komoot
  • Routes
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Duitsland
Beijeren
Upper Franconia
Wunsiedel im Fichtelgebirge
Wunsiedel

Fichtelgebirgsbrunnen

Fichtelgebirgsbrunnen

Nordic Walking Highlight

Aanbevolen door Andrea und Huskys 🐺

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Wunsiedel, Wunsiedel im Fichtelgebirge, Upper Franconia, Beijeren, Duitsland

Beste Tours naar Fichtelgebirgsbrunnen
Tips
  • Op 1 mei 1985 kreeg Wunsiedel nog een fontein bij het nieuwe districtskantoorgebouw. Het idee achter het ontwerp is om het Fichtelgebergte weer te geven in de vorm van een plastic kaart. Schneeberg, Ochsenkopf, Hohe Matze, Kösseine, Kornberg, Waldstein en Epprechtstein, de meest opvallende verhogingen, worden vertegenwoordigd door rotsblokken die in hoefijzervorm zijn gerangschikt volgens de topografische locatie. De verschillende stenen zijn uit de betreffende bergen geselecteerd en vervolgens hierheen gebracht. Bij het selecteren van de rotsblokken was het belangrijk dat hun grootte en vorm zo dicht mogelijk bij het uiterlijk van het afgebeelde Fichtelgebirge kwamen.
    Het bijzondere aan de fontein is dat deze inzicht geeft in het interieur van het Fichtelgebirge. Om dit te bereiken werden de rotsblokken opengezaagd, een plak uit de vier belangrijkste bergen genomen en de snijvlakken gepolijst.
    Dit betekent dat de kleur en het patroon van de verschillende rotsen duidelijk zichtbaar zijn en dat de schoonheid die verborgen zit achter de ruwe schil van de granieten rotsblokken zichtbaar wordt voor het oog.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 3 april 2024

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Wunsiedel, Wunsiedel im Fichtelgebirge, Upper Franconia, Beijeren, Duitsland

Weerbericht - Wunsiedel
loading