komoot
  • Routes
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Italië
Piëmont
Asti

Grotwoningen Mombarone

Grotwoningen Mombarone

Wandel Highlight

Aanbevolen door 8 wandelaars

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Asti, Piëmont, Italië

Beste hikes naar Grotwoningen Mombarone
Tips
  • Op de heuvels van het Asti-gebied, in de plaats Carie di Mombarone, een klein gehucht ten noordwesten van Asti, uitgegraven in de dijk van de heuvels gevormd door zand-aarde afzettingen (tufsteen) zijn de grotwoningen . Dit zijn echte huizen, allemaal uitgerust met de beroemde " crotin " (kleine kelder), die dateren uit het begin van de 18e eeuw en bewoond waren tot het begin van de 20e eeuw. De laatste bewoners, waaraan de huizen hun naam ontlenen, waren “ Gisep d'Carie ” en “ barba mini ”. De huizen, weliswaar armoedig, maar voorzien van alle ' comfort ' van die tijd, versierd met gebruiksvoorwerpen, zijn door bakstenen muren in kamers verdeeld. De kamers zijn groot, het milde en droge klimaat van het gebied heeft hun bewoonbaarheid bevorderd en de overvloed aan waterbronnen in het gebied heeft overleven mogelijk gemaakt. De stal onderscheidt zich van de menselijke bewoning, gebouwd met een hellende vloer voor de afvoer van afvalwater en een kribbe uitgegraven in de tufsteen. De objecten van het dagelijkse werk zijn nog steeds aanwezig en goed bewaard gebleven. Naast de stal werd een waterput gemaakt, bestaande uit een ronde stortbak die werd gebruikt om regenwater op te vangen en werd bewaard tijdens periodes van droogte.Tussen het huis en de stal bevindt zich een herberg, die meestal diende om verfrissing te geven aan reizigers en bedelaars die de vallei doorkruisten.
    De grotwoningen zijn gedeeltelijk gerestaureerd en ingericht door de eigenaren Franco Mario en Adriano en door de vereniging "Quattro passi a nord-Ovest" . Ze zijn vrij te bezoeken, volgens de aanwijzingen ter plaatse.
    Bron: www-quattropassianordovest-com.translate.goog/1/case_grotta_di_mombarone_4463556.html?_x_tr_sch=http&_x_tr_sl=it&_x_tr_tl=nl&_x_tr_hl=nl&_x_tr_pto=sc

    • 19 november 2022

  • Aangename excursie om de grotwoningen van Mombarone te bereiken.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 9 juni 2023

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Asti, Piëmont, Italië

Weerbericht - Asti
loading