komoot
12

Bruno... & Konsorten

88

Volgers

Over Bruno... & Konsorten

Laufstark auf 4 Pfoten und immer eine Nasenlänge voraus ! Das ist Bruno, der unsere Touren meistens auf seine ganz eigene , freche Art und Weise kommentiert!

Afstand

1.513 km

Beweegtijd

326:01 h

Recente activiteiten
 1. Bruno... & Konsorten heeft een wandeling gemaakt.

  ongeveer 18 uur geleden

  02:28
  12,1 km
  4,9 km/h
  240 m
  260 m
  Walter und 🐕 "PANCHO", Ewa und Christof en 32 anderen vinden dit leuk.
  1. Bruno... & Konsorten

   In de voetsporen van Heinrich Böll, gingen we dit keer op een Bergisch uitstapje. Het is grotendeels verhard en biedt prachtige uitzichten, die we door de mist niet hebben gezien. Op plaquettes zijn herinneringen en verhalen te lezen van Heinrich Böll, wiens familie hier tijdens de oorlog woonde. Het pad hier raakt prominente punten in deze verhalen, en deze zetten je soms aan het denken als je jezelf terug in de tijd plaatst.
   Bovendien konden de nieuwe wandelschoenen worden ingelopen zonder dat ze direct wegzakken in de modder in de bossen. Zoiets hebben we natuurlijk niet nodig, aangezien we ook met snelle poten onderweg zijn, maar dit keer was het vooral door het verkeer op de ventwegen dat we "op linnen moesten lopen". En mijn "leerling" moet nog veel leren... de brutale!!
   Tot snel, jouw Bruno

   vertaald doorOrigineel tonen
   • ongeveer 17 uur geleden

 2. Bruno... & Konsorten heeft een wandeling gemaakt.

  15 januari 2022

  03:34
  16,9 km
  4,8 km/h
  390 m
  390 m
  Walter und 🐕 "PANCHO", Heiko Imhof en 52 anderen vinden dit leuk.
  1. Bruno... & Konsorten

   Vandaag stopte de auto en gingen we recht door de voordeur de baan op. Een eerder uitgestippelde route leidde ons naar de Höhenweg in de richting van Lichtenhardt naar de Eisenhelle, die we omcirkelden en die we beter met rust hadden kunnen laten. De paden zijn zo uitgesleten door bosbouwwerkzaamheden - gelukkig nog half bevroren - dat wandelen er niet meer leuk uitzag. Ook kun je de kleine paden door sneeuw en gekapte bomen niet zien. We wilden eigenlijk over de Eisenhelle lopen, maar waar Komoot paden aangaf, waren er geen. Op sommige plekken ging het soms even "off-road", zoals het spreekwoord zegt. Toch waren op de hoofdpaden grote vergezichten gegarandeerd en daarom viel het rondje mee. Daarna was het via Herzausen terug naar de "hondenkennel".Tot snel, jouw Bruno

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 15 januari 2022

 3. Bruno... & Konsorten heeft een wandeling gemaakt.

  11 januari 2022

  01:37
  8,02 km
  4,9 km/h
  160 m
  160 m
  Martin, Stephan 🐾 en 39 anderen vinden dit leuk.
  1. Bruno... & Konsorten

   Voor de late dienst van onze dagelijkse "voerdispenser" gingen we niet ver in het beste weer, maar maakten we een kleine rondleiding door het dorp in Unglinghausen. Overigens het enige dorp in de regio dat met een "U" begint. Over de bosstilte en op omwegen gingen we rond ons "hondenhok".Tot snel, jouw Bruno

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 11 januari 2022

 4. Bruno... & Konsorten heeft een wandeling gemaakt.

  6 januari 2022

  01:35
  7,55 km
  4,8 km/h
  140 m
  140 m
  Iris F., Claudia en 40 anderen vinden dit leuk.
  1. Bruno... & Konsorten

