komoot

erwinsikkens_com gebruikte komoot op dit avontuur!

Beleef vandaag nog je eigen avontuur met de #1 outdoor-app.

erwinsikkens_com

GranGuanche: Stage 3, Gran Canaria − Tough ride, too little sleep

GranGuanche: Stage 3, Gran Canaria − Tough ride, too little sleep

09:12
116 km
12,7 km/h
3.400 m
3.320 m

Tour overzicht

Startpunt
611 m
8,24 km
9,18 km
11,4 km
12,6 km
15,8 km
43,0 km
45,5 km
47,5 km
51,3 km
57,9 km
60,5 km
73,9 km
75,2 km
81,7 km
102 km
109 km
117 km
116 km
Bestemming

Kaart

loading

Tour-profiel

Klik hieronder en versleep de cursor om details voor een bepaald deel van de Tour te zien.

Snelheidsprofiel

Klik hieronder en versleep de cursor om details voor een bepaald deel van de Tour te zien.

erwinsikkens_com heeft gemountainbiket.

23 november 2021

Reacties

 • erwinsikkens_com

  Anderhalve dag gefietst en ik sta na een korte nacht slapen al in de noord-oostelijke haven van Gran Canaria. Dit had ik nooit gedacht van mezelf! Met net iets meer van 4 uur slaap heb ik al twee complete Canarische Eilanden achter me gelaten. Over een zware onverharde route welteverstaan. De vermoeidheid is echter ook sterk aanwezig.

  Na een koffiestop vertrek ik uit de haven van het eiland met Loek en Nol. We fietsen door een lelijke stad over een gravelpad door een ravijn. De weg boort zich door de hoger gelegen woonwijken van de stad, op weg naar de natuur. Het pad loopt vals plat omhoog en heeft met regelmaat technische delen met grote stenen. Ik kan het tempo van Loek en Nol niet bijbenen en besluit terug te schakelen en ze te laten gaan. Een wijze, maar misschien wel te late beslissing. Ik zie ze in de verte verdwijnen en de rest van de dag fiets ik alleen. Daar was ik aan toe.

  Mijn tempo zakt verder. Ik stop regelmatig. Mijn moraal is laag, zeker als ik verderop in de klim een aantal hike-a-bikes en asfalt tegen de 17% voor mijn kiezen krijg. Ik kom maar net de onverharde klim naar Pico Las Nieves omhoog.

  De zon is vandaag ver te zoeken. Het is bewolkt en al snel fiets ik op hoogte door de wolken, met om me heen een mystiek landschap gevuld met mist. Zonder uitzicht. Even mooi als waardeloos. Ik hoef vandaag geen uitzichten te verwachten. De klim naar de top is eenzaam en duurt een eeuwigheid. Maar hoe langer hij duurt, hoe meer ik weer in m'n ritme kom. Langzaam maar zeker klim ik en kom pas tegen het einde van de middag boven aan.

  In de welverdiende afdaling vloek ik op een onverwachte hike-a-bike naar beneden, om vervolgens een nog meer verdiende stop te maken in Tejada, een historisch dorp op de flanken van de berg. Ik eet er een stevige pasta en vul mijn water bij.

  De rest van de afdaling doe ik in het donker. Ik heb geen plan, maar dan komt er een bericht binnen van Loek en Nol. Ze hebben een kamer voor de nacht in een klein dorp aan de kustweg richting de haven geboekt. Ik mag er mijn matje op de grond leggen, een geschenk uit de hemel.

  Het liep even ergens anders. De afdaling kent meerdere lange en korte stukken omhoog en de kilometers gaan maar langzaam voorbij. Pas in de grote onverharde afdaling met vele haarspeldbochten raak ik op snelheid. Dalen kan ik goed, maar dan rijd ik lek!

  Het lek is net te groot voor de latex in mijn band en de plug die ik wil steken werkt niet goed. Na veel geploeter steek ik een binnenband in mijn achterwiel, zo'n sterke Aerothan van Schwalbe waar ik wel op vertrouw, maar het kost me een uur voor ik weer op het zadel zit.

  Mijn moraal is weg. Het is al ver na middernacht als ik eindelijk bij het dorpje van Loek en Nol aankom. Ze slapen al. Het huilen staat me nader dan het lachen en ik MOET slapen. Maar er is nergens plek. Ik word onrustig en besluit op een klein pleintje langs de kustweg, voor de deur van Loek en Nol, mijn slaapzak neer te leggen.

  Ik ben te moe om mijn slaapmatje op te pompen en val in slaap op de harde ondergrond.
  Ik slaap wat en word af en toe wakker. Wat een vreselijke nacht en wederom veel te kort.

  ----
  Nieuwsgierig naar de rest van mijn GranGuanche avontuur op de Canarische Eilanden? Bekijk dan mijn komoot Collectie voor het hele avontuur! komoot.nl/collection/1373853

  • 4 december 2021

 • Andreas

  Sterke prestatie👍 ... Super tour met mooie indrukken. Dank je wel voor het delen.

  vertaald doorOrigineel tonen
  • 5 december 2021

Dit vind je misschien ook leuk

GranGuanche Audax Trail − Mijn eerste ultra race

Mountainbike Collectie by

 erwinsikkens_com

Bergwandelingen op de Canarische Eilanden
Bergwandel Collectie van
komoot
MTB-routes rond Las Palmas de Gran Canaria
Mountainbike Collectie van
komoot
Fietsroutes rond Las Palmas de Gran Canaria
Toerfiets Collectie van
komoot
erwinsikkens_com

GranGuanche: Stage 3, Gran Canaria − Tough ride, too little sleep

Wat we bieden

Inspiratie
GebruiksvoorwaardenPrivacybeleidCommunityrichtlijnenBeloning voor het vinden van security vulnerabilities Bedrijfsinformatie