Käserei Stift Schlierbach
Käserei Stift Schlierbach
Wandel Highlight
Locatie: Schlierbach, Kirchdorf an der Krems, Opper-Oostenrijk, Oostenrijk
Het begon allemaal in 1924, toen de huidige grootste kloosterkaasmakerij van Europa werd opgericht door broeder Leonhard op St. Jacobsdag, 25 juli. Gespecialiseerd in de productie van zachte en halfharde kaas, is Klosterkäserei Schlierbach nu marktleider in het segment van zachte kaas met rode cultuur.Sinds 1999 worden er hartige biologische kaasspecialiteiten geproduceerd.
In 2008 zijn de kaasmeesters begonnen met het maken van kaasspecialiteiten van schapen- en geitenmelk. Het biologische assortiment van de kaasmakerij van het klooster Schlierbach is uitgebreid, waardoor er een nieuwe focus in het assortiment is ontstaan.Met de omschakeling naar een puur biologische bedrijfsvoering in 2012 zijn klanten in de toekomst verzekerd van toegang tot regionale voeding van de hoogste kwaliteit.Voordat u de abdij van Schlierbach binnengaat, volgt u een paar stappen van de Käsemaus - zoek naar het op een na volgende bord in de reeks "Op het spoor van kaas", direct naast de tanks.
Als hier een vrachtwagen op je af komt is dat heel normaal, want hier wordt de melk afgeleverd!
19 januari 2023
Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!