komoot
  • Inspiratie
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Griekenland
Serres

Kerkini-See

Kerkini-See

Wandel Highlight

Aanbevolen door Lutz - Berlin

Deze Highlight is in een beschermd gebied

Controleer de lokale regels voor: Υγρότοπος Λίμνης Κερκίνης

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Serres, Griekenland

Beste hikes naar Kerkini-See
Tips
  • Het Kerkini-meer stuwt de rivier Strymonas (Struma) af vanuit Bulgarije. Het is een kunstmatig meer dat in 1932 is ontstaan uit een dam en in de loop van de tijd de omgeving heeft getransformeerd tot een waar paradijs. Het rustige, serene meer is een toevluchtsoord voor zowel vogels als mensen en is ideaal voor vogelspotten en vissen.
    Het oorspronkelijke doel van het Kerkini-meer was om het waterpeil van de Strymonas te regelen om overstromingen verder stroomafwaarts te voorkomen. Naast dit gebruik werd in de loop der jaren steeds meer water aan het Kerkini-meer onttrokken om landbouwgebieden langs de Strumas-vlakte en de Serres-Sidirokastro-vlakte te irrigeren. In 1982 is een nieuwe dam gebouwd als gevolg van de inmiddels lagere waterstand, mede door de sedimentaanvoer van de rivier de Strymonas en daarmee de verminderde capaciteit.
    Het Kerkini-meer wordt niet alleen gebruikt voor bescherming tegen overstromingen en voor het irrigeren van landbouwgrond, maar heeft zich ook ontwikkeld tot een belangrijke wetlandbiotoop. In en rond het Kerkini-meer leven 30 soorten zoetwatervissen en 300 soorten vogels. Naast vogels en vissen zijn er ook zeldzame dieren zoals wolven. Duizenden flamingo's die hier overwinteren zijn sinds de jaren negentig een hoogtepunt.
    Bron: Fragmenten uit de.wikipedia.org/wiki/Kerkini-See en discovergreece.com/de/macedonia/lake-kerkini

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 9 november 2022

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Serres, Griekenland

Weerbericht - Serres
loading