Kaas maken in L'Etivaz
Kaas maken in L'Etivaz
Wandel Highlight
Locatie: Château-d'Oex, Riviera-Pays-d’Enhaut, Genève, Zwitserland
L'Étivaz is een Zwitserse harde kaas gemaakt van rauwe koemelk, genoemd naar de plaats van herkomst. L'Etivaz-kaas lijkt erg op de smaak van Gruyère surchoix. L'Etivaz is een gehucht in de zuidwestelijke Zwitserse Alpen, direct onder de Col des Mosses in het kanton Vaud. Het heeft ongeveer 150 inwoners. Bron: WikipediaL'Etivaz AOP is een harde kaas gemaakt van rauwe melk die van mei tot oktober met de hand wordt gemaakt van rauwe melk boven een open vuur in iets meer dan honderd alpenzuivelfabrieken in de Vaudois Alpen volgens traditioneel recept. De rauwe melk wordt ter plaatse verwerkt en zit vol aroma's van fijne alpenkruiden Bron: Werner K. und
schweizerkaese.ch/schweizer-kaesesorten/sortiment/letivaz-aop
21 augustus 2020
Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!