komoot
  • Routes
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Polen
Lubusz Voivodeship
Myślibórz
Barlinek

Folwark Strąpie

Folwark Strąpie

Toerfiets Highlight

Aanbevolen door Endriu XC

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Barlinek, Myślibórz, Lubusz Voivodeship, Polen

Beste fietsroutes naar Folwark Strąpie
Tips
  • Het zuidelijke deel van het dorp wordt ingenomen door een park en een landhuiscomplex. Het herenhuis van één verdieping met een mansardedak dateert uit de 19e eeuw. Het landhuiscomplex, opgenomen in het monumentenregister, dateert uit de 17e en 18e eeuw, waarbij de belangrijkste ruimtelijke compositie ontstond in het begin van de 19e eeuw. Destijds behoorde het landgoed toe aan majoor von Lebbin, de oprichter van het landhuis en het park.
    Vanaf het midden van de 19e eeuw was het landgoed eigendom van de familie Wöller, wat heeft bijgedragen aan de belangrijke ontwikkeling van de boerderij. De rode bakstenen boerderijgebouwen dateren uit het begin van de 19e en 20e eeuw. Het boerderijgebouwencomplex omvat de volgende elementen: - in de westelijke muur - een veestal met toren (duiventil) uit het 4e kwart van de 19e eeuw;
    - in de noordelijke muur - een distilleerderij uit 1893;
    - in de oostmuur - een vee- en opslaggebouw uit het 4e kwart van de 19e eeuw, schaapskooien uit 1889 en het 4e kwart van de 19e eeuw;
    - in de zuidelijke muur - een woon- en boerderijgebouw uit het begin van de 19e eeuw 20e-eeuwse, bakstenen gebouwen met een eclectisch architectonisch ontwerp (met overwegend neogotische elementen). Aan de zuidkant van de boerderij werd omstreeks 1905 een kerk gebouwd.
    Het landhuis- en paleiscomplex in Strąpie is het grootste en best bewaarde bouwwerk van dit type in de wijk Myślibórz. Het is een compact functioneel, ruimtelijk en compositorisch geheel.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 9 maart 2024

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Barlinek, Myślibórz, Lubusz Voivodeship, Polen

Weerbericht - Barlinek
loading