Shop
11

"Sachsenmädel"

218

Volgers

Over "Sachsenmädel"
Afstand

1.001 km

Beweegtijd

183:40 h

Recente activiteiten
 1. "Sachsenmädel" heeft een wandeling gemaakt.

  14 november 2021

  01:36
  9,18 km
  5,8 km/h
  150 m
  150 m
  DW, Lausitzsonne en 123 anderen vinden dit leuk.
  1. "Sachsenmädel"

   Kasteel Heynitz is een klein kasteel uit de 10e eeuw. Het is gelegen in de wijk Heynitz van de stad Nossen in de wijk Meißen.
   Vanaf de oprichting van het paleis tot 1945 waren het gebouw, de binnenplaats en het land eigendom van de familie von Heynitz. De huidige verschijning in de overgang van de laatgotiek naar de vroeg-Saksische renaissance is het resultaat van een fundamentele renovatie en uitbreiding in 1519 onder leiding van Nicolaus von Heynitz, kanselier en staatsraad van hertog George de Baard sinds 1504. Het laatgotische architectonische decor van de gevels, gewelfde gordijnramen en de kapelbaai doen denken aan de nabijgelegen Meißner Albrechtsburg. Volgens de inscriptie vond in de jaren 1580 nog een uitbreiding plaats; de twee renaissance erkers stammen uit deze periode.
   Na 1945 werden de kamers gebruikt voor schoolklassen, kleuterscholen, stadskantoren en andere dingen. Sinds 1991 hebben uitgebreide renovatiewerkzaamheden plaatsgevonden. In 2004 kochten de familie von Heynitz (Förderverein Schloss Heynitz e.V.) en de familie von Watzdorf het kasteel en de omliggende boerderijgebouwen van de gemeente voor 150.000 euro. Beide partijen zijn voor de helft eigenaar van het ensemble, dat nu drie appartementen en een balzaal herbergt. dr. Eicke von Watzdorf gebruikt een deel van het gebouw zelf, terwijl andere delen worden verhuurd als vakantieappartementen.
   de.wikipedia.org/wiki/Schloss_Heynitz

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 14 november 2021

 2. Chris Sch, fadenkäfer en 124 anderen vinden dit leuk.
  1. "Sachsenmädel"

   Het Karl May Museum in Radebeul is een museum over het leven en werk van de schrijver Karl May, gevestigd in zijn laatste woning, in de Villa Shatterhand (Karl-May-Straße 5).
   Op het gebied van monumentenzorg, het pand museum is een ensemble van "villa, blokhut (bijgebouw), villa tuin met zwembad en monument, grove (inclusief vijver) aan de andere kant van de straat." Landscaping. In detail, op het oorspronkelijke woonerf bevinden Mays en zijn vrouw hun huis Villa Shatterhand, en in de achtertuin staat Villa Bärenfett, de blokhut van Patty Frank. Op het terrein aan de overkant, de voormalige Mays-boomgaard, staat nu de eveneens geklasseerde Karl-May-Hain.
   de.wikipedia.org/wiki/Karl-May-Museum
   karl-may-museum.de/de

