komoot

erwinsikkens_com gebruikte komoot op dit avontuur!

Beleef vandaag nog je eigen avontuur met de #1 outdoor-app.

erwinsikkens_com

GranGuanche: Stage 4b, Tenerife − Gravel paradise Mount Teide

GranGuanche: Stage 4b, Tenerife − Gravel paradise Mount Teide

07:30
113 km
15,1 km/h
2.600 m
3.530 m

Tour overzicht

Startpunt
1,47 km
5,40 km
12,6 km
14,2 km
28,4 km
38,1 km
45,8 km
47,0 km
48,7 km
50,3 km
51,3 km
53,0 km
62,0 km
65,0 km
69,2 km
74,7 km
74,9 km
80,3 km
84,2 km
89,6 km
99,8 km
114 km
113 km
Bestemming

Kaart

loading

Tour-profiel

Klik hieronder en versleep de cursor om details voor een bepaald deel van de Tour te zien.

Snelheidsprofiel

Klik hieronder en versleep de cursor om details voor een bepaald deel van de Tour te zien.

erwinsikkens_com heeft gemountainbiket.

24 november 2021

Reacties

 • erwinsikkens_com

  Ik word wakker na een goede nacht slapen. Ik zie er verrot uit, maar voel me beter dan ooit. De avond ervoor dacht ik nog aan opgeven en scratchen, maar de ongeschreven regel om 's avonds of 's nachts nooit te scratchen, blijkt niet zonder reden... Ik denk niet eens meer aan scratchen en heb zin om weer te gaan fietsen.

  Rond 09:00 stap ik weer op de fiets en vanaf de eerste kilometer gaat het alweer steil omhoog. Vandaag staat de klim naar de Teide op het programma. Niet letterlijk naar de top van de Teide (met 3715 meter de hoogste berg van heel Spanje), maar een nabijgelegen col, die ik onverhard omhoog fiets.

  De gravelklim is fantastisch. Nooit echt steil en manoeuvrerend door de bossen omhoog, met af en toe een blik op de top van de Teide. Ik volg een les uit mijn eigen boekje en ‘party pace’ omhoog. Ik word ingehaald door de eerste persoon in lange tijd, een Poolse jongen. We rijden wat samen en ik vermaak me enorm. Ik laat hem ook weer gaan, hij gaat te snel voor mij. Ik heb de knop echt omgezet. Ik wil rijden zonder haast.

  Verderop stopt plots de begroeiing en rijd ik in een prachtig open vulkaanlandschap. Slingerend baant de brede gravelweg zich omhoog en zie dat het landschap om me heen constant van kleur verandert. Ik vind het prachtig en geniet. Ik stop regelmatig voor een foto tot ik bij kilometer 53 eindelijk boven op de klim ben. Dat was een flinke klim!

  De afdaling gaat op een typische GranGuanche manier op en neer, maar gaat ook dikwijls over brede gravelwegen. Als ik stil sta voor een foto passeert Michael uit Denemarken me. We reden aan het begin van de race al eens samen en rijden nu ook samen de afdaling verder af. De enige onderbreking in de pret is een korte hike-a-bike waar de gravelweg weggeslagen is. Maar ik heb er weer energie voor. Mijn plezier is weer helemaal terug!

  In het dorp Vilaflor drinken we zelfs samen een IPA biertje. We kunnen de laatste veerboot van de middag nog halen naar La Palma oppert Michael. Ik had daar niet eens meer bij stil gestaan. Maar nu ik dit schrijf, weet ik dat ik door de opgelopen vertraging te laat ga aankomen voor La Palma.

  Al de hele week voorspellen de weerberichten namelijk een zware storm op het laatste eiland. En die storm zal morgen aankomen. Ik vraag me af of het nog zin heeft de overtocht te maken, maar in de haven aangekomen kiezen we ervoor dit toch te doen. Ik ben die avond uitgenodigd om in La Palma te slapen in een appartement in Santa Cruz de la Palma bij Josh, Sofiane en Marco, die eerder vandaag gefinisht waren en hier bijkomen van hun race.

  Ik besluit met de anderen op de boot onderweg naar La Palma om toch verder te fietsen. We komen aan om 06:30 uur in de haven van La Palma. De weersvoorspellingen wuiven we voor het gemak even weg. Het komt vast goed, we zien het wel. Ik deel voor de tweede keer een korte nacht het matras met Marco.

  ----
  Nieuwsgierig naar de rest van mijn GranGuanche avontuur op de Canarische Eilanden? Bekijk dan mijn komoot Collectie voor het hele avontuur! komoot.nl/collection/1373853

  • 4 december 2021

Dit vind je misschien ook leuk

GranGuanche Audax Trail − Mijn eerste ultra race

Mountainbike Collectie by

 erwinsikkens_com

Wandelen rond El Rosario
Wandel Collectie van
komoot
Hardlooproutes op Tenerife
Hardloop Collectie van
komoot
Bergwandelingen op Tenerife
Bergwandel Collectie van
komoot
MTB-routes rond El Rosario
Mountainbike Collectie van
komoot
Wielrenroutes rond El Rosario
Wielren Collectie van
komoot
Fietsroutes rond El Rosario
Toerfiets Collectie van
komoot
erwinsikkens_com

GranGuanche: Stage 4b, Tenerife − Gravel paradise Mount Teide

Wat we bieden

Inspiratie
GebruiksvoorwaardenPrivacybeleidCommunityrichtlijnenBeloning voor het vinden van security vulnerabilities Bedrijfsinformatie