komoot
  • Routes
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Italië
Livorno

villa Gamba

villa Gamba

Toerfiets Highlight

Aanbevolen door Ciclosofista

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Livorno, Italië

Beste fietsroutes naar villa Gamba
Tips
  • Villa Gamba is, omdat het in een privégebied ligt, volgens Komoot te bereiken vanaf de Viale del Tirreno via een moeilijk en kronkelig pad dat feitelijk verdwaalt in het struikgewas, of vanaf een onverharde weg die langs de begraafplaats van Antignano loopt, maar is eveneens afgesloten door een privé-eigendom. In werkelijkheid is het weggetje dat begint vanaf de onderdoorgang van Via del Littorale 255 niet geblokkeerd en kan worden gevolgd tot aan de poort van de villa.Villa (Niccolai-)Gamba: gebouwd op de overblijfselen van een jachthuis van Cosimo I dei Medici, het is een van de weinige die niet in verval is geraakt; tegenwoordig is het een privébezit van de afstammelingen van de oude eigenaren.
    Gelegen in een bosrijke, panoramische omgeving op de eerste hellingen die oprijzen van de Via del Littorale richting Monteburrone, grenst het aan het natuurreservaat Calafuria.
    Tobias Smollett, een Schotse schrijver, trok zich van 1769 tot 1771 terug in deze villa, de laatste jaren voordat hij stierf, en werd begraven op de Engelse begraafplaats in Via Verdi, waar zijn graf een van de mooiste is. Een plaquette op de gevel van de villa herdenkt het verblijf van Smollett hier, waar hij de roman "The Expedition of Humphry Clinker" schreef.
    De villa die oorspronkelijk "il Giardino" heette, dankt zijn naam aan de adellijke Gamba-familie die het vanaf 1820 in eigendom had. De naam Gamba wordt ook herinnerd omdat jaren later Teresa, de zus van graaf Pietro Gamba, vriend van George Byron, de minnaar werd van de beroemde Engelse dichter die in 1822 niet ver daarvandaan woonde, in Villa Dupouy.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 26 maart 2024

  • Om het te bereiken, onmiddellijk na de splitsing van de oude Aurelia tussen de Via del Littorale en de kustweg op nr. Bij nummer 255 gaat u de onderdoorgang in en volgt u de weg ongeveer 400 meter. Sla dan linksaf een smalle bergopwaartse weg op voor nog eens 300 meter. Vreemd genoeg staat de Komoot-kaart, hoewel deze het laatste stuk van de route weergeeft, niet toe dat deze zelfs te voet begaanbaar is.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 3 dagen geleden

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Livorno, Italië

Weerbericht - Livorno
loading