komoot
  • Routes
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Tsjechië
Noordwesten
Karlovarský kraj

Modrakotva

Modrakotva

Wandel Highlight

Aanbevolen door 4 wandelaars

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Karlovarský kraj, Noordwesten, Tsjechië

Beste hikes naar Modrakotva
Tips
  • In het dorp Modrá Kotva (Blauwe Anker) kom je verschillende overblijfselen tegen van middeleeuwse ondergrondse mijnbouw - pings, begraven tunnelmonden, overwoekerde afvalstortplaatsen, etc. Zo kom je geleidelijk door relatief moeilijk terrein naar het centrum van lokaal erts mijnbouw - naar de tunnels “Maria Sacrifice” en “Florian”.
    Als u verder gaat, komt u na een paar kilometer in het centrum van de middeleeuwse ertswinning, ten westen van Bleistadt.
    Nestor, de Tsjechoslowaakse mineraloog Jan Hus Bernard, classificeert in zijn werk "Mineralogie van Tsjechoslowakije" het lokale afzettingsgebied in het mijnerogene gebied van West-Bohemen (gevormd door anorganische processen). Het is mogelijk om nauwkeuriger te bepalen dat de ertsafzettingen rond de The de steden Bleistadt (Olovi), Pichlberg (Bouší) en Rothau (Rotava) liggen op de grens met een ander minerogenetisch gebied - het Ertsgebergte en het Kaiserwald. H. Bernard classificeert de plaatselijke aderen als de hydrothermale erts-minerale formatie p-pol (laat polymetallisch), d.w.z. de formatie met het voorkomen van lood- en zinkerts (mogelijk inclusief zilver- of kopererts). Het Bleistadt-gebied is het bekendste gebied met de p-pol-formatie in het westelijke Ertsgebergte gevonden in dit gebied. Op basis van de richting van de aderen kunnen we zien dat hier vooral de middernachtaders (noord-zuidrichting) en ochtendaders aanwezig waren.Tekst van het informatiebord

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 2 mei 2024

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Karlovarský kraj, Noordwesten, Tsjechië

Weerbericht - Karlovarský kraj
loading