komoot
  • Inspiratie
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Roemenië
Constanța

Topsseum Traiani Grosse Römische Geschichte

Inspiratie
Bezienswaardigheden
Roemenië
Constanța

Topsseum Traiani Grosse Römische Geschichte

Topsseum Traiani Grosse Römische Geschichte

Toerfiets Highlight

Aanbevolen door 2 fietsers

Fietsen is niet toegestaan op deze locatie

Hier zal je van je fiets moeten afstappen.

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Constanța, Roemenië

Beste fietsroutes naar Topsseum Traiani Grosse Römische Geschichte
Tips
  • Het Tropaeum Traiani is de kopie uit 1977 van een monument in het Romeinse Civitas Tropaensium (plaats van het moderne Adamclisi, Roemenië), gebouwd in 109 in het toenmalige Moesia Inferior, ter herdenking van de overwinning van de Romeinse keizer Trajanus op de Daciërs, in de winter van 101-102, in de slag bij Adamclisi. Vóór de bouw van Trajanus stond daar een altaar, op de muren waarvan de namen waren gegraveerd van de 3000 legionairs en auxilia (militairen) die waren omgekomen "vechtend voor de Republiek". (Latijn: Tropaeum uit het Grieks: Tropaion, bron van het Engels: "trofee").
    Het monument van Trajanus is geïnspireerd op het mausoleum van Augustus en werd in 107/108 na Christus opgedragen aan Mars Ultor. Op het monument waren 54 metopen die Romeinse legioenen uitbeelden die vechten tegen vijanden; de meeste van deze metopen worden bewaard in het nabijgelegen museum. Het monument moest een waarschuwing zijn voor de stammen buiten deze nieuw veroverde provincie.
    Tegen de 20e eeuw werd het monument teruggebracht tot een heuvel van steen en mortel, met een groot aantal van de originele bas-reliëfs verspreid. Het huidige gebouw is een reconstructie uit 1977. Het nabijgelegen museum bevat veel archeologische voorwerpen, waaronder delen van het oorspronkelijke Romeinse monument. Van de oorspronkelijke 54 metopen zijn er 48 in het museum en 1 in Istanbul. en.wikipedia.org/wiki/Tropaeum_Traiani

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 14 mei 2020

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Constanța, Roemenië

Weerbericht - Constanța
loading