komoot
  • Routes
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Kirgizië

Dungan Mosque / Дунганская Мечеть

Inspiratie
Bezienswaardigheden
Kirgizië

Dungan Mosque / Дунганская Мечеть

Dungan Mosque / Дунганская Мечеть

Wandel Highlight

Aanbevolen door 3 wandelaars

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Kirgizië

Beste hikes naar Dungan Mosque / Дунганская Мечеть
Tips
  • Dungan-moskee
    Karakol groeide in de 19e eeuw nadat ontdekkingsreizigers de toppen en valleien die Kirgizië van China scheidden in kaart kwamen brengen. In de jaren 1880 steeg de bevolking van Karakol met een toestroom van Dungans, Chinese moslims die de oorlog in China ontvluchtten. De stad zelf heeft een aantal plaatsen die interessant zijn voor toeristen, zoals een zeer mooie houten moskee gebouwd door Chinese ambachtslieden voor de lokale Dungans tussen 1907 en 1910. Voltooid in 1910, werd de moskee gebouwd om Karakol's gemeenschap van Dungans (Chinese moslims die in de jaren 1880 de vervolging ontvluchtten) te dienen. Het gebouw, ontworpen door een Chinese architect, is volledig zonder spijkers gebouwd en veel van de beelden, waaronder een wiel van vuur, weerspiegelen het pre-islamitische, boeddhistische verleden van de Dungans. In plaats van een minaret heeft de moskee een houten pagode. Ondanks de sluiting door de regering van 1933-43, wordt de moskee nog steeds gebruikt als een plaats van aanbidding. Tegenwoordig zijn aanbidders niet uitsluitend Dungan en omvatten ze een groot Kirgizisch contingent. De 'Dungan-moskee' is daarom in de lokale taal gewoon 'De Moskee' geworden. Vrouwen mogen niet altijd naar binnen, maar de vriendelijke conciërge, die op het terrein woont, zal haar deuren openen en je naar binnen laten kijken.
    Alle kleuren vertegenwoordigen verschillende culturele concepten van Dungan, rood - beschermt tegen boze geesten, geel - draagt bij aan de accumulatie van rijkdom en brengt welvaart en groen - symboliseert geluk.
    De geschiedenis van de Dungan-moskee in Karakol begint aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw. Als gevolg van de opstand in 1877 vluchtten ongeveer 300.000 Dungan, die door het gevaarlijke Torugart Pesach reisden, voor Chinese strafbrigades. Veel Dungan stierven van de kou, stierven van de honger, maar velen van hen hebben de stad Karakol bereikt, waar ze hartelijk werden ontvangen door vertegenwoordigers van Russische en Kirgizische volkeren.
    visitkarakol.com/dungan_mosque

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 17 maart 2022

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Kirgizië

Weerbericht - Kirgizië
loading