komoot
  • Routes
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Kroatië
Dubrovnik-Neretva

Spomenik Nike Lučića - Mrčevo

Spomenik Nike Lučića - Mrčevo

Wandel Highlight

Aanbevolen door Marijan Kudrna

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Dubrovnik-Neretva, Kroatië

Beste hikes naar Spomenik Nike Lučića - Mrčevo
Tips
  • Het laatste werk van de voortijdig en plotseling overleden Kroatische verdediger Nika Lučić, die vanwege zijn talent door zijn kameraden de bijnaam 'Artiest' kreeg. In 2021 voltooide hij het vlak voordat hij stierf.
    De lokale bevolking van Mrčevo nam deel aan het plaatsen van de stenen rots en het levensgrote geitenbeeld zelf, gemaakt van aluminium en met een gewicht van meer dan 200 kilogram, bij de ingang van Mrčevo. Het was een soort eerbetoon aan een man die geliefd was in zijn streek, een man die getooid was met liefde voor zijn vaderland en respect voor zijn geboorteland.
    "Het verhaal van de geit is een specifiek verhaal. Vroeger was het moeilijk om te leven in deze delen van ons land, op arm land, in de karst, mensen hadden vee, er waren geen normen waar we vandaag van genieten. Onze familie had ook geiten en een geit, en toen we de geiten verkochten, rende de geit weg en we hadden geen idee wat ermee gebeurde. En toen, na vier of vijf jaar, verscheen hij boven Trstenog, niemand wist waar hij vandaan kwam of hoe hij eruitzag. Toen hij het geblaat hoorde, ging mijn broer daarheen, nam een foto en begon met de creatie van een levensgrote sculptuur, gemaakt van aluminium. Hij was enigszins gefascineerd door dat verhaal over de geit. De sculptuur weegt meer dan 200 kilo. Toen Niko eraan begon, dachten we erover om hem ergens in onze huizen te plaatsen, maar toen Niko overleed, hebben we als familie afgesproken om hem op een openbare plek te plaatsen die ook een toeristische trekpleister van deze streek kan worden" - Ivo Lučić Mindžuha, broer van wijlen Niko.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 24 juli 2023

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Dubrovnik-Neretva, Kroatië

Weerbericht - Dubrovnik-Neretva
loading