komoot
  • Routes
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Duitsland
Beijeren
Upper Franconia
Wunsiedel im Fichtelgebirge
Röslau

Katholische Kirche Röslau

Katholische Kirche Röslau

Wandel Highlight

Aanbevolen door 7 wandelaars

Deze Highlight is in een beschermd gebied

Controleer de lokale regels voor: Naturpark Fichtelgebirge

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Röslau, Wunsiedel im Fichtelgebirge, Upper Franconia, Beijeren, Duitsland

Beste hikes naar Katholische Kirche Röslau
Tips
  • In 1953 werd de katholieke kerk ter ere van de "Heilige Drie-eenheid en Johannes de Doper" ingehuldigd. In 2001 werd de parochiekerk volledig gerenoveerd en in september 2003 werd het 50-jarig jubileum van de wijding gevierd met een feestelijke dienst met hulpbisschop Vinzenz Guggenberger van Regensburg.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 4 september 2018

  • Johannes de Doper (ook wel Johannes Baptist), aan wie deze kerk in Röslau (naast de Heilige Drie-eenheid) is gewijd, staat - net als Sint-Jozef - op de drempel van het Oude naar het Nieuwe Testament. Zijn ouders zijn Zacharias en Elisabeth, na de verkondiging van de Menswording door haar, bezoekt de Moeder Gods haar verwante Elisabeth, die op hoge leeftijd een zoon zal baren, namelijk Johannes de Doper. Hij is zes maanden ouder dan Jezus en wordt beschouwd als zijn voorloper/pionier. Hij leeft in de woestijn, predikt de bekering van zonden aan de Joodse bevolking en doopt ze in de Jordaan, daar komt ook Jezus om gedoopt te worden, en hij wordt vervuld met de Heilige Geest, die uit de hemel op hem neerdaalt.
    De feestdag van Johannes de Doper (Baptist) in de heiligenkalender is op 24 juni, precies zes maanden voor 'Kerstavond'.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 12 september 2021

  • Op 27 juni 1950 kon Pastor Josef Starkinger de notaris Dr. Josef Knab in Kirchenlamitz sluit het koopcontract voor het onroerend goed op de zogenaamde "Schwammenbühl".De bouw van de kerk begon meteen en op 27 augustus werd de eerste steen gelegd. In december 1950 verleende aartsbisschop Michael Buchberger toestemming om de kerstmis aan het einde van het Heilig Jaar te vieren in de kerk, die al in de schelp was afgewerkt. In het najaar van 1951 kon de voltooiing van de bouwwerkzaamheden aan Regensburg worden gemeld en om de wijding worden gevraagd.De prehistorie van de bouw van de kerk en verdere informatie vindt u onder de volgende link:
    Bron:
    fichtelgebirge.bayern-online.de/die-region/staedte-und-gemeinden/roeslau/sehenswerte/kirchen/katholische-kirche

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 3 januari 2019

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Röslau, Wunsiedel im Fichtelgebirge, Upper Franconia, Beijeren, Duitsland

Weerbericht - Röslau
loading