komoot

erwinsikkens_com gebruikte komoot op dit avontuur!

Beleef vandaag nog je eigen avontuur met de #1 outdoor-app.

erwinsikkens_com

GranGuanche: Stage 2, Fuerteventura − 26 hours in the saddle and going...

GranGuanche: Stage 2, Fuerteventura − 26 hours in the saddle and going...

09:19
157 km
16,8 km/h
2.440 m
2.460 m

Tour overzicht

Startpunt
14,3 km
17,8 km
18,7 km
27,9 km
28,7 km
31,6 km
35,8 km
44,9 km
55,1 km
57,2 km
57,3 km
74,3 km
80,6 km
82,4 km
87,1 km
88,6 km
105 km
130 km
157 km
Bestemming

Kaart

loading

Tour-profiel

Klik hieronder en versleep de cursor om details voor een bepaald deel van de Tour te zien.

Snelheidsprofiel

Klik hieronder en versleep de cursor om details voor een bepaald deel van de Tour te zien.

erwinsikkens_com heeft gemountainbiket.

21 november 2021

Reacties

 • erwinsikkens_com

  Iets meer dan 10 minuten heb ik mijn ogen open gehad op de veerboot naar Fuerteventura. Maar de overtocht is helaas kort en had van mij veel langer mogen duren. Het is speciaal om hier nu al te zijn. Het eerste daglicht van dag één en ik sta al samen met de grote jongens en meiden op het tweede eiland. Wel met meer vermoeidheid dan de rest, lijkt het.

  Ik hoor bij aankomst verhalen om me heen. Sommigen opperen om Fuerteventura met z'n 160 zware onverharde kilometers ook in een keer te rijden en zelfs de laatste veerpont van de middag te halen. Ik weet al direct dat dit voor mij onhaalbaar is en kies er voor om alleen te vertrekken richting het volgende dorp, 15 km verderop.In dat dorp rust ik voor het eerste echt sinds de start van de race de avond ervoor. Ik zit langer dan een uur bij een koffietentje en al snel zit ik daar niet meer alleen. Julien uit Frankrijk en Marco uit Italië komen bij me zitten. We rusten wat en samen met Marco doe ik boodschappen bij de lokale supermarkt. De komende tientallen kilometers zullen zonder bevoorradingsmogelijkheden zijn.

  We vervolgen de route langs de kust. Ook Fuerteventura is prachtig! Het heeft overeenkomsten met Lanzarote, maar is toch anders. De kale stukken komen overeen, maar het landschap doet warmer aan. Het lijkt een beetje als de Marokkaanse woestijn rondom het Atlasgebergte. Ik voel dezelfde warmte en ook hier is gebrek aan schaduw.

  We fietsen en de kilometers vliegen, rollen en kruipen voorbij. De kilometers worden zwaarder en ik wissel het fietsen af met een tussenstop in de spaarzame schaduw. Het deel langs de kust dat maar op en neer blijft gaan valt me zwaar, maar is geweldig (zie Highlight). Mijn energie is laag en de constante steile klimmetjes gaan in mijn benen en hoofd zitten. Het worden steeds meer hike-a-bikes die ik in afwisselende samenstelling doe. Soms alleen, soms met Julien en Marco en even later met Loek en Nol, de Fat Pigeons die bij me aanhaakten en duidelijk frisser zijn dan ik.

  Ik slaap tussendoor kort op een stenen ondergrond. Na 20 minuten wekt Julien me. Het sociale component in een race als deze is prachtig. Ondanks dat het self-supported is, zit je allemaal in hetzelfde schuitje.

  Langzaam valt de avond en dan is het echt donker. Ik fiets nog steeds en heb geen plan. Het voelt niet meer dan logisch om door te fietsen naar de zuidelijke haven van het eiland, daar wat slaap te pakken en dan in de morgen de eerste veerboot naar Gran Canaria te pakken.

  En zo geschiedde. Rond middernacht kom ik samen met Marco aan in het havendorp Morro Jable, waar we samen een vuige B&B delen.

  Ik voel de veren van het matras in mijn rug steken maar val toch direct in slaap. Nog geen 4 uur later gaat de wekker. Ik lig ver voor op mijn eigen schema, maar deze slaap was echt veel te kort.

  ----
  Nieuwsgierig naar de rest van mijn GranGuanche avontuur op de Canarische Eilanden? Bekijk dan mijn komoot Collectie voor het hele avontuur! komoot.nl/collection/1373853

  • 4 december 2021

 • Bouke Voorthuis

  Wat een gaaf avontuur!

  • 5 december 2021

Dit vind je misschien ook leuk

GranGuanche Audax Trail − Mijn eerste ultra race

Mountainbike Collectie by

 erwinsikkens_com

Wandelen rond La Oliva
Wandel Collectie van
komoot
Hardlooproutes rond La Oliva
Hardloop Collectie van
komoot
Bergwandelingen op de Canarische Eilanden
Bergwandel Collectie van
komoot
MTB-routes rond La Oliva
Mountainbike Collectie van
komoot
Wielrenroutes rond La Oliva
Wielren Collectie van
komoot
Fietsroutes rond La Oliva
Toerfiets Collectie van
komoot
erwinsikkens_com

GranGuanche: Stage 2, Fuerteventura − 26 hours in the saddle and going...

Wat we bieden

Inspiratie
GebruiksvoorwaardenPrivacybeleidCommunityrichtlijnenBeloning voor het vinden van security vulnerabilities Bedrijfsinformatie