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 13 november 2021

 3. Patric, Coriander en 103 anderen vinden dit leuk.
  1. "Sachsenmädel"

   Herrnhut (Ochranov in het Tsjechisch) is een plattelandsstad in het Saksische district Görlitz in Oberlausitz. Centraal gelegen tussen de steden Löbau en Zittau, staat het bekend als de oprichtingsplaats van de Moravische Broeders, voor de productie van de Moravische sterren en internationaal zendingswerk.
   de.wikipedia.org/wiki/Herrnhut
   De oprichting van Herrnhut op de "Hut(s)berg" bij Berthelsdorf tussen Löbau en Zittau is te danken aan de vrijgevigheid en persoonlijke inzet van Nikolaus Ludwig Graf von Zinzendorf. In 1722 had hij Tsjechische broeders, religieuze vluchtelingen uit Moravië, toegang verleend tot zijn landgoed in Berthelsdorf.
   Maar het verhaal van Herrnhut begint veel eerder. In 1457 werd een van de eerste protestantse kerken in Bohemen gebouwd, de Unitas Fratrum of Brothers Unity. De "Boheemse Broeders" noemden de hervormer Jan Hus, die in 1415 in Konstanz als ketter werd verbrand. Alleen de uitspraken van de Bijbel zouden van toepassing moeten zijn op hun gemeenschap. Als gevolg van de Contrareformatie kwamen zij aan het begin van de 18e eeuw als religieuze vluchtelingen naar het landgoed van Nikolaus Ludwig Graf von Zinzendorf in Oberlausitz. Hij verleende hen asiel. In overeenstemming met hun uitgesproken religiositeit plaatsten ze hun gemeenschap onder de "zorg van de Heer Jezus" en noemden hun kolonie Herrnhut, zoals het wordt genoemd in de eerste documentaire vermelding, een brief van de landgoedbeheerder Heitz, en ook in het gebed van Christian David het kweken van de plaats (Ps 84,4 LUT).
   jh-herrnhut.de/de/geschichte
   De Herrnhuter Gottesacker werd vanaf 1730 in Herrnhut aangelegd als begraafplaats voor de Moravische Broeders. In tegenstelling tot de barokke begraafplaatscultuur onderscheidt het zich door zijn uitgesproken eenvoud van ontwerp (uniforme grafgroottes, liggende lijkstenen die al in 1747 werden gestandaardiseerd, dominantie van het horizontale, enz.). In dit ontwerp van de heilige grond implementeerden de Broeders hun ideeën van gelijkheid voor de dood en rust voor de opstanding.
   de.wikipedia.org/wiki/Herrnhuter_Gottesacker
   Het beeldenpad verbindt Herrnhut en Großhennersdorf. Op het gemakkelijk beloopbare pad wachten 17 verschillende artistieke sculpturen op de wandelaar. Deze gaan over de geschiedenis van de Moravische Broeders en de biografie van de graaf van Zinzendorf.
   Het beeldenpad geeft ook een aanzet om na te denken over je eigen geloofsvragen in de rust van het bos.
   herrnhut.de/tourismus/skulpturenpfad
   In 2016 ontving Herrnhut de eretitel "Reformatiestad van Europa" door de Gemeenschap van Evangelische Kerken in Europa.

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 11 november 2021

 4. Sven FG ⚒, GaMaMü en 119 anderen vinden dit leuk.
  1. "Sachsenmädel"

   De Duitse ruimtetentoonstelling is een gemeentelijke tentoonstelling gewijd aan ruimtevaart en ruimteonderzoek in Morgenröthe-Rautenkranz.
   De eerste Duitse ruimtevaarder, Sigmund Jähn, werd geboren in Morgenröthe-Rautenkranz, tegenwoordig een deel van de Vogtland-gemeenschap van Muldenhammer. Ter gelegenheid van zijn ruimtevlucht in 1978 als onderdeel van het Interkosmos-programma, werd in 1979 in de gemeenschap een permanente tentoonstelling geopend van de eerste gezamenlijke kosmosvlucht tussen de USSR en de DDR. Na 1990 werd deze expositie omgebouwd tot een geheel Duitse ruimtetentoonstelling. In 2006/2007 kreeg de tentoonstelling een nieuw gebouw met aanzienlijk meer tentoonstellingsruimte met een aantrekkelijke buitenruimte met een planetair park en een ruimtespeeltuin. Het voormalige spoorweggebouw waarin de tentoonstelling was gehuisvest bestaat nog steeds, vandaag is het een pension en bistro, waar ook het onderwerp ruimtevaart ter sprake komt. In 2020 werd de straat waarin de tentoonstelling zich bevindt omgedoopt van Bahnhofstraße naar "Dr.-Sigmund-Jähn-Straße". Voor de toekomst is een verdere uitbreiding met een tweede hal gepland. Voor het project wordt een investeringsvolume van 3,2 miljoen euro geraamd; de bouw start naar verwachting op zijn vroegst in het voorjaar van 2022.
   de.wikipedia.org/wiki/Deutsche_Raumfahrtausstellungdeutsche-raumfahrtausstellung.de

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 9 november 2021

 5. "Sachsenmädel" heeft een wandeling gemaakt.

