Obere Bächenalp - Alpbeiz
Obere Bächenalp - Alpbeiz
Wandel Highlight
Locatie: Ebnat-Kappel, Toggenburg, St. Gallen, Oost-Switzerland, Zwitserland
Zelfs als ik niet zo'n fan van Schlorzi ben, als het al wordt aanbevolen, moet je het proberen. Het gleed vrij goed uit en was snel weg, dus een kleine zonde waard, zelfs omdat het geen liefdesaffaire was. 😇Ingrediënten voor 4 - 6 personen
DEEG
400 g witte bloem, 1 theelepel zout, 50 g boter, 1 ei, 2,5 dl melk, 20 g gist, 1 snufje suikerSCHLORZIMASSE
500 g gedroogde peren, wat ruwe suiker, 1 snufje kruidnagel en kaneelpoeder, 1-2 el citroensap, 1 el kers
ROOMCOATING 2 dl room, 2 dl room kwark, 1 losgeklopt ei, wat kaneelpoeder en nootmuskaat, een beetje suiker, eventueel vanillesuikerVOORBEREIDING
Week de gedroogde peren een paar uur en maal ze daarna fijn met een hakmolen of staafmixer. Meng de massa met de andere ingrediënten; zorg dat het vochtig blijft. Combineer de deegingrediënten en kneed tot een deeg.VOORBEREIDING
Rol het deeg uit en leg op een bakplaat. Verdeel de Schlorzimasse er gelijkmatig over. Giet de room erover zodat de hele Schlorzimasse bedekt is. Bak ongeveer 40 minuten in de oven op 180°C op de onderste gleuf tot de topping lichtbruin is.Bron: Bloderchäs & Schlorziflade, Toggenburger Verlag
4 juni 2020
Echt leuke alpine gastvrouw & ja, fantastische Schlorzi Flade - in zeer smakelijke lokale perencake?
9 juli 2019
Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!