komoot
  • Routes
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Verenigde Staten van Amerika
California
Madera County

Nelder Grove Historical area

Nelder Grove Historical area

Mountainbike Highlight

Aanbevolen door 2 mountainbikers

Deze Highlight is in een beschermd gebied

Controleer de lokale regels voor: Nelder Grove Historical Area

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Madera County, California, Verenigde Staten van Amerika

Beste mountainbikeroutes naar Nelder Grove Historical area
Tips
  • Dit prachtige bos, gelegen in het Sierra National Forest, beslaat meer dan 1.500 hectare en herbergt ongeveer 100 volwassen sequoia's. Vernoemd naar John Nelder, die in 1875 een hut in het bos bouwde en daar 14 jaar verbleef, biedt Nelder Grove een vredige en ontzagwekkende ervaring terwijl je je verwondert over de torenhoge bomen en jezelf onderdompelt in de rust van het bos.

    vertaald doorβ€’Origineel tonen
    • 15 januari 2024

  • Nelder Grove grove bestaat uit ongeveer 1.540 acres in het Sierra National Forest. De U.S. Forest Service verwierf het land in 1928 van de Madera Flume and Trading Company. Momenteel zijn er ongeveer 100 volwassen sequoia's gemengd in een bos van dennen, sparren en ceders. Slechts 277 gigantische sequoia's werden hier geoogst. De California Lumber Company begon ongeveer 130 jaar geleden in het gebied te werken. Het hout werd gekapt, in de molen verwerkt, op een stapel gelegd om te drogen en later in een goot (een houten waterkanaal) in de lager gelegen weide aan de Californische kreek gedaan. Bundels hout zouden door de goot naar Madera drijven, een afstand van 52 mijl.
    Het meeste hout dat werd geoogst, was niet van de sequoiaboom, maar voornamelijk van suikerdennen, ponderosa-den, witte sparren en ceders. De sequoiaboom is geen goed bouwmateriaal. Wanneer de sequoiaboom valt, is hij erg broos en valt hij vaak in vele stukken uiteen. Slechts een klein gedeelte in de buurt van de basis van de boom "versplintert" niet wanneer deze op de grond valt. Schattingen van de hoeveelheid verspild hout door houtkapactiviteiten van
    sequoia's, voornamelijk als gevolg van versplintering, waren zo hoog als 75%.
    Nelder Grove werd eerst Fresno Grove of Big Trees genoemd omdat het in Fresno County lag. The Grove werd voor het eerst onderzocht in 1874 door het General Land Office. John Nelder kwam naar het bos in 1875 nadat hij in 1849 New Orleans had verlaten om in de goudvelden te werken; hij bouwde een hut en bleef tot zijn dood 14 jaar later. Pas in 1937 verscheen de naam Nelder Grove op kaarten van Sierra National Forest. (uit: Brenda Negley/Friends of Nelder Grove: An Interpretive Guide to the Nelder Grove Area, augustus 2011)

    vertaald doorβ€’Origineel tonen
    • 8 juni 2017

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Madera County, California, Verenigde Staten van Amerika

Weerbericht - Madera County
loading