komoot

erwinsikkens_com gebruikte komoot op dit avontuur!

Beleef vandaag nog je eigen avontuur met de #1 outdoor-app.

erwinsikkens_com

GranGuanche: Stage 4a, Tenerife − Tired... Taking all day to ride 53 km

GranGuanche: Stage 4a, Tenerife − Tired... Taking all day to ride 53 km

04:24
53,2 km
12,1 km/h
1.630 m
680 m

Tour overzicht

Startpunt
132 m
2,02 km
11,7 km
12,6 km
13,6 km
13,8 km
15,3 km
16,2 km
18,0 km
20,6 km
31,5 km
43,7 km
53,7 km
53,2 km
Bestemming

Kaart

loading

Tour-profiel

Klik hieronder en versleep de cursor om details voor een bepaald deel van de Tour te zien.

Snelheidsprofiel

Klik hieronder en versleep de cursor om details voor een bepaald deel van de Tour te zien.

erwinsikkens_com heeft gemountainbiket.

23 november 2021

Reacties

 • erwinsikkens_com

  Het is half 8 in de ochtend en ik voel wat energie als ik aankom in de noordelijke haven van Tenerife. Ik zit wederom bij een snelle groep. Deze mensen zijn op het vorige eiland Gran Canaria sneller dan ik. Zij finishten vele uren eerder dan ik bij de haven, maar de veerboten zorgen voor oponthoud waardoor ik opnieuw samen klont met de snelle jongens en meiden van de race. Op papier dan, want het geeft een vertekend beeld.

  Al direct bij het eerste tankstation knijp ik in de remmen en laat ik de rest gaan. Ik neem mijn tijd voor mijn bevoorrading omdat ik 'slechts' 50 kilometer hoef te fietsen vandaag naar een hotel, waar ik een goede nachtrust wil pakken. Het grootste deel vandaag is ook nog eens over asfalt, waardoor ik verwacht dat ik het ook op een rustig tempo wel goed moet kunnen doen. Maar niets is minder waar.

  Ik ben al gesloopt vanaf kilometer 1. De te snelle start vanaf het begin op Lanzarote, mijn te zware fiets en voornamelijk mijn gebrek aan slaap, breken me lichamelijk en mentaal steeds meer op. Ik zwoeg omhoog op de asfaltklim, die helemaal niet zo steil is. Toch fiets ik in mijn lichtste MTB verzet en moet ik regelmatig stoppen om mezelf op te laden.

  Bovenaan de klim is het net als op Gran Canaria bewolkt. Het is fris en mistig. Het doet me weinig. Ik voel me leeg en kruip kilometer voor kilometer vooruit, gesteund door sporadische berichten van dotwatchers via Instagram. Een kleine pleister op de wond.

  Een prachtige onverharde afdaling en een fijne tussenstop in La Laguna later voel ik me weer wat beter. Nog maar 6 kilometer naar het hotel. Ergens in die 6 kilometer breek ik. De weg loopt constant net te steil omhoog. De route is hier veranderd in een drukke autoweg en mijn benen willen niet meer. Ik sta op breken en weet zeker dat ik ga scratchen. Ik ga stoppen met de race.

  Een ongeschreven regel schiet me echter te binnen: nooit afstappen in de avond of in de nacht. Ik stel de beslissing uit en verplaats me met alles wat ik in me heb naar het hotel, waar ik na een heerlijke douche klaar ben om in slaap te vallen op het beste bed ooit.

  Maar ik wist het zeker: morgenvroeg ga ik scratchen en neem ik een taxi naar Los Cristianos aan de zuidkant van het eiland, waar het 'finishershotel' is na de finish op La Palma. Ik val in een diepe slaap.

  ----
  Nieuwsgierig naar de rest van mijn GranGuanche avontuur op de Canarische Eilanden? Bekijk dan mijn komoot Collectie voor het hele avontuur! komoot.nl/collection/1373853

  • 4 december 2021

Dit vind je misschien ook leuk

GranGuanche Audax Trail − Mijn eerste ultra race

Mountainbike Collectie by

 erwinsikkens_com

Wandelen rond Santa Cruz de Ténérife
Wandel Collectie van
komoot
Bergwandelingen op Tenerife
Bergwandel Collectie van
komoot
MTB-routes rond Santa Cruz de Ténérife
Mountainbike Collectie van
komoot
Fietsroutes rond Santa Cruz de Ténérife
Toerfiets Collectie van
komoot
erwinsikkens_com

GranGuanche: Stage 4a, Tenerife − Tired... Taking all day to ride 53 km

Wat we bieden

Inspiratie
GebruiksvoorwaardenPrivacybeleidCommunityrichtlijnenBeloning voor het vinden van security vulnerabilities Bedrijfsinformatie