komoot
  • Inspiratie
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Duitsland
Noordrijn-Westfalen
Cologne District
Rhein-Sieg-Kreis
Königswinter

Petersberg

Petersberg

Wandel Highlight

Aanbevolen door 291 van de 317 wandelaars

Deze Highlight is in een beschermd gebied

Controleer de lokale regels voor: Naturpark Siebengebirge

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Königswinter, Rhein-Sieg-Kreis, Cologne District, Noordrijn-Westfalen, Duitsland

Beste hikes naar Petersberg
Tips
  • Als je stopt in het restaurant op de Petersberg, zul je echt historische lucht inademen. Hier wordt al meer dan 100 jaar geschiedenis geschreven - een heel bijzondere sfeer.Adenauer's stap op de rode loper
    Parfumfabrikant 4711 Ferdinand Mülhens liet aan het einde van de 19e eeuw dit prachtige gebouw neerzetten met een adembenemend uitzicht over het Siebengebirge en het Rijndal. Het huis kreeg zijn historisch belang in de herfst van 1949 toen kanselier Konrad Adenauer met de geallieerde hoge commissie daar onderhandelde over de Petersberg-overeenkomst, waar de federale regering meer over deed Het bracht soevereiniteit en versoepelde het bezettingsstatuut en eiste dit prompt met de beroemde stap op de rode loper.
    Federaal pension
    Met het zogenaamde Duitslandverdrag, dat het bezettingsstatuut verving, trok de Geallieerde Hoge Commissie zich terug uit Petersberg: in april 1954 opende het hotel opnieuw haar deuren. De federale regering huurde het tijdens staatsbezoeken (tot 1973), de eerste officiële gast in november 1954 was keizer Haile Selassie van Ethiopië. Na het bezoek van Leonid Brezhnev sloot het hotel in 1973 lange tijd. Vijf jaar later verwierf de federale overheid de vijfsterrenwoning, vanaf 1985 werd deze voor ongeveer 70 miljoen euro ingrijpend gemoderniseerd en in 1990 heropend door hotelketen Steigenberger. Sindsdien was onder meer de Amerikaanse president Bill Clinton te gast, Michael Schumacher trouwde daar met zijn Corinna en ook op de conferenties in Afghanistan in 2001, 2002 en 2011 stond Petersberg wereldwijd in de belangstelling.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 27 december 2018

  • Today there is a hotel (Steigenberger) with a restaurant and beer garden. It was used by the federal government for state guests (federal guest house)

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 18 september 2020

Maak een gratis komoot-account aan om nog 3 andere tips van insiders te krijgen.

loading

Locatie: Königswinter, Rhein-Sieg-Kreis, Cologne District, Noordrijn-Westfalen, Duitsland

Weerbericht - Königswinter
loading