komoot
  • Routes
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Zweden
Skåne
Lomma

Borgeby slott / castle

Borgeby slott / castle

Toerfiets Highlight

Aanbevolen door 3 fietsers

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Lomma, Skåne, Zweden

Beste fietsroutes naar Borgeby slott / castle
Tips
  • Borgeby Castle ligt tussen de dorpen Bjärred en Löddeköpinge, ongeveer 12 kilometer ten noorden van Lomma. Het eens zo machtige kasteel met zijn meer dan duizendjarige geschiedenis is ook de thuisbasis van het Norlindmuseet.
    Het huidige hoofdgebouw van kasteel Borgeby dateert uit de periode rond 1550. Het poortgebouw werd gebouwd in de 13e eeuw. In de tuin van het kasteel staat de enorme toren Börjes verscheurd. Het stamt uit ongeveer 1450 en bevatte ooit de privévertrekken van de aartsbisschop van Lund. De toren was verbonden met de rest van het kasteel door een vleugel die vandaag niet meer bestaat.
    Het kasteel is een monumentaal pand en toegankelijk voor het publiek. De verschillende zalen worden verhuurd voor vergaderingen, seminars, bedrijfs- en familiefeesten en diverse culturele evenementen. In de zomermaanden is er een klein en gezellig café.In het meerdere verdiepingen tellende poortgebouw van het kasteel vind je het Norlindmuseet. De beroemde kunstenaar Ernst Norlind had zijn atelier en een galerie in het pand en verzamelde een uitgebreide kunst- en literatuurcollectie. De Hanna en Ernst Norlind Stichting opende het museum in 1988. Het presenteert een uitgebreide collectie over het leven van Ernst Norlind. (Guidebook-Sweden.com)

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 1 augustus 2019

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Lomma, Skåne, Zweden

Weerbericht - Lomma
loading