komoot
  • Routes
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Natuurmonumenten
Verenigd Koninkrijk
Noord-Ireland

Down

Islandbane

Ringhaddy geluid

Ringhaddy geluid

Toerfiets Highlight

Aanbevolen door sm milligan

Deze Highlight is in een beschermd gebied

Controleer de lokale regels voor: Strangford & Lecale AONB

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Islandbane, Down, Noord-Ireland, Verenigd Koninkrijk

Beste fietsroutes naar Ringhaddy geluid
Tips
  • Ringhaddy Sound ligt aan de westelijke oever van Strangford Lough, ten westen van Islandmore. Met zijn ongewoon gezwollen heuvels is het een waar genot om te fietsen. Daal af in het geluid en geniet van de sfeer. Een kasteelruïne en een kerk liggen verderop op het schiereiland, maar helaas bevinden ze zich op privéterrein. Het is echter mogelijk om toegang via de grondeigenaar te regelen. Er is ook een mooie ligplaats met een botenclub die indien nodig over alle faciliteiten beschikt.



    Hier volgt iets over het kasteel.

    Dit is een van de meest volledig overgebleven torenhuizen in de provincie, met behoud van de gevels en voorheen een origineel houten raam. Er waren minstens twee hoofdfasen van de bouw op deze locatie. De begane grond, die een stenen gewelf had, dateert uit de 15e eeuw, terwijl de bovenste delen rond 1600 werden herbouwd. Het is rechthoekig van opzet met kleine torentjes in het noordoosten en

    zuidwestelijke hoeken, één met de trap en de andere met een latrinegoot. Er zijn grote open haarden op de eerste en tweede verdieping en een zolder in het dak. Aan de oostkant steekt een opvallende stenen regenwateruitloop uit.

    Het kasteel lijkt in het begin van de 16e eeuw tussen Bryan McArt en de Engelsen van eigenaar te zijn veranderd, en het is waarschijnlijk dat het eerdere kasteel het bolwerk van McArt was, dat werd verwaarloosd toen hij zich terugtrok en werd herbouwd door de nieuwe Engelse eigenaar. Onderwateronderzoek heeft de aanwezigheid van een stenen scheepshelling naast het kasteel bevestigd, en het watertransport was op deze locatie duidelijk van groot belang.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 29 augustus 2023

  • Zo'n 100 meter verderop is een aanlegsteiger met een Boat Club, met voorzieningen indien nodig.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 17 augustus 2023

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Islandbane, Down, Noord-Ireland, Verenigd Koninkrijk

Weerbericht - Islandbane
loading