komoot
  • Routes
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Italië
Toscane
Pisa
Castellina Marittima

Drie hoogte- en dieptepunten voor Rosignano (Livorno)

Inspiratie
Bezienswaardigheden
Italië
Toscane
Pisa
Castellina Marittima

Drie hoogte- en dieptepunten voor Rosignano (Livorno)

Drie hoogte- en dieptepunten voor Rosignano (Livorno)

Wielren Highlight (Segment)

Aanbevolen door 2 wielrenners

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Castellina Marittima, Pisa, Toscane, Italië

Beste wielrenroutes naar Drie hoogte- en dieptepunten voor Rosignano (Livorno)
Tips
  • Rosignano Mmo ligt bijna aan het einde van een heuvelrug die, beginnend bij Livorno, de oude kust Aurelia scheidt van de vlakte waarop de SR.206 Emilia loopt. Er zijn vier wegen die vanaf 206 omhoog gaan, twee vanaf de kust. Deze route loopt door ze allemaal zonder (bijna) overlapping, met als voordeel weinig of geen verkeer en een merkbare koelte dankzij de schaduw van de vegetatie en de tijd (tweede deel van de middag).
    Er zijn drie bergopwaartse secties; hetzelfde aantal afdalingen, in totaal 23-24 km, met de Aurelia als start- en eindpunt bij restaurant Accussì (ex-Bersagliere).
    Het eerste stuk, van via Serragrande, voert de langste klim met enkele uitdagende stukken (ongeveer 3 km en 150 m hoogte) naar de plaats La Maestà, aan de rand van Ros. mmm; hier ga je linksaf de Traversa Livornese op (de bergkamroute) en ga je 1,7 km verder tot je aan de rechterkant een agglomeratie vindt met een steile en aanvankelijk zeer smalle S-vormige weg.
    Dit tweede gedeelte, dat afdaalt naar Emilia (na 2,7 km met 220 m) is erg steil en de afdaling zou heel snel kunnen zijn als het wegdek beter zou worden onderhouden. De circulatie van auto's is echter praktisch afwezig en er is een opmerkelijk landschapsbeeld.
    Ga naar het zuiden op Emilia en neem na een zeer kort stuk een omweg naar rechts naar Rosignano langs de sp della Giunca. In dit derde deel is de klim constant en gemakkelijk (2,7 km met 120 m) met weidse uitzichten over de bossen en velden ingezaaid met granen.
    Als u weer de Livorno Traverse bereikt, rijdt u na een paar honderd meter de stad Ros. Acquabona sull'Emilia.
    Rijd zuidwaarts over Emilia totdat u het bord naar Rosignano bereikt dat (na 2,5 km en slechts 75 m) langzaam omhoog klimt naar de oostelijke rand van de stad. Als u niet geïnteresseerd bent om door het centrum te gaan, kunt u vanaf hier beginnen aan de afdaling die u (in 3,6 km met 80 m) richting Caletta brengt.
    Waterfonteinen van hoge kwaliteit zijn aanwezig in de kerk van Saints Giovanni Battista en Ilario, in Santa Croce en in Ros. Solvay, op Piazza Monte alla Rena

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 14 augustus 2022

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Castellina Marittima, Pisa, Toscane, Italië

Informatie

  • Afstand22,6 km
  • Stijging370 m
  • Downhill370 m
Weerbericht - Castellina Marittima
loading