komoot
  • Routes
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden

Italië

Toscane

Arezzo

Montevarchi

Montevarchi

Inspiratie
Bezienswaardigheden

Italië

Toscane

Arezzo

Montevarchi

Montevarchi

Montevarchi

Toerfiets Highlight

Aanbevolen door 13 van de 14 fietsers

Fietsen is niet toegestaan op deze locatie

Hier zal je van je fiets moeten afstappen.

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Montevarchi, Arezzo, Toscane, Italië

Beste fietsroutes naar Montevarchi
Tips
  • De stad Montevarchi, gelegen in het centrum van de Valdarno, is een bevoorrechte plaats om het hart van Toscane te bezoeken. Rondom deze stad zijn er belangrijke centra en plaatsen die over de hele wereld bekend zijn en de centrale ligging maakt het een uitstekende plek om het authentieke Toscane te bezoeken.
    Het volstaat te zeggen dat om de centra van Florence en Siena te bereiken, u slechts 45 kilometer en 34 kilometer naar het centrum van Arezzo fietst. Om nog maar te zwijgen van het feit dat je Gaiole in Chianti op 20 kilometer afstand hebt met de L'EROICA en de STRADE BIANCHE. Overal om je heen heb je een landschap bezaaid met kleine dorpjes, enkele van de mooiste in Italië, zoals LORO CIUFFENNA en CASTELFRANCO DI SOPRA, die je kunt bezoeken via de oude Etruskisch-Romeinse weg SETTEPONTI.
    Dus als je een authentiek stukje Toscane wilt, is dit een goede keuze. Onderschat het feit niet dat MONTEVARCHI het op één na dichtstbevolkte centrum van de provincie Arezzo is en dat je er alles vindt wat je nodig hebt. Het is gemakkelijk bereikbaar vanaf de snelweg (de tolpoort van Valdarno ligt op 4 km afstand) of is rechtstreeks bereikbaar met de trein. Ten slotte, absoluut niet te onderschatten, het economische aspect: omdat u "ver" van de meest gerenommeerde centra bent, zijn de kosten van uw reis lager.
    Dat gezegd hebbende, lijkt het misschien alsof de stad alleen een strategisch voordeel biedt voor uw ritten, maar dat is niet het geval! Montevarchi heeft zijn juwelen, en dat zijn er niet weinig!
    Wandelend door het karakteristieke historische centrum, in de vorm van een amandel, zullen geschiedenis en kunst je vergezellen in musea, kerken en oude gebouwen.
    U zult waarderen:
    - Piazza Varchi, zetel van het stadhuis met het imposante Palazzo del Podestà bedekt met wapenschilden die herinneren aan de hegemonie van de familie Guidi en van Florence in deze landen,
    - de collegiale kerk van San Lorenzo die dateert uit de 13e eeuw maar een paar eeuwen later herbouwd op een project van Massimiliano Soldani Benzi,
    - het Paleontologisch Museum neemt je mee terug in de tijd, zo'n drie miljoen jaar geleden, met vondsten die vertellen hoe olifanten en sabeltandtijgers in deze vallei leefden,
    - het Museum voor Heilige Kunst waar u de wijsheid van de familie Della Robbia zult ontdekken bij de productie van geglazuurd terracotta en hier vertegenwoordigen de Tempietto van Andrea della Robbia en de fries met de levering van het relikwie van de heilige melk door graaf Guerra een van de hoogste getuigenissen van de beroemde familie uit Florence,
    - Het Museum voor Hedendaagse Kunst is in plaats daarvan het voorstel van Cassero voor beeldhouwkunst, een verzameling brons, marmer, pleisterwerk, terracotta die een van de belangrijkste collecties in de Italiaanse beeldhouwkunst van de negentiende en twintigste eeuw vertegenwoordigt,
    - Villa Masini, juweel van vrijheid en decò, set van enkele scènes uit de film "Life is beautiful" (winnaar van drie Oscars) van Roberto Benigni.
    U zult zeker karakteristieke winkels vinden zoals de ANCIENT DROGHERIA BANCHELLI, gelegen in het historische centrum van Montevarchi, die ik graag zou willen noemen als een vriend van de eigenaar Carlo Banchelli. Ook hij is een wielrenner, met wie ik vele kilometers, hard werken en lachen heb gedeeld. Hier vindt u een brede selectie van typisch Toscaanse producten, soorten thee en koffie, ambachtelijke chocolaatjes, lokale wijn en olie. En voor de meest veeleisende fijnproevers, Carlo, A.I.S. zal u begeleiden bij de keuze van Toscaanse en nationale wijnen.
    En wil je naast een goede fles wijn ook een ander 'souvenir' meenemen, ga dan naar PRADA! Naast de "fabriekstuin", het industriële hoofdkantoor met de productieafdeling en de ontwikkeling van de lederwarencollecties Prada en Miu Miu, is er ook de SPACE-outlet waar je het tegen ongelooflijke prijzen kunt kopen.
    Wat kan ik je vertellen? Noteer Montevarchi in je aantekeningen en kom, als het covid-19 het toelaat, langs.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 10 november 2020

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Montevarchi, Arezzo, Toscane, Italië

Meest bezocht in
  • Jan
  • Feb
  • Mrt
  • Apr
  • Mei
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
Weerbericht - Montevarchi
loading