   We profiteerden van het weer en deden op de terugweg een rondje in het Heestal na een bezoek aan de Subaru-werkplaats - als sjabloon van Roger Oppermann paste het goed in het schema van vandaag en lag het op de route.
   Vandaag hadden we lichtere "gewichten" aan het einde van de lijn - het was tijd voor de nakomelingen. We gingen over de golfbaan naar Oberhees en terug door de vallei. Het pad is grotendeels geasfalteerd en daardoor goed te bewandelen bij slecht weer. Het bospad is ca. 2-3 km.
   Fiete en ik hebben op onze eigen, heel speciale, eigen manier onze eigen handicap in golf ontwikkeld. Waar vlaggen zijn, zijn ballen - daar kwamen we snel achter.
   We hadden binnen enkele minuten 24 stuks binnen en op dit moment rennen er nog 4-5 golfers rond de hole rond vlag 5 op zoek naar hun ballen..! Geweldige oefening, golf. 😁
   Tot snel, jouw Bruno

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 6 januari 2022

 5. Bruno... & Konsorten en Anja hebben een wandeling gemaakt.

  2 januari 2022

  01:38
  7,54 km
  4,6 km/h
  150 m
  160 m
  Roger Oppermann, Andre en 39 anderen vinden dit leuk.
  1. Bruno... & Konsorten

   Vandaag hebben we de droge middag gebruikt en een rondje gelopen in de Siegen Tiergarten om modderige en modderige paden te vermijden, want er zijn overwegend beukenbomen en dus intacte paden met veel praktische stations, natuurinformatie en interessante weetjes over paddenstoelen, hout en de dierentuin zelf. Er was ook een beetje kunst - alleen de paden worden natuurlijk druk bezocht op zondag. U kunt goed parkeren bij de grillhut in Weidenau of op de wandelparkeerplaats bij de kinderkliniek. Helaas was er vandaag geen wild te zien op het wildreservaat.
   Fiete en ik hadden nog steeds plezier. We jaagden op "lopende stenen", gehoorzaamden aan de natuur, snuffelden veel sporen en temden een enorme bosmier. Maar het moeilijkste ligt nog voor ons !!
   Nu is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het werk is gedaan, zodat onze gemalin appendix vrijwillig de lekkernijen laat vallen.
   Tot snel, jouw Bruno

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 2 januari 2022

 6. Bruno... & Konsorten en Anja hebben een wandeling gemaakt.

  1 januari 2022

  01:07
  4,40 km
  4,0 km/h
  120 m
  120 m
  S1na, Walter und 🐕 "PANCHO" en 32 anderen vinden dit leuk.
  1. Bruno... & Konsorten

   Na de late nachtdienst, gevolgd door een korte toast, bijna 3 uur slaap en de daaropvolgende vroege nieuwjaarsdienst vandaag, hebben mijn mensen een klein contemplatief rondje in de buurt kunnen houden. Hoewel de tweevoeters begrijpelijkerwijs erg traag waren (slakken zijn sneller), was het nog steeds leuk. Laat mijn volk vergeven worden .... Het was zeker niet de 🍾🥂.
   Vanaf de wandelparkeerplaats in Eckmannshausen hebben we in de loop der jaren ontelbare keren het rondje gelopen, maar ook hier ontbreken, zoals op sommige plaatsen, de bomen, maar tegelijkertijd zijn er prachtige uitzichten op de omliggende valleien. De bijl is nu kaal. Iemand hier had waarschijnlijk een groter apparaat - letterlijk de bekende "bijl in het bos" in handen.
   Tot snel, jouw Bruno

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 1 januari 2022

 7. Bruno... & Konsorten en Anja hebben een wandeling gemaakt.

  25 december 2021

  00:23
  1,67 km
  4,4 km/h
  40 m
  40 m
  Kai82 mit Peanut 🐾, Heiko Imhof en 31 anderen vinden dit leuk.
  1. Bruno... & Konsorten

   Na het eten is voor het eten. Daartussen is er een kleine gang op het Bürbacher Kerstpad om de vacht te ventileren en je poten te bewegen. Heel aardig!
   Naar de dispenser van de duindoornlikeur: het was erg lekker! 👍
   Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en een goede gezondheid! 🎄Tot snel, jouw Bruno

