komoot
  • Routes
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Spanje
Andalusië
Huelva
Condado Litoral
Almonte

Playa en el Parque Nacional de Doñana

Playa en el Parque Nacional de Doñana

Wandel Highlight

Aanbevolen door Dieter

Deze Highlight is in een beschermd gebied

Controleer de lokale regels voor: Parque Nacional de Doñana

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Almonte, Condado Litoral, Huelva, Andalusië, Spanje

Beste hikes naar Playa en el Parque Nacional de Doñana
Tips
  • Het strand van Castilla heeft ongeveer twintig km kustlijn met zeer steile kliffen en immense onontwikkelde afmetingen, een uitgestrekt en verrassend rustiek strand, bijna maagdelijk, waar meestal nudisme wordt beoefend, dat alleen toegankelijk is via bepaalde punten, die zijn aangegeven.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 13 september 2022

  • Het 35 kilometer lange strand in het Coto de Doñana Nationaal Park is een natuurlijk juweeltje en vormt met zijn ongerepte natuur een schril contrast met de verder dichtbebouwde kusten in Zuid-Spanje. Met zijn verscheidenheid aan verschillende diersoorten en landschappen, is het grootste nationale park van Spanje een biosfeerreservaat en een UNESCO-werelderfgoed. Vanaf het brede, grotendeels ongerepte zandstrand met daarachter de duinen kun je genieten van een van de mooiste zonsondergangen van Spanje met uitzicht op de Golf van Cadiz. En dat zonder het uitzicht op de ondergaande zon met al te veel mensen te hoeven delen. Omdat de toegang tot het park sterk gereguleerd is, is het aantal bezoekers ook in het hoogseizoen beperkt. Afgezien van het zandstrand en enkele wegen en paden door de duinen, kunt u het binnenland van het park alleen betreden door middel van rondleidingen. Als u het park beter wilt leren kennen of zeldzame diersoorten wilt observeren, moet u zich, zeker in het hoogseizoen, inschrijven voor een rondleiding bij een van de bezoekerscentra. Het duinlandschap en het zandstrand zijn slechts een van de attracties in het Doñana National Park - de moerassen en wetlands in de monding van de Rio Guadalquivir zijn de echte reden voor veel natuurliefhebbers om het park te bezoeken.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 17 maart 2017

  • Als je voornamelijk voor het strand en de zonsondergang naar het nationale park komt, is een hotel in het toeristenoord Matalascañas aan te raden, dat aan drie kanten wordt omringd door het nationale park en in de omgeving waarvan er ook verschillende bezoekerscentra zijn . Camping Doñana Mazagón ligt in het nationaal park op loopafstand van het strand en de duinen. De toegang tot het nationale park is in principe gratis.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 17 maart 2017

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Almonte, Condado Litoral, Huelva, Andalusië, Spanje

Weerbericht - Almonte
loading