komoot
  • Routes
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Zweden
Skåne
Svalöv

Odensjön

Odensjön

Toerfiets Highlight

Aanbevolen door 4 fietsers

Deze Highlight is in een beschermd gebied

Controleer de lokale regels voor: Söderåsens nationalpark

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Svalöv, Skåne, Zweden

Beste fietsroutes naar Odensjön
Tips
  • Het Odensjön is een bezoek waard vanwege de fantastische ligging en de andere vorm. Er is echter meer te zien dan alleen een rond meer. In de hellingen zelf zie je sneeuwnissen (ondiepe nissen), fantastische steile hellingen en een grot (overhang). Het meer is een zeer populaire bestemming.
    Je kunt in het meer zwemmen, maar het wordt snel diep en de bodem is rotsachtig en modderig. Er zijn verschillende barbecueplekken en een afdak. In de zomer organiseert Kultur i Natur concerten met bekende artiesten in Odensjön. Het evenement wordt dan ook zeer goed bezocht.
    Odensjön is een bijna perfect cirkelvormig grondwatermeer aan de rand van de gemeente Röstånga. Het ligt in het verdiepte deel van een spleetvallei in noord-zuid richting. Het meer staat bekend om zijn vorm en er zijn veel mythen geweest over de vorming en geschiedenis ervan. Er is onder andere altijd gezegd dat het meer bodemloos is.
    Het meer van Odense heeft kristalhelder water en is 19 meter diep. Het water op de bodem behoudt een temperatuur van ca. 6-8 graden. Dat de temperatuur het hele jaar door zo gelijkmatig is, komt doordat het meer zijn water onttrekt aan het drainerende grondwater en relatief diep is. Het wateroppervlak ligt 60 meter boven zeeniveau en het plateau ligt ongeveer 100 meter boven zeeniveau.
    Verdere informatie:
    svalov.se/bo-bygg--miljo/natur-och-miljo/naturen-i-svalovs-kommun/geologi/4.-odensjon.html

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 18 september 2019

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Svalöv, Skåne, Zweden

Weerbericht - Svalöv
loading