komoot
  • Inspiratie
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Zuid-Afrika

Tzaneen

Tzaneen

Wandel Highlight

Aanbevolen door Pam

Deze Highlight is in een beschermd gebied

Controleer de lokale regels voor: Kruger to Canyons Biosphere Reserve

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Zuid-Afrika

Beste hikes naar Tzaneen
Tips
  • Tzaneen is een stad in de provincie Limpopo in Zuid-Afrika. Het is de administratieve zetel van de gemeente Greater Tzaneen in het district Mopani. De naam komt waarschijnlijk van het Noord-Sotho-woord tsaneng (Duits: ontmoetingsplaats) of van tzana (Duits: mand) voor de locatie van de stad in het midden van heuvels. De stad ligt aan de oevers van de rivier de Letaba. Het klimaat is subtropisch met warme, regenachtige zomers en milde winters.
    In het gebied rond Tzaneen woonden al lange tijd verschillende Sotho-stammen. Al vóór 1890 stichtten de Boeren er zogenaamde bezettingsboerderijen, waarvan er enkele werden verlaten vanwege de isolatie en de malariaveroorzakende Anopheles-muggen. Tzaneen ligt in een vruchtbare regio waar tropische en subtropische vruchten zoals mango's, bananen, sinaasappels en avocado's kunnen worden verbouwd. Rond Tzaneen zijn er dennen- en eucalyptusplantages, evenals geel-, stink- en ijzerhoutbomen. Er zijn tal van zagerijen.
    Bezienswaardigheden rondom Tzaneen zijn de Tzaneen Dam (voorheen: Fanie Botha Dam), de Magoebaskloof pas, het Modjadji Cycad Forest en een theegebied. Er zijn verschillende dierenreservaten in de buurt. Buiten de stad is een toevluchtsoord voor de zuidelijke groene aap aap.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 5 juli 2021

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Zuid-Afrika

Weerbericht - Zuid-Afrika
loading