komoot
  • Routes
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Denemarken
Zuid-Denemarken
Tønder

Møllekilen - Schneckenmühlen

Møllekilen - Schneckenmühlen

Wandel Highlight

Aanbevolen door 3 wandelaars

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Tønder, Zuid-Denemarken, Denemarken

Beste hikes naar Møllekilen - Schneckenmühlen
Tips
  • Vers drinkwater is schaars in het moeras en in de jaren 1842-1965 pompten de twee slakkenmolens water uit de rivier op, dat via een open slootsysteem, het zogenaamde "watergrijs", het vee op de weilanden van drinkwater. De molens werden geëxploiteerd in een gemeenschap tussen de boeren met land in de weilanden.
    De eerste molens waren van hout, maar na een renovatie in 1890 werden ze herbouwd in ijzer.
    Sinds Ballum Meadows in 1970 drooggelegd is, wordt het geïrrigeerd met automatische pompen.In 1972 werd de verbeteringsvereniging Ballum Enges opgericht, die aanvankelijk de restauratie van de zeer vervallen turbines verzorgde en sindsdien het kleine molenhuis in typische West-Sleeswijkse stijl heeft gebouwd, waarin de turbines in de winter worden opgeslagen.De verfraaiingsvereniging zorgt ook voor de zorg voor de twee turbines - reparaties en dat ze overwinteren en in het voorjaar weer tevoorschijn komen. Zes tot acht vrijwilligers zijn bij het werk betrokken, zegt Erhardt Ehmsen, Bunti Ballum, een van hen.Ook zegt hij dat straks de zeilen op de vleugels worden gehesen en in de zomer kun je onder andere de turbines zien draaien. komt in beweging wanneer Ehmsen zelf verantwoordelijk is voor rondleidingen in het Ballum Enge.Jens Laurits HansenArtikel zo gevonden op internet.
    Helaas hebben we de molenvleugels niet kunnen zien, het is pas maart en dan zijn ze waarschijnlijk nog in winterslaap. Nog steeds erg interessant, er is ook een klein Møllen-museum ernaast, dat waarschijnlijk / hopelijk binnenkort weer open gaat.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 17 maart 2022

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Tønder, Zuid-Denemarken, Denemarken

Weerbericht - Tønder
loading