komoot
  • Routes
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Italië
Sicilië
Caltanissetta
Mazzarino

Chiesa Del Santissimo Crocifisso dell'Olmo - Mazzarino.

Inspiratie
Bezienswaardigheden
Italië
Sicilië
Caltanissetta
Mazzarino

Chiesa Del Santissimo Crocifisso dell'Olmo - Mazzarino.

Chiesa Del Santissimo Crocifisso dell'Olmo - Mazzarino.

Wandel Highlight

Aanbevolen door Gius-Mundo

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Mazzarino, Caltanissetta, Sicilië, Italië

Beste hikes naar Chiesa Del Santissimo Crocifisso dell'Olmo - Mazzarino.
Tips
  • De huidige kerk van de Santissimo Crocifisso dell'Olmo dateert uit 1756. Dezelfde site kende een primitieve structuur gewijd aan de Madonna dell'Itria en dateert uit de X-XI eeuw. Door de eeuwen heen kreeg de kerk andere namen:
    - Onze-Lieve-Vrouw van Genade
    - Kruisbeeld van de Gratiën;
    - Olmo-kruisbeeld.
    Volgens het nieuws dat de historicus Di Giorgio Ingala ontving, werd het allereerste gebouw (in Normandische stijl, met spitsbogen en historische gewelven) in opdracht van graaf Ruggero gemaakt om ervoor te zorgen dat het christelijk geloof zou worden herboren, een geloof dat was belemmerd door de overheersing van de Arabieren.
    In plaats daarvan werd de huidige tempel in de tweede helft van de 18e eeuw in gebruik genomen door de adellijke Filippo Bivona uit Messina, die aan de pest was ontsnapt en een diepe toewijding aan het kruisbeeld in Mazarin had ontwikkeld. Het was de markies die de bouw van de klokkentoren en de inrichting wilde (zoals blijkt uit het opschrift op de toegangsdeur van de kerk).De kerk bestaat uit drie beuken, het hoofdaltaar herbergt het houten kruisbeeld, terwijl in de twee zijbeuken altaren zijn die worden gedomineerd door schilderijen van bekwame fabrikanten.In het rechter gangpad zijn afgebeeld:
    - De Magdalena;
    -Onze-Lieve-Vrouw van Itria;
    -De Heilige Familie.
    Terwijl het linker gangpad wordt ingenomen door doeken die vertegenwoordigen:
    -Sint Michaël de Aartsengel;
    -Onze-Lieve-Vrouw van Monserrato;
    -Onze-Lieve-Vrouw van Genade.
    In de kelder bevinden zich nog steeds de overblijfselen van de eerste editie van de kerk, en zoals de meeste kerken uit die tijd, zijn de zeven gerangschikt in het enkele schip en een kamer naast het schip die wordt gebruikt als knekelhuis.
    Bron: Signoredellolmo.it

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 18 december 2022

  • De kerk van de SS.mo Crocifisso dell'Olmo is in mei open voor het publiek voor de vieringen ter ere van de mede-beschermheer van de stad, voor de begrafenissen van de medebroeders en tijdens de kerstperiode, wanneer de wieg wordt opgezet .

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 18 december 2022

  • Deze kerk, die is gewijd aan het Heilig Kruis (Latijn “Santa Croce”), ontleent haar bescherming aan het kruis waaraan Jezus Christus stierf. De verering van het Heilig Kruis gaat voor een groot deel terug op Sint-Helena, de moeder van keizer Constantijn de Grote (die het christendom als religie erkende na zijn overwinning op de “Milvische Brug” voor Rome en in het jaar 312 een lange tijd van vervolging eindigde met het Milanese ‘Tolerantie-edict’. In het begin van de vierde eeuw ondernam ze een pelgrimstocht naar het Heilige Land (Israël/Palestina) en bracht van daaruit talloze relikwieën mee naar Europa, waaronder het "Ware Kruis" waaraan Jezus Christus werd gekruisigd. Helena wordt daarom vaak afgebeeld met een kruis als attribuut.
    De kerk viert op 14 september het feest van de ontdekking, publieke presentatie en verering van het Heilig Kruis – genaamd “Verheffing van het Kruis”.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 9 september 2023

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Mazzarino, Caltanissetta, Sicilië, Italië

Weerbericht - Mazzarino
loading