komoot
  • Routes
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Spanje
Castilië-La Mancha
Ciudad Real
Campo De Calatrava
Bolaños de Calatrava

Castillo de Doña Berenguela

Castillo de Doña Berenguela

Mountainbike Highlight

Aanbevolen door 6 mountainbikers

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Bolaños de Calatrava, Campo De Calatrava, Ciudad Real, Castilië-La Mancha, Spanje

Beste mountainbikeroutes naar Castillo de Doña Berenguela
Tips
  • Momenteel doet dit kasteel, dat dateert uit de 13e eeuw, dienst als museum en heeft het panelen met QR-codes om naar een audiogids in het Spaans en Engels te luisteren. Evenzo vallen de gedramatiseerde bezoeken en de rondleidingen op, waarin u de uitgestrekte muur kunt bezichtigen.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 19 februari 2023

  • De originele constructie komt overeen met de moslims die het gebied domineerden in de 12e eeuw, hoewel gevonden overblijfselen aangeven dat het, zoals gewoonlijk, werd gebouwd op de plaats van Romeinse en Visigotische constructies. Het fort beschermde de communicatieroutes die Toledo met Córdoba verbond. Na de slag om Las Navas de Tolosa in 1212 hield het gebied op grens te zijn en begon het opnieuw bevolkt te worden. Het kasteel komt vervolgens in handen van koning Alfonso VIII, die het ter gelegenheid van haar huwelijk aan zijn dochter Doña Berenguela schenkt.

    In 1229 schonk Doña Berenguela het kasteel aan de Militaire Orde van Calatrava, en in 1537 werd het het hoofdkwartier van de Bolaños Commanderij, waarbij de structuur werd aangepast aan de nieuwe administratieve functies. Tijdens de confiscatie van Madoz in 1864 ging het kasteel na een veiling in particuliere handen over en is het momenteel eigendom van het gemeentehuis van Bolaños de Calatrava.

    Het kasteel heeft een typische structuur van een Arabisch fort met een vierhoekig plan. Oorspronkelijk had het vier torens, verbonden door een ommuring waarvan de borstwering was afgebakend met kantelen.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 21 februari 2023

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Bolaños de Calatrava, Campo De Calatrava, Ciudad Real, Castilië-La Mancha, Spanje

Weerbericht - Bolaños de Calatrava
loading