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 25 december 2021

 8. Bruno... & Konsorten heeft een wandeling gemaakt.

  22 december 2021

  02:22
  11,2 km
  4,7 km/h
  220 m
  210 m
  Stephan 🐾, Claudia en 45 anderen vinden dit leuk.
  1. Bruno... & Konsorten

   groene route:
   Vanaf de inmiddels bekende parkeerplaats was het nog een mooi eind naar de Heesquelle en terug over de Holzklauer Schlag. (We slaan de korte A1 over, waarvan de helft met de A2 loopt en die we een paar dagen geleden hebben gereden.)
   Hoewel alle andere routes goed aangegeven zijn, liet dit te wensen over vanaf het Hees voorjaar. Vanaf de bron het kleine pad op is er geen A5-markering meer, maar je moet de hoofdwandelroute naar links volgen aan de overkant van de straat en over de Holzklauer Schlag, dan de F13 naar links volgen en de A5 is er pas weer na het oversteken van een ander kruispunt. Mensen die het gebied niet kennen zonder GPS zouden hier verdwalen. We vergeleken ook de geschatte vorm van de groene route met de navigatie met behulp van de eerder gemaakte foto van het startpunt en gelukkig gingen we rechts.
   Waarom is het pad in godsnaam niet gemarkeerd met de A5? Zelfs als je de andere kant op zou gaan, als je de weg niet zou weten, zou je de aftakking van de HWS naar de Heesquelle niet vinden. Hopelijk komt er een betere markering, de andere paden waren goed aangegeven.
   En de KM specificatie klopte bijna !
   Dus nu is er genoeg gemopper... Nu slapen we.. . Hopelijk laat deze "carnivoor" me met rust. Het hing al half in mijn vacht.Tot snel, jouw Bruno

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 22 december 2021

 9. Bruno... & Konsorten heeft een wandeling gemaakt.

  21 december 2021

  Stephan 🐾, Kai82 mit Peanut 🐾 en 35 anderen vinden dit leuk.
  1. Bruno... & Konsorten

   oranje route:
   Vanaf de inmiddels bekende parkeerplaats zijn we naar de A4 Langenholdinghausen route gegaan. We begrijpen niet waarom de route deze naam draagt.
   "Rond Meiswinkel" zou veel passender zijn, omdat dit precies de eigenlijke route is. De KM-informatie op het startpunt wordt ook zeer "positief naar boven" uitgedrukt bij 12 KM. De weg is korter. Een mooie niet veeleisende route met geweldige uitzichten.
   Door de vorst en de bevroren paden bleef onze vacht schoon - er is geen douche vandaag! Hier kunnen we nu onze pootjes voor strekken terwijl ons "management niveau" naar de late shift moet.
   Tot snel, jouw Bruno

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 21 december 2021

 10. Bruno... & Konsorten en Anja hebben een Tour gemaakt.

  17 december 2021

  00:10
  671 m
  3,9 km/h
  0 m
  20 m
  Opiharry, Spike100 en 24 anderen vinden dit leuk.
  1. Bruno... & Konsorten

   Een rondleiding met de nachtwaker in Siegen. De stadsdienaar "Balthasar", die is uitgerust met een lantaarn, hoorn en hellebaard, is een tijdgenoot van Rubens' ouders, die van 1572 tot 1577 in Siegen woonden. Hij begint zijn tocht op de trappen van de Nikolaikirche en leidt de gasten langs het stadhuis door de straten van de oude stad naar het plein achter de Marienkirche.
   Tijdens zijn uitstapje vertelt hij veel over de middeleeuwse overwinningen en ook anekdotes, bijvoorbeeld over de graven van Nassau, de magistraat of de beul Montanus.
   Terwijl Fiete en ik vanavond liever het huis in warme manden "bewaakten", moesten onze tweebenige vrienden in de kou demonstreren hoe ze als "nachtwaker-stagiair" moesten optreden of hoe ze destijds met vastgebonden houten blokken door de bezaaide oude straten van de stad werd uitgevoerd. Het was voor beiden zo vermoeiend dat ze wegzonken in een oude stadskroeg.Tot snel, jouw Bruno

   vertaald doorOrigineel tonen
   • 17 december 2021

 11. loading