhalen en legendes uit het Zwarte Woud zijn. Verheug u op een van de mooiste tochten in het Zwarte Woud - met bos-, rots- en heidelandschappen!

   vertaald doorOrigineel tonen
   • ongeveer 20 uur geleden

 5. Anette heeft een wandeling gepland.

  ongeveer 20 uur geleden

  1. Anette

   Op deze lange en afwisselende etappe bedwing je in totaal meer dan 1400 hoogtemeters - een tocht voor wie houdt van het bos in goede staat. De eerste klim naar de Farrenkopf laat je zweten. Maar het is de moeite waard, want het prachtige uitzicht over de brede valleien doet verlangen naar meer.Langs bizarre rotsen en donkere bossen leidt het pad je over zeer steile en zware beklimmingen op smalle bergkammen in de richting van de Karlsstein. Eenmaal daar blijft het pad ter hoogte en leidt je uiteindelijk naar de Wilhelmshöhe.Tip: Als u na deze tocht nog energie over heeft, kunt u naar het naburige Schonach afdalen en genieten van de flair van het Zwarte Woud: 's werelds eerste grootste koekoeksklok wacht op u!

   vertaald doorOrigineel tonen
   • ongeveer 20 uur geleden

 6. Anette heeft een wandeling gepland.

  ongeveer 20 uur geleden

  1. Anette

   Deze etappe neemt je mee naar het hart van het Zwarte Woud. Na de beklimming naar de winderige Brandenkopf heb je bij helder weer een vrij uitzicht op het majestueuze Alpenpanorama vanaf de Brandenkopf-toren.Weelderige weiden, oude boerderijen in het Zwarte Woud, adembenemende uitzichten en onderweg wachten bos, bos, bos op u. Verder op smalle bergkammen over stenige, bewortelde paden leidt het pad naar beneden naar Hausach. De lange afdaling is zwaar en laat je knieën en schenen roken.Tijdens deze tour kun je je gedachten laten afdwalen en het rustige landschap zijn magie op je laten werken.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • ongeveer 20 uur geleden

 7. Anette heeft een wandeling gepland.

  ongeveer 20 uur geleden

  1. Anette

   U begint direct bij de parkeerplaats Alexanderschanze. Vanaf daar leidt het pad je het diepe, dichte bos in. Daar wacht u een van de meest ongerepte en rustige bossen van het centrale Zwarte Woud. Oude en knoestige reusachtige bomen banen je een weg over de eenzame, beboste bergkam en verbazen je.Door de gangpaden die de orkaan "Lothar" heeft achtergelaten, heb je een prachtig uitzicht over het Zwarte Woud. Het pad gaat verder langs hoge bergkammen naar de Vesperstube van de Harkhof. Hier sluit je de dag af met de lekkerste specialiteiten uit het Zwarte Woud.Verheug u op een dag in een van de mooiste bosgebieden van het centrale Zwarte Woud!

   vertaald doorOrigineel tonen
   • ongeveer 20 uur geleden

 8. Anette heeft een wandeling gepland.

  ongeveer 21 uur geleden

  1. Anette

   Dit is de officiële route van de Zwarte Woud-Westroute van de Alexanderschanze naar Kandern.Een suggestie voor de indeling in zeven aantrekkelijke dagetappes, enkele waardevolle afwijkingen en verdere details vindt u in de collectie komoot.de/collection/422.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • ongeveer 21 uur geleden

 9. Anette en frank hebben een wandeling gemaakt.

  5 dagen geleden

  frank, Frank Meyer en 92 anderen vinden dit leuk.
  1. Anette

   Kijk eens wat een verrassing! Tot nu toe hebben we het bosgebied Frohnau en de NSG Kindelsee Springluch niet eens opgemerkt. Ten onrechte.De wandeling van vandaag vanaf het S-Bahn-station Hohen Neuendorf voert ons langs de Kindelf-rivier door deze twee prachtige bosgebieden. Dennen- en eikenbossen op een golvend reliëf en met kronkelende paden maken wandelen interessant en de weilanden aan de rivier met groepen elzen en kleine grachten zijn buitengewoon mooi. Maar soms ook erg modderig. Het is waarschijnlijk niet alleen door het weer van vandaag dat de paden op sommige plaatsen extreem modderig zijn.Na Glienicke/Nordbahn bereiken we de bekende Tegeler Fliess met de laagveenweiden, de oude boomgaarden en de Köppchensee. Het pad langs de kalkhoudende tufsteensite leidt ons uiteindelijk naar het S-Bahnstation Mühlenbeck-Mönchmühle.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 5 dagen geleden

 10. Anette heeft een wandeling gemaakt.

  7 dagen geleden

  03:19
  16,6 km
  5,0 km/h
  160 m
  170 m
  Sabine B, Bonnie24 en 104 anderen vinden dit leuk.
  1. Anette

   Eigenlijk zou het een mooi rondje om de Tegeler Fliess moeten worden. Ik had er in mijn planning echter geen rekening mee gehouden dat het pad bij Kindelfliess onder water staat. Voor jaren. En ook vandaag is er geen doorkomen meer - ook niet als er een dun laagje ijs op ligt.Dus verzetten en wandelen een zeer afgeslankte maar aantrekkelijke tocht door de Tegeler Fliess en gaan dan verder naar het Tegeler Woud en Meer. Een bezoek aan de Dicken Marie en - later in Alt-Tegel - een leuk café met goede koffie en een enorm stuk taart is een prima alternatief. En dit alles in een stralend zonnetje. Geweldig!

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 7 dagen geleden

 11. loading