komoot
  • Routes
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Italië
Cagliari
Assèmini/Assemini

Parco naturale regionale di Gutturu Mannu

Parco naturale regionale di Gutturu Mannu

Wandel Highlight

Aanbevolen door 2 wandelaars

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Assèmini/Assemini, Cagliari, Italië

Beste hikes naar Parco naturale regionale di Gutturu Mannu
Tips
  • Het gebied van het regionale natuurpark Gutturu Mannu strekt zich uit over het grondgebied van tien gemeenten in het zuidwesten van Sardinië: Pula, Villa San Pietro, Siliqua, Domus De Maria, Uta, Assemini, Santadi, Capoterra, Sarroch en Teulada.Het park heeft drie poorten:
    • Santadi bij Pantaleo,
    • Pula bij Pixinamanna
    • Uta nabij Santa Lucia
    De naam van het park is etymologisch afgeleid van “grote kloof”. De opeenvolging van pieken waaruit het park bestaat, draagt ​​bij aan de keuze van de naam en vertegenwoordigt ook een van de belangrijkste kenmerken van het park.De Rio Is Cioffus-kloof is een kloof vol wilde vegetatie, bestaande uit bijna verticale roodachtige wanden. Tijdens het regenseizoen vult de kloof zich met water, waardoor natuurlijke vijvers ontstaan. De karakteristieke Faraglioni van Punta Calamixi zijn granieten torens die samen met een dicht bos de gelijknamige kloof in het bos van Is Cannoneris sieren.De berg Is Caravius ​​is met 1116 m de hoogste van het park. De top is volledig bedekt met bossen en de naam “is caravius” betekent “de meidoorn”.Mount Lattias heeft een onderscheidend uiterlijk omdat het bestaat uit een reeks torens die een twee kilometer lange heuvelrug vormen. Het dankt zijn naam aan het feit dat lattia ‘salade’ betekent in het Sardijns-Campidanees. In de geulen bevinden zich de laatste stroken oerbos.Vanaf Punta Sebera heb je een adembenemend uitzicht: je kunt vanaf de Golf van Cagliari tot aan de zuidwestkust van Sardinië kijken en ook het eiland Sant'Antioco zien liggen.Daarnaast stromen er ook belangrijke waterlopen en watervallen door het park.
    De Rio Gutturu Mannu, de belangrijkste waterloop van het park, ontstaat uit de samenvloeiing van vier stromen die hun oorsprong vinden op de hellingen van de hoogste bergen.
    De prachtige Su Spistiddadroxiu waterval is het resultaat van een sprong in de leegte tussen de granieten rotsen van de Rio Fenugus. In de oudheid voorzag de eeuwige bron van Mitza Fanebas van water voor de inwoners van het Nuraghische dorp Fanebas, waarvan de ruïnes nu volledig omgeven zijn door een dicht steeneikenbos.Bron: parcogutturumannu.it/natura/il-parco

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 24 oktober 2023

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Assèmini/Assemini, Cagliari, Italië

Weerbericht - Assèmini/Assemini
loading