komoot
  • Routes
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Kastelen
Duitsland
Saksen-Anhalt
Altmark
Altmarkkreis Salzwedel

Kalbe (Milde)

Burg Kalbe

Burg Kalbe

Mountainbike Highlight

Aanbevolen door 9 mountainbikers

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Kalbe (Milde), Altmarkkreis Salzwedel, Altmark, Saksen-Anhalt, Duitsland

Beste mountainbikeroutes naar Burg Kalbe
Tips
  • Kasteel Kalbe, voorheen geschreven als Calbe, is de ruïne van een waterburcht tussen twee armen van Milde in het stedelijk gebied van de stad Kalbe in de Altmark-wijk Salzwedel in Saksen-Anhalt.
    De waterburcht werd in de 10e eeuw gebouwd als een Saksisch grensfort, vermoedelijk op de plaats van een Slavisch heuvelfort. Het kasteel werd goed beschermd tegen aanvallers door drie grachten en vier forten en verschansingen. Niettemin hebben gewapende conflicten of branden het kasteelcomplex herhaaldelijk verwoest. Het gaf zijn naam aan de adellijke familie von Kalben uit Brandenburg, die in 1207 in documenten in verband met het kasteel werd genoemd. In 1324 breidde de familie von Alvensleben het kasteel uit tot het grootste kasteel in de Altmark, in 1479 werd het voor de laatste keer gerenoveerd en in 1631 tijdens de Dertigjarige Oorlog afgebroken.
    Het voormalige kasteelcomplex, op een moerassig gebied in de Kalbe Werder, had een kasteelgebied met een diameter van 360 meter en was in 1584 nog goed zichtbaar in het gebied. In 1903 bereidde de familie von Alvensleben de kasteelruïne zo voor dat ze niet in verval raakte. De kasteeleigenaren werden in 1945 onteigend. Vandaag zijn de ruïnes van de kapel, de poort en het huis nog steeds bewaard gebleven. Het kasteel is een monumentaal pand.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 22 oktober 2017

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Kalbe (Milde), Altmarkkreis Salzwedel, Altmark, Saksen-Anhalt, Duitsland

Weerbericht - Kalbe (Milde)
loading