komoot
  • Inspiratie
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Wit-Rusland
Minsk Regio

Курган Славы

Курган Славы

Toerfiets Highlight

Aanbevolen door 6 fietsers

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Minsk Regio, Wit-Rusland

Beste fietsroutes naar Курган Славы
Tips
  • De Mound of Glory werd opgericht op de plaatsen waar hevig werd gevochten tijdens Operatie Bagration in juli 1944, bekend als de Minsk Cauldron. De landelijke bouw begon in 1967.
    Het is een mooie verzorgde plek: er zijn banken om uit te rusten, een toilet, een Belkopsoyuz-winkel, waar je een hapje kunt eten en koffie kunt drinken. De enige moeilijkheid is zowel vanuit Minsk als vanaf de snelweg vanuit Raubich te fietsen.Elke keer heb ik problemen om deze plaats tijdens fietstochten te bezoeken.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 27 juli 2021

  • De beslissing om het monument "Mound of Glory" op te richten werd genomen in 1966.Als onderdeel van de resolutie van het Bureau van het Centraal Comité van de Communistische Partij van Wit-Rusland op 18 augustus 1966 werd besloten om het voorstel van het regionale comité van Minsk van de Communistische Partij van Wit-Rusland over de constructie van een monumentale sculpturale compositie goed te keuren in de regio van Minsk. Volgens het idee moest het het zegevierende einde markeren van de Wit-Russische offensieve operatie "Bagration" in 1944, die leidde tot de vernietiging van het nazi-leger van de "Center" -groep. Dit document is ondertekend door de eerste secretaris van het Centraal Comité van de Communistische Partij van Wit-Rusland, Peter Masherov. En al in september 1966 werd een gedenkplaat gelegd op de plaats van de toekomstige Mound of Glory en werd een rally gehouden. Het werd niet alleen bijgewoond door Minskers, maar ook door vertegenwoordigers van de heldensteden. De deelnemers aan de rally namen een mandaat aan voor toekomstige generaties om de herinnering aan de voorbije oorlog te eren en patriotten van hun vaderland te zijn. De tekst van het bevel was opgesloten in een speciale capsule aan de voet van de heuvel.De bouw van de Mound of Glory begon in november 1964.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 21 mei 2021

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Minsk Regio, Wit-Rusland

Weerbericht - Minsk Regio
loading