  6 november 2021

  Nordhesse, Sabine en 105 anderen vinden dit leuk.
  1. "Sachsenmädel"

   Seiffen / Ertsgebergte (kuuroord Seiffen sinds 1956) is een gemeente in het Saksische Ertsgebergte in Duitsland. Het is een door de staat erkend resort en staat bekend om zijn speelgoedmakers en hun demonstratieworkshops. Het Ertsgebergte Seiffen staat dan ook bekend als het speelgoeddorp.
   de.wikipedia.org/wiki/Seiffen/Erzgeb.
   De eerste Duitse Glockenwanderweg is een ongeveer 22 km lange rondwandeling in het Saksische Ertsgebergte. Het werd ingehuldigd op 18 april 2015. De Glockenwanderweg loopt door de steden Deutschneudorf, Brüderwiese, Deutscheinsiedel, Seiffen, Oberseiffenbach, Oberlochmühle en Deutschkatharinenberg. De naam van het wandelpad is afgeleid van de 16 stations op het pad, die langs verschillende klokken leiden. De eigenschappen die de klokken vroeger en nu moesten hebben, zijn anders. Op de rondweg komt de wandelaar gebeds-, eeuwigheids- en doopklokken tegen, evenals de school-, vuur-, uur-, porselein-, kunst- en huisklokken. Sommige klokken zijn aan de kant van het pad opgehangen in individuele en speciaal gebouwde klokkenstalletjes.
   de.wikipedia.org/wiki/Glockenwanderweg

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 6 november 2021

 6. "Sachsenmädel" heeft een wandeling gemaakt.

  31 oktober 2021

  02:39
  15,5 km
  5,9 km/h
  90 m
  110 m
  Der Rumtreiber🏔🥾, Juschu en 110 anderen vinden dit leuk.
  1. "Sachsenmädel"

   Kasteel Schönfeld in de Saksische gemeente Schönfeld werd voor het eerst genoemd als een waterburcht in de 13e eeuw en werd in de loop der eeuwen uitgebreid. De adellijke familie Schönfeld woonde hier tot het begin van de 15e eeuw. De gebouwen dateren uit de jaren 1560 tot 1580. In 1882 verwierf Maximiliaan Dathe Freiherr von Burgk het Schönfeld-paleis en liet het in 1884 herbouwen. Tegenwoordig is Slot Schönfeld een van de belangrijkste neorenaissancistische paleizen in Saksen.
   de.wikipedia.org/wiki/Schloss_Sch%C3%B6nfeld_(Sch%C3%B6nfeld)

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 31 oktober 2021

 7. "Sachsenmädel" heeft een wandeling gemaakt.

  24 oktober 2021

  Cherin, Nordhesse en 112 anderen vinden dit leuk.
  1. "Sachsenmädel"

   Het Bautzen-monument, Wopomnišćo Budyšin in Opper-Sorbisch, is een plaats ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de twee gevangenissen Bautzen I en Bautzen II. Het monument is de werkplek van de Stichting Saxon Memorials om de slachtoffers van politieke tirannie te herdenken.
   In 1992 werd de Bautzen II-gevangenis gesloten vanwege het bijzondere belang ervan als plaats van politieke gevangenschap. De oprichting van het monument is voornamelijk te danken aan het initiatief en de volharding van voormalige Bautzen I en II-gevangenen, die in 1990 het "Bautzen-comité" oprichtten.
   de.wikipedia.org/wiki/Gedenkst%C3%A4tte_Bautzen

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 24 oktober 2021

 8. "Sachsenmädel" heeft een wandeling gemaakt.

  16 oktober 2021

  Sigge🚌💨, Besi en 88 anderen vinden dit leuk.
  1. J.B.

   Interessante ronde en documentaire 👍👍👍, persoonlijk hou ik niet van Beach Bay, past daar op de een of andere manier niet in

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 16 oktober 2021

 9. "Sachsenmädel" heeft een wandeling gemaakt.

  15 oktober 2021

  Stefan 🇪🇺, Tetiana Vorontsova en 83 anderen vinden dit leuk.
  1. Günther Sachse

   Prachtig landschap, mooie foto's

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 15 oktober 2021

 10. "Sachsenmädel" heeft een wandeling gemaakt.

  14 oktober 2021

  00:59
  4,78 km
  4,8 km/h
  10 m
  10 m
  Thomas // Tom ♾️, Rainer Scheel en 77 anderen vinden dit leuk.
 11. loading