komoot
 • Inspiratie
 • Routeplanner
 • Features
Inspiratie

Van de gebaande paden af

Uitgelicht

Van de gebaande paden af

Foto: Michael Matti, CC BY-NC-ND 2.0


Soms wil je gewoon dat grootse avontuur. Ver weg. Urenlang moeten plannen. Paklijsten, vergunningen, nauwkeurige organisatie. En toch: onzekerheid. Dat is juist wat het interessant maakt. Omdat echt avontuur niet makkelijk te vinden is in de beschaafde wereld. Een tip van ons: hoe minder informatie, artikelen, of google-recensies je online kunt vinden, hoe dichter je bij je bestemming bent. Maar dat betekent niet dat je zomaar in het diepe moet springen. Om je te helpen hebben we onze favoriete avonturiers gevraagd hun reis met ons te delen. Het resultaat is een aantal hele speciale Collecties. Hiermee is de helft van het planproces al voor je gedaan.

We hebben onze favoriete avonturiers gevraagd om hun reis met ons te delen. Het resultaat is een aantal hele speciale Collecties.

Avonturen voor jou

Kies uit onze kant-en-klare Collecties boordevol handige informatie en zorgvuldig uitgekozen Tours, gemaakt door outdoorliefhebbers zoals jij.

The Himalayas — mountain biking on the roof of the world

Mountainbike Collectie van komoot

Ring of Kerry – Een magisch Iers weekend

Wielren Collectie van Martin Donat

Morocco — cycling through the Atlas Mountains

Toerfiets Collectie van 8bar bikes

Mountain biking in the deep wilderness of Georgia

Mountainbike Collectie van komoot

3 days of bikepacking on La Réunion

Toerfiets Collectie van komoot

Epic day hikes around the globe

Wandel Collectie van komoot

Kyrgyzstan — bikepacking in the wild east

Mountainbike Collectie van komoot

Isle of Arran — trails, bikes and the sea

Toerfiets Collectie van komoot

Waar moet ik beginnen?

Als het makkelijk zou zijn, zou iedereen het wel doen. Laat je dus niet ontmoedigen als je niet meteen weet waar je moet beginnen. Dit betekent niet dat het niks voor jou is. Niemand wordt immers als avonturier geboren. Doe je onderzoek grondig en naarmate je meer ervaring krijgt, bouw je in de loop van de tijd ook je eigen kennis op.

En luister naar je eigen stem. Wat zie je als je je ogen sluit? Wat wil je bereiken? Probeer het onder woorden te brengen. Schrijf het op. En begin dan onderzoek te doen. Internet, boeken, vrienden. Als je een doel hebt gevonden is het balletje aan het rollen en zal elke stap van het planproces verder automatisch gaan. Zo lang je je maar niet laat afleiden en het écht wilt.

Niemand wordt als avonturier geboren. Doe je onderzoek grondig en naarmate je meer ervaring krijgt, bouw je in de loop van de tijd ook je eigen kennis op.

Basisuitrusting

Waar de reis je ook brengt, dit zijn enkele basisbenodigdheden die je altijd bij je zou moeten hebben:

 • Regenjas
 • Zakmes
 • Spork
 • Hoofdlamp
 • EHBO-set (incl. medicijnen en pincet)
 • Duct tape
 • Pen & papier
 • De komoot app (logisch!)

Vind je dit leuk? Deel het met je vrienden!

Ontdek meer van de wereld