komoot
  • Routes
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Italië
Molise
Campobasso
Montenero di Bisaccia

Torre di Montebello

Torre di Montebello

Toerfiets Highlight

Aanbevolen door 3 fietsers

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Montenero di Bisaccia, Campobasso, Molise, Italië

Beste fietsroutes naar Torre di Montebello
Tips
  • Dit is de Torre di Vialante, echter vooral bekend onder de naam Torre di Montebello. Het is een van de vele kusttorens die zijn gebouwd om de kusten te verdedigen tegen Turkse aanvallen. Het kan zijn gebouwd door de Noormannen en vervolgens gerestaureerd door Frederik II, maar het is vóór 1500.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 4 mei 2023

  • De Torre di Vialante, beter bekend als Torre di Montebello, ligt in de Contrada di Montebello, op ongeveer 12 km van de stad Montenero di Bisaccia. Gezien zijn ligging, op korte afstand van de zee en aan de rechterkant van de rivier de Trigno, had de toren een functie van verdediging en controle van de hele kust van Molise. In feite was het in verband met de kusttorens van Termoli en Petacciato en samen konden ze de kust beter bewaken tegen Turkse aanvallen.

    De Montebello-toren werd gebouwd op de ruïnes van het oude kasteel van Montenero, met als doel de lange periode van Saraceense invallen te verdedigen en alarm te slaan. Aangenomen wordt dat het werd gebouwd door de Noormannen, gerestaureerd door Frederik II en volledig herbouwd in de 16e eeuw, onder het bewind van Karel V. De toren heeft een vierkante plattegrond met een toegangstrap en kantelen en consoles die het bovenframe omringen. De architectonische vorm is terug te vinden in tal van Apulische torens. Het is verdeeld in drie niveaus: de eerste twee zijn bedekt met tongewelven en intern verbonden door een zandstenen wenteltrap, de andere is een terras met een gewelf bekroond met kantelen. Om toegang te krijgen tot de toren is er een trap die naar de toegangsdeur leidt, waarboven tot 1953 het wapen van de familie Battiloro stond. Op de hoofdmuur zijn duidelijke sporen te zien van een ophaalbrug, waarschijnlijk in plaats van de 'huidige buitentrap. De wandoppervlakken zijn bijna volledig compact: ze hebben vier rechthoekige vensters met halve bogen, omlijnd door sterk uitlopende terracotta bakstenen en één aan elke kant verdeeld op verschillende hoogteniveaus, een enkel lancetvenster dat naar het noordwesten opent en twee deuren respectievelijk aan de noordzijden -west en zuidoosten.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 24 maart 2022

  • Ook bekend als Torre di Vialante

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 29 maart 2024

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Montenero di Bisaccia, Campobasso, Molise, Italië

Weerbericht - Montenero di Bisaccia
loading